Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
Много отказов. Им не выгодно вхолостую тарабанить товар туда и обратно (при оплате в отделении).

Саме тому, що багато продавців скаржилися на відмови при оплаті на відділені скоріше за все і обмежили передплату на товари до 1000 грн, а тепер і ще планують обмежити для товарів вартістю до 2000 грн.
Це одна з причин. Друга звичайно, що і OLX невигідно катати назад товар копіїчної вартісті за свій рахунок при відмові на відділенні, або коли покупець просто передумав і не прийшов. Такі "покупці мало кого цікавлять".

Все-таки отключение "оплаты в отделении"-максимально не удобно.
...
А с "оплатой картой"-такой возможности нет...Зависима становишься от продавца и его честного слова...
Kseniya, щодо твого випадку, то це може бути схоже і на спробу шахрайства з боку продавця. Він і не збирався відправляти судячи з усього, а не відмовлявся теж тому, що чекає на інших потенційних покупців і не хоче щоб ти послала на нього скаргу через те що товару немає в наявності. В цьому випадку він як отримає передплату то заблокує профіль, або коли його заблокують через скарги.
Регулярно таке відбувається з профілями з айфонами і продати не продає, і угоду не відхиляє, сидиш чекаєш скасування угоди, а потім бац і профіль користувача заблокований і вже те саме оголошення в іншому профілі.

Кому цікаво можете помоніторити дешеві ціни на айфони на OLX, таке з ними регулярно відбувається

Місто
Київ
Телефон
Nokia 6060
це може бути схоже і на спробу шахрайства з боку продавця.
Так а в чому шахрайство полягає? Грошей він все рівно не отримав би. Скоріше за все, не було в наявності, очікував, що за ці три дні приїде, тому і мурижив

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
Так а в чому шахрайство полягає? Грошей він все рівно не отримав би. Скоріше за все, не було в наявності, очікував, що за ці три дні приїде, тому і мурижив
Твій варіант я теж не виключаю.

Тут треба індивідуально розглядати випадок якби Kseniya надала посилання або номер id оголошення, можна бу було переглянути його профіль щоб зрозуміти чи могло в цьому випадку бути шахрайство.

TrueMan, тут я казав не про те що він її кинув, а в тому що він міг чекати коли кине хтось інший передплату на картку, або оформить оплату карткою щоб надіслати цеглу чи якусь підробку.

Місто
Київ
Телефон
Nokia 6060
надала посилання або номер id оголошення, можна бу було переглянути його профіль
А раптом там щось інтимне, як же його на форум викидати? 😉

тут я казав не про те що він її кинув, а в тому що він міг чекати коли кине хтось інший передплату на картку, або оформить оплату карткою
Ну з передоплатою зрозуміло, а з оплатою картою в чому фокус?

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
А раптом там щось інтимне, як же його на форум викидати? 😉

Ну з передоплатою зрозуміло, а з оплатою картою в чому фокус?

нічого відверто інтимного на OLX не продається окрім нижньої білизни.

По оплаті карткою пояснюю.
Створюється фейкове оголошення, продавець з доставкою не відправляє, нічим не пояснює або тягне ризину.
В цей час чекає халявщиків які не хочуть платити комісію і бачать товар по "непристойно" заниженій вартості. Отримує передплату на картку і продовжує аналогічну діяльність, отримає кошти у інших таких бажаючих доки вони не починають скаржитися на оглошення. Після отримання певної кількості скарг і доказів OLX його блокує.
Він при цьому має сотні стартових пакетів і або старих активних карток, викидує стару сімку і на нову створює новий профіль з аналогічним оголошенням або навіть таким самим.

приклад, тут https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/sintezator-kaso-700grn-stan-yak-noviy-termnovo-IDXfnpU.html був синтезатор (в самому посиланні видно назву sintezator-kaso-700grn-stan-yak-noviy-termnovo) по смішній ціні, продавець казав що габарити великі тому відправляє лише з передплатою звичайною відправкою, отримавши певну кількість передплат профіль заблокований, доставку він не вимикав і саме коли просили відправити просто підтверджував угоду і ігнорував щоб потягнути час.
Post automatically merged:

Ость тут ще один був аналогічний шахрай.
Схема зазвичай однакова. Терміново треба продати, якість відмазки типу не працює доставка чи ще щось.
Доставку підтверджує, не відправляє, не скасовує.
Отримує передплату, ігнорує.
Через деякий час оголошення і профіль заблокований.

Вкладення

• 8.jpg
    8.jpg
    88.1 КБ · Перегляди: 17
  • 8.jpg
    8.jpg
    80.2 КБ · Перегляди: 16
Останнє редагування:
Місто
Одесса
По оплаті карткою пояснюю.

этому разводу 100500 лет было не в обед, а очень вчера, на даром говорят, что лохи вечные, мамонты тихо завидуют...

ещё какая-то схема была или есть про тройничёк...

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
этому разводу 100500 лет было не в обед, а очень вчера, на даром говорят, что лохи вечные, мамонты тихо завидуют...

ещё какая-то схема была или есть про тройничёк...

це той що, типу "я не можу оформити, оформіть за посиланням з оголошення моєї жінки, в неї все підключено" і кидають фішингове посилання і потім гроші з картки улітають. Раніше багато таких випадків було, про них навіть сайти новин писали

Місто
Одесса
"я не можу оформити, оформіть за посиланням з оголошення моєї жінки, в неї все підключено"

типа что-то в этом роде +/-, сейчас вот пытаюсь вспомнить точно, но что-то не сильно получается...

Місто
Київ
Телефон
Nokia 6060
нічого відверто інтимного на OLX не продається окрім нижньої білизни
Ти погано знаєш асортимент лоха)
я не можу оформити, оформіть за посиланням з оголошення моєї жінки, в неї все підключено" і кидають фішингове посилання
А потім у них olx доставка винна 😁

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
Тепер з OLX Доставка можна безпечно продавати товари вартістю понад 29 000 грн.

Ми оновили калькулятор, щоб вам було простіше розрахувати комісію за успішний продаж.
А також змінили підхід до розрахунку комісії. Детальніше тут.
Максимальна комісія для товарів вартістю до 48 500 грн складає 499 грн

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
Ми оновили калькулятор, щоб вам було простіше розрахувати комісію за успішний продаж.

про комісію я писав раніше, але там є ще окрема умова, що пункти приймання-видачі здається підтримують оплату лише до 15000 грн., там треба читати умови у логіста до якої вартості товари вони можуть приймати на таких відділеннях

а ще Nova Pay (при способі оплати на відділенні) не завжди зараховує кошти на сторонні картки з сумами більше 29000 грн. якщо картка Nova Pay то начебто проводять, але це не точно. Треба тестувати

там багато ньюансів виникають з логістами і фінансовими партнерами

Останнє редагування:

Dawn

Nokia - Connecting People
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
А що скажете про це оголошення? Якiсь мутнi умови покупки пропонує продавець, мені здається...

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
А що скажете про це оголошення? Якiсь мутнi умови покупки пропонує продавець, мені здається...
Та нічого там мутного нема.
Продавець хоче, щоб ціна на сайті відображалася рівно такою, скільки він хоче отримати за угоду. А шляхом зміни ціни при продажу, хоче всі комісії перекинути на покупця.

Місто
Kiev
Телефон
Poco F3
Підкажіть по якому принципу система видаляє оголошення зі списку неактивних, ті що колись або продались, або закінчився термін розміщення і туда перенесені? У мене там було більше 50 оголошень за весь час з 2017року, а зараз там меньше 10. При тому видаляє не послідовно починаючи зі старих, а якось рандомно. Раніше ніколи не видалялись, а накопичувались. А в прошлому році помітив, що почали видаляти.

romrom

телеграм@romrom_777
Місто
Харьков
Заказала товар, оплатила сразу картой, денежка снялась. Продавец 2 дня не отправлял, на 3 день взял и отменил заказ. (деньги вернулись на счет)
Так вот, я ему пишу:-чего отменили?
-Ой, извините, ошибся, можете перезаказать? Обещаю, сегодня отправлю.
Перезаказала. Сегодня (это было вчера) никто не отправил...Теперь вот ждать до 29, пока деньги на счет вернутся опять...
Больше, конечно, перезаказывать у него не буду.

а как он аргументировал свою вторую неотправку?

romrom

телеграм@romrom_777
Місто
Харьков
а как он аргументировал свою вторую неотправку?
Та ж написано, що тупо відмазався: ошибся.
Вона, мабуть, більше й не вияснювала.

это написано про первую неотправку, а я спрашивал про вторую

Yarik

Коллекционер sim карт
Місто
Одесса
Телефон
nokia
Итак, ОЛХ Бизнес:
- Третий день личный ОЛХ менеджер передает заявку в Юпей (для связи с нами).
- тех поддержка Юпей не может дать контакты менеджера, который заключает договора, говорит "Ждите".

Итого: 6 дней не работает ОЛХ доставка бизнес.

Місто
Ніжин
Yarik, у них завжди все через жопу, нічого нового. Як за пакет платити чи рекламу впарити, вони завжди перші. А не раз таке було, що ламали ОЛХ доставку і втрачались потенційні клієнти протягом дня. Компенсувати, звісно ж, ніхто не буде.

Саме тому, що багато продавців скаржилися на відмови при оплаті на відділені скоріше за все і обмежили передплату на товари до 1000 грн, а тепер і ще планують обмежити для товарів вартістю до 2000 грн.
кому було лінь забирати відмови, могли просто вимкнути можливість замовлень з оплатою на відділенні, так що це не причина. єдина причина в тому - що ця контора зажралась і не хоче оплачувати тисячі повернень від рагулів, що на пошту не приходять. Але раніше ж якось працювали і прибутки отримували. І повернення оплачували, і комісій не було. А тепер комісії тільки ростуть, так ще і компенсувати повернення зажлобились.

Зверху