Android для початківців

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Нема бажання чому? Тому що це там неможливо зробити?

А якби така можливість була - то й бажання зїявилося.
Тому що десь 95% користувачів телефонів, якщо не більше, той рут непотрібен.
Просто спробуйте перерахувати нащо той рут потрібен на прикладі практичних кейсів, і зрозумієте, що ці кейси дуже специфічні і більшості непотрібні.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
спробуйте перерахувати нащо той рут потрібен на прикладі практичних кейсів
Так я ж вище й перерахував. Ще й в порядку пріорітетності.

А щодо більшості користувачів, що малообізнані в нюансах програмного забезпечення гаджетів, яким вони користуються, згоден. Таким рут ні до чого.
Мене лише дивувало що у когось, хто раніше рутували свої смарти (тобто чудово знали навіщо вони це робили та використовали можливості, які він дає), після придбання Хуавеїв раптом геть зникло бажання до цього ;)

А дивно це тому, бо для мене, до прикладу, переходити від звичного кращого до гіршого ну дуже вже дискомфортно!

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
nataba]
З того що ти перерахував - окей, прив'язати браслет ще куди не йшло, але усе одно воно надо нішеве і більше про економію бабла на фірмових аксесуарах.
Інше, як на мене, просто дроч і вбивання часу. 3й рік користуюсь телефоном і місце не закінчується, власне так було і з попереднім. Головне у мессенджерах задати термін життя медіа. Додатки чудово переносяться стандартною гугловою синхронізацією. 1.5 додатки не з маркету швидше перенести вручну раз на 4 роки(якщо вони ще будуть актуальними), ніж мудохатись із сторонніми синхронізаціями.

А від руту відмовляються, якраз бо переходять від гіршого до кращого. Раніше телефони були слабкими, пам'яті і оперативки не вистачало, синхронізація і бекапи з коробки не працювали. Тому і доводилось ставити рут, щось там видаляти, очищати місце, зменшувати споживання оперативки, ставити альтернативні прошивки, щоб телефон хоч якось тягнув.

А зараз ти купив новий телефон - залогінився у гугл аккаунт і у тебе усе просто працює і ти не витрачаєш купу часу на різну дроч. Айфон у цьому плані ще краще, але обмеження на додатки лише з маркету і політика еппл, щодо того, які додатки допускати у маркет - вносить забагато обмежень.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
3й рік користуюсь телефоном і місце не закінчується
У мене теж не закінчується (бо слідкую за тим і чищу регулярно), але навкруги безліч знайомих без руту, в яких за рік-півтори експлуатації апарати з 64Gb ROM зас.ралися вщент! До нуля.
Що й змусило їх до купівлі нового смарту.

До прикладу, у мому неофіційному асистенті до браслету - Notify за півроку до 1.5Гб виросла тека .Fabric. Доки під рутом не вичистив і заборонив туди запис. А скільки подібних додатків с увімкненою аналітикою, що постійно пишуть у флеш, скорочуючи її життя та забиваючи місце?

І ще один важливий аспект - з рутом легко і зручно організовується запис дзвінків з лінії (я використовую True Phone)

Так само і джейл для айфону мені завжди був потрібен власне для цього. Не кажучи вже про можливість встановлення .ipa.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Отже ти помудохався, встановив рут, періодично чистиш якісь папки, лазиш у дозволи файлової системи забороняючи запис, ставиш окремі дзвонилки для запису з лінії.

Я просто купив телефон, запис маю з коробки, нічого не чищу, один раз в налаштуваннях ТГ і Вайбера встановив термін зберігання медіа з нескінечнності на місяць і маю той самий ефект...

Висновки чи потрібен рут, нехай кожен робить сам...

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
запис маю з коробки
А у якій країні був придбаний цей телефон?
Наскільки мені відомо, апарати, що мають запис з лінії "з коробки", продаються лише в деяких країнах Південно-східної Азії.

Може ти плутаєш такий запис з достатньо спотвореним записом на виході звукового тракту?

Та й з чого ти взяв що я "намудохався"? :)
Це все робиться по фану, як тюнінг авто, наприклад.

А регулярна чистка смартфону подібна до мийки авто.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
nataba конретно мій - має регіон Китай/Тайвань/Гонг-конг, але усі самсунги з українським регіоном також мають запис із коробки.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
4. root доступ. Це було актуально дуже давно, а зараз не знаю кому це треба.
А я не уявляю собі користування смартом без root-у.
Другий підряд телефон Huawei - жодного бажання робити рут. Тут все є.
До того (2012-2018) всі телефони в мене були з рутом.
Я рут отримую заради безлім гуглфото
Це як?
Ставлю магіск, а потім модуль для безлім ГФ
мммм.... цікаво, як він працює, бо там же познімали всі безлімітні обмеження

Місто
Харьков
Телефон
Iphone Хs+ Huawei P30 PRO
Як перейшов на Huawei нема бажання робити рут
Нема бажання чому? Тому що це там неможливо зробити?

А якби така можливість була - то й бажання зїявилося.
Якби така можливість була б потрібна давно б змінив апарат...

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Гуглятский firebase (crashlytics aka .Fabric) для того и создан, чтоб сожрать все свободное место.
Ну це зрозуміло. Програмний аналог "запланованого устарівання" гаджетів.

Сьогодні у звиклого юзера за півтора роки під нуль засирається смарт з 64 Гб ROM, за рік-два так само засиратиметься і гальмуватиме зі 128Гб і так далі.
Все робиться для того, щоб споживачі не припиняли приносити прибуток виробникам, купляюче нове на заміну.

drmz

Місто
Гуляйполе
nataba, а с учетом убогого качества QLC, даже в самсунге встроенный хранитель может пойти по детородному органу в рамках 1 года.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
А скільки подібних додатків с увімкненою аналітикою, що постійно пишуть у флеш, скорочуючи її життя та забиваючи місце?
а й справді, скільки таких? Наскільки це поширена проблема? Подивився у себе - нема жодної аппки, щоб займала такий об‘єм пам‘яті (спотіфаї і подібне не рахуємо - там зрозуміло, на що саме використовується кеш).
При цьому телефон у мене більше 3 років. За такий час мав би вже «засратися» і мав здохнути флеш, з ваших слів.

• Haha
Реакції: drmz

drmz

Місто
Гуляйполе
RifleR, объем .Фабрики .Ткани .Полотна ты увидишь, только зная, где искать.
Эта паразитическая муйня отобразиться может только в общих параметрах памяти в части "система", добавив ощутимо весу к сегменту "системы".
У лайфовского Бипа .Полотно временами достигало до 2Гб. А при наличие двух бипов на аппарате, смартфон из статуса "мой смартфон" превращался в "этот смартфон"
<отсылка к становлению Win10>

Останнє редагування:

Alex

Модератор
Команда форуму
Місто
Дніпро
Телефон
Huawei P60 Pro
Не знаю як так юзаєте, що засирається телефон, от чесно.
У мене основний забруднювач - кеш телеграму, і той легко керується.
Може щось в консерваторії підправити? :)

drmz

Місто
Гуляйполе
Alex, ну, дык, если у тебя Huawei, то гаппсов нет, либо они не такие токсичные(если ручками ставились). А если гаппсы из коробки, то, на аппаратах среднего ценового диапазона и дешевых, приходится знать, где эта собака firebase порылась и нагадила.

Зверху