Google Гаманець (Google Wallet) та Google Pay (ex Android Pay)

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Мобільний застосунок «Google Pay» з літа 2022 року називається «Google Гаманець».

Google Гаманець (Google Wallet) — це безпечний і конфіденційний цифровий гаманець, що забезпечує швидкий доступ до платіжних карток, проїзних, квитків, ключів або офіційних посвідчень особи, які ви в ньому зберігаєте.
Домашня сторінка: Google Гаманець (вебверсія), Google Pay (архів) | База знань

Google платіжний центр (Google Pay) — це служба, завдяки якої можна легко здійснювати покупки в Інтернеті й мобільних застосунках, а також користуватися функцією оплати дотиком усюди, де приймаються платежі через «Google Pay».

Причина: шапка теми
Останнє редагування модератором:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Але чомусь при онлайн оплаті на деяких сайтах через gpay показує тільки одну карту, а не відображає весь список карт, якщо я хочу змінити карту для оплати? Хоча на інших сайтах показує повний список карт gpay?
Це питання у цій темі вже обговорювалося. Якщо продавець підтримує оплату токеном, то відображаються всі картки й немає різниці як ти їх додав. У противному випадку відображаються тільки картки, які були додані в гаманець і через сайт власноруч. Також буває випадки, коли продавець приймає картки окремої МПС (наприклад, Visa), то будуть відображатися картки саме цієї МПС.

Гаманець виступає засобом для зберігання токенів карток, так і самих карток. Тому картки краще додавати власноруч і потім їх токенузувати

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
в цьому списку тільки одна карта
Скільки карт є тут - https://payments.google.com/gp/w/u/0/home/paymentmethods стільки і буде відображати на кнопці GPay у web.

Правильна схема додавання:
1) додали карту за посиланням вище
2) зайшли в Гаманець на смартфоні
3) тиснем додати - обираєм карту із п.1 і активуємо безконтактну оплану на ній

Місто
Kiev
Телефон
Poco F3
LiquidStrm, Спасибо, уже разобрался благодаря Howl в причине:
Якщо продавець підтримує оплату токеном, то відображаються всі картки й немає різниці як ти їх додав. У противному випадку відображаються тільки картки, які були додані в гаманець і через сайт власноруч

Місто
Київ
Питання стосовно цих токенів.
В суботу вдень їхав в транспорті, оплатив Gpay без інтернету, коли ввійшов в мережу прийшла відмова недостатньо коштів.
В неділю ввечері прилітає ще одна відмова на суму проїзду, але я був вдома.
Виходить термінал в транспорті збирає ці токени оплати і може знімати гроші, коли вважатиме потрібним? Це взагалі законно?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Питання стосовно цих токенів.
В суботу вдень їхав в транспорті, оплатив Gpay без інтернету, коли ввійшов в мережу прийшла відмова недостатньо коштів.
В неділю ввечері прилітає ще одна відмова на суму проїзду, але я був вдома.
Виходить термінал в транспорті збирає ці токени оплати і може знімати гроші, коли вважатиме потрібним? Це взагалі законно?
Законно.
Списати скільки завгодно термінал не зможе. Ви зробили офлайн оплату - і саме цю оплату банк буде пробувати провести доки на картці не з'являться гроші. Оплата цією карткою (точніше токеном, але токен не змінється при передододаванні картки в гугл пей), буде заблокована у громадському транспорті до проведення успішної оплати.
Чого ви взагалі очікували? Що можна маючи картку з 0 на рахунку безкоштовно кататись громадським транспортом?

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Виходить термінал в транспорті збирає ці токени оплати і може знімати гроші, коли вважатиме потрібним?
Це називається реалізація офлайн-операції через дупу, оскільки авторизація відбувається в онлайн і деяким банкам не подобаються такі операції. Справжня офлайн-операція знімає грошові кошти не зважаючи є вони на картці чи ні.
Краматорськ від цієї схеми відмовився і почав застосовувати термінали з Інтернетом.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Це називається реалізація офлайн-операції через дупу, оскільки авторизація відбувається в онлайн і деяким банкам не подобаються такі операції. Справжня офлайн-операція знімає грошові кошти не зважаючи є вони на картці чи ні.
Краматорськ від цієї схеми відмовився і почав застосовувати термінали з Інтернетом.
Це нормальна реалізація оффлайн оплати. Оплата зроблена оффлайн не через відсутність інтернету, а для того щоб в годину пік, особливо у метро, не чекати повної обробки платежу яка хоч і займає секунд 10-20, але в годину пік це дуже суттєво.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5

Вкладення

• 1698074962748.png
    1698074962748.png
    241.4 КБ · Перегляди: 56
Місто
киев
Не знаю, что за глюк я поймал, но терминал на кассе отвечал, что недостаточно денег на карте (денег там было с лихвой).
Интернет был включен, думать, что токены закончились, не было причин.
Вчера все оплаты проходили без проблем.
Достал старый смартфон, всё оплатилось с этой же карты (номер виртуального счёта там другой).

Pahan2k

Заблокований
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Тиждень тому їхав двічі Уклоном. Коли їхав до місця призначення все через gpay списалося коректно, а коли через 6 годин їхав назад - помилка.
Якось спостерігав на касі, як кілька людей поспіль не могли розрахуватися gpay. А от фізична картка та apple pay проходило.
Тому, так буває, хоча це неприємно.

• Like
Реакції: head

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Певне залежить від банку-емітента карти, бо за 3+ роки щоденного користання GPay не було збоїв. Один раз було, що розрахунок не проходив, але то приматбанк лежав пів дня, і термінали від цього банку не приймалі ні токени, ні фізичні картки.

• Like
Реакції: head
Місто
Poland
LiquidStrm, від gpay'а теж залежить. У них теж свої ліміти і дурні засади безпеки. У мене були збої на різних банках та в різних країнах, не часто та були...
Це питання у цій темі вже обговорювалося. Якщо продавець підтримує оплату токеном, то відображаються всі картки й немає різниці як ти їх додав. У противному випадку відображаються тільки картки, які були додані в гаманець і через сайт власноруч. Також буває випадки, коли продавець приймає картки окремої МПС (наприклад, Visa), то будуть відображатися картки саме цієї МПС.

Гаманець виступає засобом для зберігання токенів карток, так і самих карток. Тому картки краще додавати власноруч і потім їх токенузувати
Скільки карт є тут - https://payments.google.com/gp/w/u/0/home/paymentmethods стільки і буде відображати на кнопці GPay у web.

Правильна схема додавання:
1) додали карту за посиланням вище
2) зайшли в Гаманець на смартфоні
3) тиснем додати - обираєм карту із п.1 і активуємо безконтактну оплану на ній
Дякую, хлопці, за нагадування і, особливо, за посилання (знайшов там мільйон адрес :) Виявилось, що там можна відредагувати дані карток банків, які при перевипуску не міняють номер, а лише термін дії карти.

У зв. з в.з. у мене пара питань та репліка:
1) а за цією схемою - потрібно спершу карту. додану через банк. видалити у застосунку GP, а лише потім додавати на сайті? Чи воно саме все зрозуміє під час додавання?
2) видалив одну карту ("прострочену") на сайті, а в застосунку вона лишилась... Це теж діє в іншому напрямку? Якщо в застосунку видалити, то на сайті залишиться (у разі якщо карта додавалась через сайт)?
3) перевипускав у жовтні кредитку в приваті на віртуальну. Прислали пуш і мило, що вони її замінили в GP одночасно із заміною в приват24. Заходжу в GP, а там висить стара карта. Ну думаю, раз написали, що замінили, то працює незважаючи на старий номер продовженої карти. Пішов у магазин - відмова.
Тоді додав нову діджиталку через застосунок Привату. І у мене висіли у GP обидві карти одночасно, незважаючи на те, що одна з них була вже недійсною. Довелось самому руцями видаляти. Думаю, ну може одноразовий глюк.
4)...та історія має продовження. Учора отримав нові пластики. Замінив "подовжені карти" на нові у застосунку П24. То кредитка, власне, автоматично токен діджиталки замінила. А КДВ знов те саме пальто: у GP висять обидві карти (токени), хоча одна з них в Приваті вже недійсна внаслідок заміни. Пуші та мейли "ми вже все замінили в GP" приходили, так само :) Склав заявку, пообіцяли відписатись...
5) блін, така серйозна компанія, і досі не може навести порядок із цими списками карток... і навіть інструкцій ніде ж нема. Якби не форум, і не знав би про ці нюанси...
6) якось летів раяном, то вони візи приймають через GP, а мастери лише у вигляді карток. Власне дав візу (мастер не прийняло), на якій потім не вистачило коштів, то вони довго ще неуспішні списання надсилали в GP, а у мене повідомлення вимкнені - я й не знав про них...

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
idea,

1) через застосунок банку додається лише токен, через сайт ти додаєш картку й потім до неї прив'язуєш токен. Тому слід видалити токен, додати картку на сайті або застосунку й потім токенузувати, якщо додав картку на сайті;

2) у застосунку можна видалити, як токен, так і все разом — різні пункти за це відповідають;

3) скоріше за все, токен автоматично створюється, якщо додавати в Гаманець через застосунок банку. Я додав спочатку картку, а потім її токенузував — подібні повідомлення не отримував.

• Love
Реакції: idea
Місто
Poland
3) скоріше за все, токен автоматично створюється, якщо додавати в Гаманець через застосунок банку. Я додав спочатку картку, а потім її токенузував — подібні повідомлення не отримував.
Надійшла універсальна та кдв. По обох від разу після отримання від курʼєра, прийшли сповіщення у застосунок ПБ про введення їхнього номера. Після введення вони пишуть: вашу карту додано. Приходить додатковий пуш, що токен у GP автоматично змінено. При перевірці у GP: універсально фактично замінили токен від діджитал карти (діджитал зникла і в застосунку банку, і в GP), новий токен кдв не з'явився, стару карту в GP не видалив, на відміну від застосунку банку. Отака х***, малята. Так що в другому випадку
токен автоматично створюється,
не створився, не зважаючи на такий самий спосіб додавання карти в банку.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
idea, можливо, що залежить від МПС. Чи підтримує МПС безшовну заміну токена.
У мене картки Visa не додаються через застосунок Приват24 (проблема спостерігається на етапі надання згоди з умовами договору). Банк спілкується з МПС щодо цієї проблеми... Фактично має декілька сторін: Google, МПС, банк.

• Wow

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20Ultra + S24
У мене картки Visa не додаються через застосунок Приват24 (проблема спостерігається на етапі надання згоди з умовами договору).
А з банком Sense все добре, через його Супер-Пупер картки VISA додаються без проблем, навіть без підтвердження по смс.
Все залежить від банку і його глюків.

Останнє редагування:
  • Wow

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
А з банком Sense все добре, через його Супер-Пупер картки VISA додаються без проблем...
Перевіряв проблеми не було. Якщо в тебе проблема з картками Visa від Привату теж, то звернися до підтримки банку. Бо вони перевіряли в себе й них добре, але продовжують далі спілкуватися с МПС.

Ось із ПУМБ, скоріше за все, забив болт на проблему щодо сповіщення про транзакції в Гаманець. Ніякої відповіді. :(

• Wow
Зверху