fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
Poco x3pro
Корисна інформація:
  • Інформаційна кампанія #ШахрайГудбай 2020 — promo.bank.gov.ua/stopfraud
    кібербезпека · платіжна безпека · скімінг · телефонне шахрайство · фінансовий номер · безпечний онлайн-шопінг
  • Онлайн-гра «Здолай шахрая!» — game.ema.com.ua
  • Профілактика мобільного шахрайства — kv.st/stop_cheating
    перемога в неіснуючій акції · використання простих паролів · розсилка SMS на номери абонентів Київстар · викрадення SIM-картки · мобільні віруси · вимагання грошей · шахрайство з картками поповнення
  • Захист від шахрайства — www.intertelecom.ua/info/zakhyst-vid-shakhraystva
    телефонне шахрайство · фінансове шахрайство · шахрайство в Інтернеті · безпечне використання SIP-телефонії
  • Юридична консалтингова група «LEX» — lex-ua-lex.blogspot.com/
    сайт с обзорами мошенников
  • Про сорта фишинга — ko.com.ua/pro_sorta_fishinga_137208
    почтовый фишинг · целевой фишинг · уэйлинг · смишинг · вишинг · компрометация корпоративной электронной почты · клон-фишинг · «злой двойник» · фишинг в социальных сетях · фишинг в поисковых системах · фарминг
  • Якийсь список шахраїв https://blackbox.net.ua
"Покупатель", обозначим его цифрой 1, ну мне так понравилось, да и цифра не плохая, обращается к реальному продавцу, пусть он будет 2, не в обиду, здесь не соревнование) И в одночасье, к нему обращается покупатель "фальш" товара, назовем его 3, пусть тоже не обижается. Из этого исходит определение "треугольник" в виду 3-х составляющих. Теперь 1, договаривается с 2 о покупке, и предлагает предоплату, и договаривается с 3 о продаже, но за предоплату, скинув номер карты 2. 3 отправляет 2 сумму, 2 отправляет товар, 1 получает товар, 2 и 3 грызутся между собой, а 1 выкидывает симку и продолжает искать следующих 2 и 3.
Например, я - мошонник. Нахожу на Олухе плеер, создаю такой же лот, но дешевле на 100...200 грн, например. Жду "лоха". "Лох" пишет мне, что согласен купить, я пишу продавану плеера: "хочу купить твой плеер, дай номер карты, но давай поторгуемся". Как аргумент для торга, можно привести мой же "виртуальный" лот, а лучше сделать еще пару "дурилок", с учетом нюансов товара. Продавец скидывает от начальной цены 100...200 грн (в зависимости от лота), дает номер карты. Я отправляю номер карты продавца "лоху", и предупреждаю продавца, что оплатит кум/сват/брат с другим именем и фамилией. "Лох" платит на карту продавцу, мошенник, как посредник, высылает продавану свои данные для Новой почты, продавец высылает плеер мошеннику. Продавец получил деньги, отправил товар, доволен, реальный "покупатель-лох" ничего не получает, начинает сраться с продавцом, звонит в банк, ментам и т.д, поднимает кипеш. Мошонник с товаром и почти не засветился - паспорт можно подделать тупо сменой фотографии, а можно и нет - доказать, что он развел, и привлечь, реально очень сложно. Может, есть еще варианты этой схемы, но я такое наблюдал. Еще, по аналогии хакерских атак, можно назвать этот развод красиво английской аббревиатурой MIM - "Man-In-The-Middle".

Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:
Місто
Львів
Те саме і про обговорення в сусідній темі про передплату 200-400грн продавцю на олх чи на промі.
За правилами цих майданчиків передплата це і є шахрайство.
Якщо продавцю акк дорожчий, то він нікуди не втіче з такою передплатою.
Аки купують і продають, як "доброго ранку"
і не забрати посилку завдавши продавцю збитків на доставці
Абсолютно вірно. В моєму випадку 100% відмов від отримання - невідповідність опису фактичному стану речі.

Місто
Суми
Я бачив таке: приїжджає бригада, встановлюють риштування під одну стіну будинку, і з нею й працюють від початку і до кінця. Тобто, після того, як закінчили (пофарбували) утеплену стіну, забирають риштування і переносять його до іншої стіни. І так із всіма 4 стінами будинку по черзі.
А от таких на об'єкт взагалі допускати не варто, бо це лютий колхоз з порушенням всих технологій. Це я кажу як майстер, який займається утепленням більше десяти років.
По поводу передплати - за всю свою практику не брали ні разу, та й зараз не берем. Більшість клієнтури по рекомендаціям.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
....

Та й на рахунок купівлі матеріалів майстрами. Вони, все-одно, намахають клієнта. Бо в прикормлених точках мають великі знижки. Візьмуть матеріали за дешевшими цінами, а клієнтові нададуть документи із зовсім іншими цінами, вищими.
ннстандартнтй розмір пінопласту в мене 200 та 70. Такі розміри ріжуть під замовлення. Ціни, які назвали ± як в інтернеті

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Поэтому кузов "универсал" - любимый в Европе. Да, "некрасиво" (с точки зрения почти всех знакомых женщин). Но любой ремонт - и машина себя окупила.
Ну... В універсал ти листовий матеріал не запхнеш, для цього потрібно трохи фантазії (багажник на дах + дві рейки).

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Відомий мені випадок із моїм родичем, коли приватний будинок будувався під кервництвом професійного прораба-далекого родича. То після завершення будівництва вилізли косяки із мп вікнами. Було запрошено майстра по мп вікнах із сторонньої фірми для регулювання вікон, бо дуло через них взимі і погано закривались. Він повідомив, що встановленні вікна - шлак найнижчої якості, дешевших вже не буває. Здогадуєтесь, яка ціна вікон була по накладних під час будівництва? Правильно. Ціна найдорожчих і найякісніших. І так у всьому. А те, що все робилося тяп-ляп і потім, з часом саморозвалювалося, вимагало капітального ремонту, це окрема історія.
Ще пригадалось. Для будівництва будинку по документах пішло 20 чи 25 тон цементу (точно вже не пам"ятаю). Згідно оцінки незалежних спеціалістів, цементу там було використано не більше 4-5 тон.
Після вияснення відносин із родичем-прорабом, він нам більше не родич. Але гроші, звісно, не повернув із поясненням, що йому також треба якось жити.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
"вот поэтому нас и не любят".

Цитата из анекдота по совсем другой теме.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
А от таких на об'єкт взагалі допускати не варто, бо це лютий колхоз з порушенням всих технологій. Це я кажу як майстер, який займається утепленням більше десяти років.
Тут нічого сказати не можу, бо кожна бригада працює так як може/вміє. З життя бачу, що дуже багатьох не можна допускати до робіт. Дуже важко знайти хороших і відповідальних працівників. Такі нарозхват і постійно зайняті, на них черга.
До речі, рукожопи теж постійно зайняті і на них черга.
Тому, в себе вдома роблю все сам і родичам допомагаю час від часу. Завджи роблю, як для себе.

Місто
Хмельницький
Тут нічого сказати не можу, бо кожна бригада працює так як може/вміє. З життя бачу, що дуже багатьох не можна допускати до робіт. Дуже важко знайти хороших і відповідальних працівників. Такі нарозхват і постійно зайняті, на них черга.
До речі, рукожопи теж постійно зайняті і на них черга.
Тому, в себе вдома роблю все сам і родичам допомагаю час від часу. Завджи роблю, як для себе.
Дуже плюсую.
АЛЕ навіть відповідальна людина працює в межах своєї кваліфікації. Тобто косяки потім вилазять в тому числі і тому, що майстер краще не зміг зробити, бо не знав як.
Зараз дуже багато сучасних матеріалів і технологій. Треба вчитися. А не оте "та я 20(30) років так роблю"...

Місто
Суми
Тобто косяки потім вилазять в тому числі і тому, що майстер краще не зміг зробити, бо не знав як.
Це одне. А от коли знає що так робити не можна, бо це протирічить технології і здоровому глузду і все одно робить бо так швидше і легше то інша справа.

Goggle

Местный
Місто
Zaporizhzhia
Тобто косяки потім вилазять в тому числі і тому, що майстер краще не зміг зробити, бо не знав як.
Це одне. А от коли знає що так робити не можна, бо це протирічить технології і здоровому глузду і все одно робить бо так швидше і легше то інша справа.
Швидше і легше - це якраз про сучасні технології, але матеріали та устаткування в них використовують дорожчі. А у нас роблять якраз по старому і головне - як дешевше. Щодо дотримання технологій - біда.

Місто
Киев
.... По работе, разбить на почасовую оплату, установить сроки, каждый разбитый промежуток оплачивать. Проработали 5 часов за день, оплатил, как пример....
з цим вже важче, бо як визначити, який об'єм оаботи вони мають зробити за ьі 5 годин, бо утеплення - складається з декількох етапів роботи (закріпити утеплювач, нанести арматурну сітку, поштукатурити, пофарбувати...)
Для тебя объем работы = выполненному заказу. И тебя детали по сути не должны волновать, иначе зная их сам бы все сделал. Поэтому берется срок (желательно разбить на этапы), и вот эти этапы оплачиваются. Не говорю что это идеал, но так как обсуждение идет в теме про "Кидалово", один из вариантов избежать такового. Но лучше конечно репутация. Или как говорит мой знакомый ремонтник: "якщо є можливість побити мені вікна за брак, я зроблю все, щоб таке уникнути".)

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
всі кажуть лише передплата, мінімум 50%.
Офігєть... Я собі перше утеплення робив в оплату частями на три місяці, тобто вони до мене ще два місяці катались після зробленної роботи та забирали свої гроші, а тут передоплата...

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
всі кажуть лише передплата, мінімум 50%.
Офігєть... Я собі перше утеплення робив в оплату частями на три місяці, тобто вони до мене ще два місяці катались після зробленної роботи та забирали свої гроші, а тут передоплата...
Дай номерок, може в ЗП приїдуть)))

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Хтось на масиві робив у них утеплення, а після закінчення роботи вони тупо обклеїли під'їзди всіх будинків на масиві своєю рекламою :) І ціна була більш ніж демократична, але мене спокусила саме оплата частинами або знижки для пенсіонерів. Зателефонував, уточнив деталі і через два тижні моя квартира була вже утеплена.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
...
...але мене спокусила саме оплата частинами або знижки для пенсіонерів...
о, зустрічав таке при пошуку, але пропустив повз. Вони ФОП були у тебе? Контакти, якісь дані можливо лишились у тебе, щоб могло полегшити мені їх пошук?

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Вони ФОП були у тебе?
Так. Причому директор був із Василівки.
Post automatically merged:

Контакти, якісь дані можливо лишились у тебе, щоб могло полегшити мені їх пошук?
Нічого немає. Мої екземпляри договорів лежали десь до війни, а потім, коли з початком війни збирав свою родину на виїзд, то перебирали всі документи і все зайве тупо викинули.

Зверху