Ви використовуєте застарілий браузер. Цей та інші сайти можуть відображатися в ньому некоректно. Необхідно оновити браузер або спробувати використовувати інший.
Гудзак, в Киеве на Петровке недавно открылся огроменный новый Эпик, там была акция на ножи Бергофф и эти точилки - в два раза дешевле Розетки, грех было не взять.
Андрюх@dp.ua, ну чого ви ведетеся на троля?
Гарний чоловічий ніж живе не один десяток років. А раніше взагалі, передавався від батька до сина. В мене є пару ножів від діда, якими він працював на бійні. Ножам вже близько 40 років. Обваловувальний вже майже сточений, але працювати ним неабияке задоволення.
Ранее уже писали, не могу не повторить: если нож дешёвый - всё равно на чём делать его острее - абы быстро, удобно и устраивал результат.
За 100$ и более - "точить" его можно на чём угодно, но это весьма глупо и точно не долго. Из личного:
Для заточки кухонных ножей несколько лет назад приобрел электрическую Chef's Choice 120. Отличнейшая вещь - на каждый нож уходит по 10 секунд времени и они всегда как бритва. Лучше всего брать на немецком ebay, там европейская версия 220В, и цена около 100 евро.
Кочевник, ні, вибрав із існуючих в цій сфері. На мою думку - оптимальний за співвідношенням ціна\якість. Але, знову ж, він доцільний лише за наявності нормальних ножів, або за їх кількості. Не заради двох-трьох дешевих базарних, т.я. сьогодні вартість такого станка (голого) 1280 грн.
Я люблю точити відразу декілька ножів. Виділяю півгодини-годину і заточую Lansky Standard Sharpening System LNLKC03. І ножі гострі, і отримую задоволення.
Потім, місяць-два виключно підправляю ножі брусочком і мусатом.
Добавлено через 1 минуту Romka, кинь лінк на станок. Які камені для нього підходять? Чи використовуєш шліфувальний папір?
Кочевник, лінк скинув. Камені любі в прийнятних розмірах - або клеються на бланки (зручно), або й так можна. За посиланням, там все зрозуміло. Саме так - тут уже не шур-шур і все, тут вже процес і задоволення.
Папір не використовую, в моєму випадку масляний камінь 3000 зручніше для фінішу. Чи мова про що? Arbitr, напомнило: в детстве всегда завораживало, как бабушка быстро и легко, выверенными движениями правила ножи об макитру
Як миєте камінь 800+? Бо найнудніше мити камінь - приходиться мити по 2 рази на 1 ніж.
З недорогих ножів мені подобається WENGER 8СМ для овочів і ножі з серії Tramontina Master Professonal
Користуюсь кілька років. Точу точилкою подібною як скинув Romka
Цей сайт використовує файли cookie, які допомагають персоналізувати Ваш контент і зберегти вхід в систему, якщо Ви зареєстровані.
Продовжуючи користуватися цим сайтом, Ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie.