Linux/Unix

• Автор теми Maly
  • Дата створення
Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Помітна тенденція поширення Arch-подібних Лінуксів. Manjaro, EndeavourOS, ArcoLinux, деякі інші. Ролінг реліз, установка програм виключно з репозиторієв.

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
да нет, те же deb пакеты можно тоже установить
Нюанси є не для простих користувачів. По-перше через милиці, по-друге на Arch Linux може вийти а на Manjaro ні. Але саме Manjaro найбільш придатний до використання для звичайних користувачів.

r0m1rez

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Pixel 4A 5G
Captain, ну я уже давно на Manjaro, раньше сидел на Ubuntu, потом на Mint долго (кстати Минт довольно хорошая и стабильная как для домашнего использования, в своё время очень нравилась) и вот на Debian-based дистры не тянет, разве что могу на виртуалке покрутить ради интереса, так вот - AUR решает, т.к. лично у меня ещё не было такого случая, чтобы я чего-то не нашёл, что есть для .deb и не было в AUR

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
т.к. лично у меня ещё не было такого случая, чтобы я чего-то не нашёл, что есть для .deb и не было в AUR
Приклад: програма GXNeur. Він є в AUR але не установлюється в останні Manjaro. Хоча колись в старі Manjaro і установлювався, а зараз ні (видає помилку на етапі зборки чи ще десь).

r0m1rez

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Pixel 4A 5G
Приклад: програма GXNeur
вроде решили проблему, сам не проверял, т.к. не юзаю:
P.S. в каждом дистре есть свои ньюансы, идеального нет ;)

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
вроде решили проблему, сам не проверял, т.к. не юзаю
То стара інформація за 2019 рік. Можливо в 2019 році він інсталювався, а зараз точно ні. Хіба що сам додаш в репозиторій AUR але я не готовий таким займатись... Якраз цією програмою користуюсь на Mint, дуже корисна (але тут кому як). В Mint без проблем ставиться і працює.

r0m1rez

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Pixel 4A 5G
ну учитывая, что последний апдейт X Neural Switcher от 23 ноября 2016, то видимо разработчик забил)) и возможно проще найти аналоги, хотя у каждого свой путь)

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
возможно проще найти аналоги
На Вінді аналог це Punto Switcher. На Лінуксі на жаль тільки GXNeur і аналогів більше немає. Без цієї програми хоч і можна в принципі обходитися (на робочі компи наприклад таке не ставлять), але з нею набагато зручніше текст набирати.

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
ну я уже давно на Manjaro, раньше сидел на Ubuntu, потом на Mint долго (кстати Минт довольно хорошая и стабильная как для домашнего использования, в своё время очень нравилась)
А мне Manjaro не зашел, уже не помню с какой проблемой (или проблемами) столкнулся. Вернулся снова на Mint. Хотя принцип роллинг-релиз очень нравится.

r0m1rez

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Pixel 4A 5G
Місто
Киев
Телефон
Nokia 6230i
Будет вариант ungoogled chromiuim - будет только плюс. Iceweasel же существовал (да и вроде до сих пор существует).

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Будет вариант ungoogled chromiuim - будет только плюс
Як тоді паролі синхронізувати? Люди припинять використовувати Chromium, натомість перейдуть на Google Chrome.
Може, Google випустить розширення для синхронізації паролів?

Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Ніяких розширень не буде. Не для того вони видаляють свій API, щоб потім розширення додавати.

Зверху