fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
Poco x3pro
Корисна інформація:
  • Інформаційна кампанія #ШахрайГудбай 2020 — promo.bank.gov.ua/stopfraud
    кібербезпека · платіжна безпека · скімінг · телефонне шахрайство · фінансовий номер · безпечний онлайн-шопінг
  • Онлайн-гра «Здолай шахрая!» — game.ema.com.ua
  • Профілактика мобільного шахрайства — kv.st/stop_cheating
    перемога в неіснуючій акції · використання простих паролів · розсилка SMS на номери абонентів Київстар · викрадення SIM-картки · мобільні віруси · вимагання грошей · шахрайство з картками поповнення
  • Захист від шахрайства — www.intertelecom.ua/info/zakhyst-vid-shakhraystva
    телефонне шахрайство · фінансове шахрайство · шахрайство в Інтернеті · безпечне використання SIP-телефонії
  • Юридична консалтингова група «LEX» — lex-ua-lex.blogspot.com/
    сайт с обзорами мошенников
  • Про сорта фишинга — ko.com.ua/pro_sorta_fishinga_137208
    почтовый фишинг · целевой фишинг · уэйлинг · смишинг · вишинг · компрометация корпоративной электронной почты · клон-фишинг · «злой двойник» · фишинг в социальных сетях · фишинг в поисковых системах · фарминг
  • Якийсь список шахраїв https://blackbox.net.ua
"Покупатель", обозначим его цифрой 1, ну мне так понравилось, да и цифра не плохая, обращается к реальному продавцу, пусть он будет 2, не в обиду, здесь не соревнование) И в одночасье, к нему обращается покупатель "фальш" товара, назовем его 3, пусть тоже не обижается. Из этого исходит определение "треугольник" в виду 3-х составляющих. Теперь 1, договаривается с 2 о покупке, и предлагает предоплату, и договаривается с 3 о продаже, но за предоплату, скинув номер карты 2. 3 отправляет 2 сумму, 2 отправляет товар, 1 получает товар, 2 и 3 грызутся между собой, а 1 выкидывает симку и продолжает искать следующих 2 и 3.
Например, я - мошонник. Нахожу на Олухе плеер, создаю такой же лот, но дешевле на 100...200 грн, например. Жду "лоха". "Лох" пишет мне, что согласен купить, я пишу продавану плеера: "хочу купить твой плеер, дай номер карты, но давай поторгуемся". Как аргумент для торга, можно привести мой же "виртуальный" лот, а лучше сделать еще пару "дурилок", с учетом нюансов товара. Продавец скидывает от начальной цены 100...200 грн (в зависимости от лота), дает номер карты. Я отправляю номер карты продавца "лоху", и предупреждаю продавца, что оплатит кум/сват/брат с другим именем и фамилией. "Лох" платит на карту продавцу, мошенник, как посредник, высылает продавану свои данные для Новой почты, продавец высылает плеер мошеннику. Продавец получил деньги, отправил товар, доволен, реальный "покупатель-лох" ничего не получает, начинает сраться с продавцом, звонит в банк, ментам и т.д, поднимает кипеш. Мошонник с товаром и почти не засветился - паспорт можно подделать тупо сменой фотографии, а можно и нет - доказать, что он развел, и привлечь, реально очень сложно. Может, есть еще варианты этой схемы, но я такое наблюдал. Еще, по аналогии хакерских атак, можно назвать этот развод красиво английской аббревиатурой MIM - "Man-In-The-Middle".

Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:

Space Cat

💙💛
Місто
Харків -> Полтава
Телефон
Redmi Note 11
Останній тиждень надходять дзвінки з різних 063/73/93 де мужичок голосом, як з-під могильної плити, повідомляє про борг і пропонує передзвонити на 073 91 81 845
Сьогодні, врешті-решт, зумів записати номер і передзвонив.
Чувачок з нормальним, живим голосом якось представився і запропонував перевірити інфу.
Я назвав номер повторно - він не фінансовий. Звісно, боргу він не знайшов. І тоді чувачок запитав: "Може телефон на дві сім картки і я сплутав куди дзвонили?"
Коли я сказав, що точно дзвонили саме на цей номер, з якого я дзвоню, все одно запропонував назвати інший (фінансовий) номер :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Коли я відмовився, він сказав, що нічим не може мені допомогти і ми попрощалися.

Місто
Одесса
Останній тиждень надходять дзвінки з різних 063/73/93 де мужичок голосом, як з-під могильної плити, повідомляє про борг і пропонує передзвонити на 073 91 81 845
Сьогодні, врешті-решт, зумів записати номер і передзвонив.
Чувачок з нормальним, живим голосом якось представився і запропонував перевірити інфу.
Я назвав номер повторно - він не фінансовий. Звісно, боргу він не знайшов. І тоді чувачок запитав: "Може телефон на дві сім картки і я сплутав куди дзвонили?"
Коли я сказав, що точно дзвонили саме на цей номер, з якого я дзвоню, все одно запропонував назвати інший (фінансовий) номер :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Коли я відмовився, він сказав, що нічим не може мені допомогти і ми попрощалися.

ну так надо было сказать, что он супер финансовый...

Space Cat

💙💛
Місто
Харків -> Полтава
Телефон
Redmi Note 11
Та чувачок чи його команда, схоже, швиденько пробили логіни у найрозповсюдженіших банках і нічого не виявили. От і почав питати ще номери.

Місто
Одесса
Та чувачок чи його команда, схоже, швиденько пробили логіни у найрозповсюдженіших банках і нічого не виявили. От і почав питати ще номери.

интересно как это они могли быстренько пробить...

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Зловмисники розсилають повідомлення в соціальних мережах та месенджерах, видаючи себе за представників популярних операторів, таких як Київстар, Vodafone чи lifecell. У повідомленнях вони пропонують користувачам привабливі бонуси або активацію корисних послуг. Їхня схема включає кілька етапів:

1. Створення фейкового сайту мобільного оператора.
  2. Обіцянка нарахування бонусів за реєстрацію SIM-картки на паспорт.
  3. Розміщення інструкції з фішинговими посиланнями Bank-ID.
  4. Вимагання конфіденційних даних для «завершення процедури».
Виконавши всі кроки, довірливі користувачі не отримують обіцяних «плюшок», натомість втрачають доступ до онлайн-банкінгу, з якого аферисти викрадають гроші.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Сьогодні активізувалися "оператори НБУ". Телефонували двічі на додатковий номер. Коли послав прямим текстом дуже розхвилювалися й почали довбати з різних номерів поки по мвсці не блоканув.

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Openpharmacist,

А как Вы поняли, что это они же? Вы брали трубку или там номера одинаковые были?

Місто
Киев
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Сьогодні активізувалися "оператори НБУ". Телефонували двічі на додатковий номер. Коли послав прямим текстом дуже розхвилювалися й почали довбати з різних номерів поки по мвсці не блоканув.
9.jpg

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Openpharmacist,

А как Вы поняли, что это они же? Вы брали трубку или там номера одинаковые были?
Разница в последней цифре номера. И сразу после моих матюков. Сбрасываю, а оно сразу же трезвонит. Совпадение? Не думаю.

Місто
Киев , Деснянский район
Телефон
6s+ 2/32
Подскажите пожалуйста что или кто это звонило +81486615313 ?
Може власник 700 грн, ні? ;)
Я отказался вернуть деньги , так как считаю что это проделки мошенников , звонили на другой номер с этого +814 , не финансовый

Місто
Киев
Я отказался вернуть деньги , так как считаю что это проделки мошенников
Просто признайся себе, что любишь шару, да и все. Описывал свой вариант ранее, когда клиент в Моно 2 раза ошибся "Виталиком" из записной и перевел суммы. После обращения банка я согласился на возврат, человек сам попросил первый ошибочный платеж не возвращать. И второй вариант был, когда ошибся с цифрой в пополнении номера ИТ, по билингу нашел его контактный, он как ты мне ответил: "в следующий раз внимательнее будешь, идите и пойте". 2 стороны медали, и 2 такие разные...

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На Тернопільщині викрили працівників пошти, які привласнили дронів для ЗСУ на 6 млн гривень
Учасники схеми забирали із посилок дороге устаткування і продавали, а розкриті посилки наповнювали непотребом.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Ні

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Особа чоловічої статі - керівник відділення Укрпошти?
Читаємо оригінал від Нацполіції:
керівник відділення поштового сервісу у м. Тернопіль
Сортувальне обласне відділення. Чому би ні?
А посилки с мавіком за 200-250 шт. грн Укрпоштою часто відсилають?
Замовлення з закордону часто доставляється Укрпоштою.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
А покажіть, будь ласка, слово "Укрпошта" в прес-релізі поліції, а то я чомусь не бачу.
А хіба в Україні є якийсь інший поштовий оператор крім "Укрпошти"? Чи можливо хтось ще крім Укрпошти входить до міжнародного поштового союзу?
Нова пошта, наприклад - це не поштовий оператор, а логістична компанія

Зверху