GSM-антена

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
2G нет, а оптика есть? :oops: Или там дом такой?
Локація така. Будинок в низині.
Post automatically merged:

это не полноценное решение проблемы, да и вопрос ставился улучшить мобильную связь и инет, а не провести проводной.
Та ясно, що неповноцінне. Але, підозрюю, що якщо там вагончик, в якому погана мережа моб. оператора, то людина там не живе постійно, а працює, вагончик не його, тому купляти ріпітер і монтувати агтену - не варіант, та й дорого. А, от, розмістити в місці хорошого прийому портативний вайфай роутер - саме то, оптимальний варіант.

Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
iPhone 12
Друзі, привіт! Оживлю мертву тему

В часи коли трава була зеленіша і небо синіше у великої трійки тільки починалось освоєння 3G і на трасах між містами нормальний інтернет був тільки від Інтертелекома, у мене з'явилась потреба мати інтернет в дорозі між Тернополем і Києвом. Я тоді купив роутер Novatel 6620L і до нього антену від Vitex на частоту 800 МГц з підсиленням 5 дБ. Звичайно, покращення якості зв'язку в рази вона не давала, але конект був стабільнішим. Тепер Інтера в наших краях нема, толку від цього роутера мало. Мені дали в користування Novatel 7730L, є інтернет СІМ-пара від Київстар і тепер питання стоїть у антені. Я правильно розумію, що варто брати антену на 900/1800 МГц, наприклад таку? І взагалі, чи буде на трасах з нього толк, адже LTE 900 МГц в ньому немає? І ще питання: в 7730 є два антенних роз'єми, оскільки він підтримує технологію MIMO. Я не дуже розбираюсь в антенах, підкажіть, чи покращиться зв'язок, якщо підключити 2 таких антени в ці роз'єми, чи потрібна спеціальна антена для цієї технології? Дякую!

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Друзі, привіт! Оживлю мертву тему

В часи коли трава була зеленіша і небо синіше у великої трійки тільки починалось освоєння 3G і на трасах між містами нормальний інтернет був тільки від Інтертелекома, у мене з'явилась потреба мати інтернет в дорозі між Тернополем і Києвом. Я тоді купив роутер Novatel 6620L і до нього антену від Vitex на частоту 800 МГц з підсиленням 5 дБ. Звичайно, покращення якості зв'язку в рази вона не давала, але конект був стабільнішим. Тепер Інтера в наших краях нема, толку від цього роутера мало. Мені дали в користування Novatel 7730L, є інтернет СІМ-пара від Київстар і тепер питання стоїть у антені. Я правильно розумію, що варто брати антену на 900/1800 МГц, наприклад таку? І взагалі, чи буде на трасах з нього толк, адже LTE 900 МГц в ньому немає? І ще питання: в 7730 є два антенних роз'єми, оскільки він підтримує технологію MIMO. Я не дуже розбираюсь в антенах, підкажіть, чи покращиться зв'язок, якщо підключити 2 таких антени в ці роз'єми, чи потрібна спеціальна антена для цієї технології? Дякую!
До речі, 6620L вміє 3g/4g.

Місто
Краматорск/Лиман
Телефон
Xiaomi Mi 9 Lite
Я правильно розумію, що варто брати антену на 900/1800 МГц, наприклад таку?
Так одна и та же антенна

Я не дуже розбираюсь в антенах, підкажіть, чи покращиться зв'язок, якщо підключити 2 таких антени в ці роз'єми
Скорость должна увеличиться, но не факт

Місто
Тернопіль
Телефон
iPhone 12
До речі, 6620L вміє 3g/4g.
Так, раніше цей роутер був прошитий під Інтертелеком, потім його перешили і додали LTE 1800 і 2600 замість американських частот. Тільки після того він в процесі роботи деколи ребутиться ( але тут питання чи ці частоти допоможуть за містом.

Лучше оставить его и доставить антену на 900/1800
Варіант. Тобто все-таки купувати нову антену?

Скорость должна увеличиться, но не факт
Тільки швидкість? А стабільність сигналу?

Судячи з опису - різні, різний номенклатурний номер. Чим відрізняються - невідомо.
В описі вказано, що вони розраховані на різні частоти. Я пробував стару антену підключати до 6620, на покритті LTE 1800 вона не тільки не покращує прийом, але, судячи по цифрах, його погіршує. Тому вона точно на 1800 не допомагає. Питання чи нова допоможе.

А якщо не цю - може порадите іншу антену?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Лучше оставить его и доставить антену на 900/1800
Варіант. Тобто все-таки купувати нову антену?
Для начала убедиться что в модеме активированы 900/1800/2600 lte. Инструкция по Активации. Ибо без 900го на трасе покрытие будет сильно страдать.
Чисто по спецификации - антена не покрывает частоты Lte 900. Но я не спец в антенах, все что могу посоветовать - погуглить антенны покрывающие как минимум 900/1800МГц. 2600 по трассе не будет все равно.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
До речі, я теж намагався зрозуміти, звідки з'явилися ребути після перемикання з сдма на жсм. Одне з цікавих пояснень пов'язано з тим, що не збігаються прошиті частоти, тобто роутер може приймати фізично на певній частоті, але банд не активовано. Наскільки це правда - х/щ, але на 3мобі час-від-часу ловлю ребути.

Місто
Киев
А что теперь делать с интеровской антенной за пределами одесской области? ;) Если её подключить к GSM модему с такими параметрами, как приведено ниже, прием лучше станет?
* 2G GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
* 3g UMTS/HSPA+ 850/2100MHz

Ну, т.е., я вижу текст "850 MHz" и в строке "2G", и в "3G" )) , но не очень понимаю, чего ожидать в плане скорости на практике с каким-нибудь Водафоном? А с 3mob в родной сети последнего?

Місто
Киев

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
А что теперь делать с интеровской антенной за пределами одесской области?
Сдал на алюминий
Вот я и размышляю - вроде бы, какие-то частоты местами совпадают..... )
В принципі можна перезібрати під 4ж :)

Останнє редагування:
Місто
Киев
Сдал на алюминий
В принципі можна перезібрати під 4ж спробувати :)
Хммм. То есть, без пересборки, от нее толку мало? ;)

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Сдал на алюминий
Скоріш за все, вам захочеться мати швидкісний інтернет, тому 2ж відпаде, так? В такому разі залишаються 3ж та 4ж. На скільки дБ розрахована ваша антена? На яких технологіях та частотах віщають БС, які буде ловити антена? 3g не від ІТ працює на частоті 2100 МГц, 4g - 900/1800/2600 МГц.

Останнє редагування:
Місто
Киев
Сдал на алюминий
Скоріш за все, вам захочеться мати швидкісний інтернет, тому 2ж відпаде, так? В такому разі залишаються 3ж та 4ж. На скільки дБ розрахована ваша антена? На яких технологіях та частотах віщають БС, які буде ловити антена? 3g не від ІТ працює на частоті 2100 МГц, 4g - 900/1800/2600 МГц.
Децибел 15 есть, наверное. Покупалась, как 18. Она длинная, как лыжная палка. Но, в общем, многое становится понятно. То, что теоретически, мог бы ловить мой модем (3g / 850), в нашей ситуации отсутствует, правильно? Остается 2g.... но он и без антенны везде присутствует уже лет 20, так?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
900 МГц зможе приймати, все одно буде краще ніж на вбудовану антену.

Зверху