Prorab
Skylark
ого, вот это я дал жаруты в какой теме находишься?)
Прошу пардона, совсем заработался..
ого, вот это я дал жаруты в какой теме находишься?)
GeckoLinux - это разновидность Linux, основанная на дистрибутиве openSUSE, с упором на доведение до совершенства и готовность к использованию на рабочем столе. Он доступен в статической (на основе openSUSE Leap) и скользящей (на основе openSUSE Tumbleweed) версиях.
Як встановити останнє ядроРаніше вважав Linux Mint ідеальним дістром, наразі знайшов суттєвий недолік. От живіть тепер з цим.
Mint 20.1 і убунтоподібні не можуть розшифровувати флешки/диски, які зашифровані за допомогою BitLocker Windows. Я шифрую флешку за допомогою BitLocker Windows, це зручно. Існує утіліта DisLocker для Linux яка начебто може розшифровувати такі диски. Але вона не допомогла в Mint (я встановлював її).
Між тим, Manjaro та openSUSE легко розшифровують флешку навіть без встановлення утіліти DisLocker. Тобто з'являється запит на введення паролю і далі вже зрозуміло. А Mint видає помилку монтування зашифрованої флешки.
Можливо, це пов'язано з більш новим ядром 5.10 в Manjaro та openSUSE в якому це реалізовано. А в Mint найбільш нове ядро яке є це 5.8
Встановив на Linux Mint 20.1 ядро zen 5.11 - не допомогло. В Manjaro вистачає ядра 5.9 і працює розшифровка Bitlocker із коробки. Виходить що не в ядрі причина.Як встановити останнє ядро
Якщо це звісно вирішить проблему з розшифруванням
Та й фіг на нього, хіба не можна використовувати нормальний Veracrypt, який є на будь які платформи, Вінду, Мак, Лінукс? Непідтримка Бітлокера - це "суттєвий" недолік?Раніше вважав Linux Mint ідеальним дістром, наразі знайшов суттєвий недолік. От живіть тепер з цим.
Mint 20.1 і убунтоподібні не можуть розшифровувати флешки/диски, які зашифровані за допомогою BitLocker Windows
VeraCrypt - Последняя версия: 1.24 Update 7 (07.08.2020) - это устаревшая софтина?від застарілих Veracrypt
Це дуже погано... Ідеального Linux я чогось не знайшов... У будь-якому випадку якісь недоліки вспливають. Так що доводиться чимось жертвувати.@Captain, так а как же неработающий GXNeur на Manjaro?)
Не знаю де це взято. BitLocker це взагалі закритий код і комерційний продукт Microsoft. Флешку я шифрую на Вінді. Там все в порядку з криптостійкістю. На Лінуксі взагалі немає BitLocker, і можливо лише розшифровувати за допомогою паролю. Які можуть бути претензії до криптостійкості?Судя по тому, что пишут в инете ...если для Captain не важна криптостойкость
Утіліта DisLocker або щось подібне.версия ядра там скорее всего не причем, просто стоит доп. утилита.