Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
Акція «Спробуй OLX Доставка - отримай дві доставки безкоштовно»

Період проведення Акції: з 22.01.2025 р. по 22.04.2025 р. (включно).
Акція проводиться для залучення покупців, які раніше не мали жодної успішної доставки, вони отримають перші дві покупки оплачені карткою онлайн через OLX Доставка без плати за транспортування.
Для отримання заохочення треба придбати товар з послугою OLX Доставка з ОПЛАТОЮ КАРТКОЮ при оформленні покупки. При оформленні угоди доставка буде безкоштовною, та після цього користувач має можливість оформлення другої покупки з безкоштовною доставкою протягом 30 днів з дати її нарахування (рахується від отримання першої посилки).
В акції беруть участь посилки оформлені через логістів за наступних умов:
- Укрпошта – вага до 10 кг;
- Нова пошта – вага до 10 кг і тільки стаціонарні відділення (для пунктів приймання видачі та поштоматів акція НЕ ПІДКЛЮЧАЄТЬСЯ);
- Meest express – отримання на відділенні або при замовленні кур’єром.

Важливо: в акції не беруть участь товари з категорії “Шини та диски” та товари, для яких було обрано форму оплати “післяплата“ (оплата на відділення) та доставка “Нова пошта у Польщу”, та для поштоматів Нової пошти.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
є і не гарна новина для тих хто користується покупкою через OLX-доставка з "оплата на відділенні Нова пошта". Від 1000 грн вже закріпили на постіній основі, а ще запустили тест для оплати на відділенні від 2000 грн. у частини користувачів і я впевнений що після тесту це обмеження буде для всіх :rolleyes:

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
У меня сложный философский вопрос.
Он про ОЛХ, но попутно касается и человеческой натуры :)

Итак...

Вы все (или как минимум, большинство) знаете, что на ОЛХ продают телефонные номера (симки). Специальный раздел имеется.
И, что-то мне подсказывает, что вы знаете, что 75%-80% процентов из них-это активированные.

Ну вряд ли мне стоит рассказывать завсегдатаям РЭД-а о том, что "Номер Киевстар с тарифом Свобода за 125", или "Водафон Год без абонплат" или "Номеру 5 лет, но им никто не пользовался" однозначно и категорически попадают в категорию "Активированные сим".
(да что тут говорить. весь миллион объявлений про продажу Киевстаровских 077-это тоже активированные. Ибо оператор присылает УЖЕ активированный номер, не зря же при оформлении заказа покупатель выбирает тариф и оплачивает его вместе с ценой самого номера)

По правилам ОЛХ активированные сим продавать нельзя. Почему-мне не известно. Но нельзя и все тут.
У моего знакомого продавался номер. С ГБА (я его на маркете тоже выставляла).
Худо-бедно продавался он месяца так уже 2.
И вдруг, внезапно, на почту приходит уведомление от ОЛХ, что ваше объявление снято, так как продается запрещенный товар.
Поскольку у меня больше свободного времени, да и любознательность у меня-будьте спокойны, то я отправилась в чат ОЛХ, дабы узнать в чем же дело.
Операционистка поведала о том, что на это объявление поступила скарга (жалоба) от "доброго анонимуса".
Я прикинулась ветошью и спросила в чем же ее суть.
Суть в активированном номере-последовал ответ-анонимус в своей жалобе подробно объяснил нашим модераторам о том, что же такое ГБА и как его, собственно, получают. Поэтому объявление удалили.
Я поблагодарила и завершила чат.

Теперь мы плавно подходим к сути моего вопроса, которому и посвященный данный пост.
Господа форумчане, как вам кажется, вот эта вот скарга, она является проявлением чего?
Варианты ответов:
-Четкой, безапелляционной, категорической позиции порядочного и законопослушного человека, который увидев некое нарушение-сразу же написал скаргу и, тем самым, восстановил торжество закона и порядка.
-Некий индвидид с мерзким и злобным характером, вынуждающим его делать мелкие (а когда получится-то и крупные) гадости окружающим.
-"Конкурентоубийца", устраняющий других продавцов.

И еще маленький вопрос вдогонку: как вам кажется, он на всех продавцов симок скарги рассылает или просто кому-то "везет" чуть больше остальных?
Спасибо за прочтение и заранее спасибо за ваши ответы.

romrom

телеграм@romrom_777
Місто
Харьков
Вы все (или как минимум, большинство) знаете, что на ОЛХ продают телефонные номера (симки). Специальный раздел имеется.
И, что-то мне подсказывает, что вы знаете, что 75%-80% процентов из них-это активированные.

да, это так, и приходится всячески исхитряться, чтобы скрыть этот факт в описании объявления.
мало того, в 99% объявлений о продаже сим-карт по очень низкой цене 10/20/30 гривен на самом деле никаких сим-карт не продаётся-
это просто услуги по регистрации, которые тоже запрещены и которые им тоже приходится маскировать

Yarik

Коллекционер sim карт
Місто
Одесса
Телефон
nokia
Ответ:
В этом разделе сейчас 20 страниц, раньше было больше.
Почти 75% объявлений принадлежит одному человек, под разными логинами.
Его бизнес скупать припейд/контракт номера и продавать их для регистраций и прочего.
Новые объявления мониторятся ним и его друзьями круглосуточно и они ликвидный товар сразу скупают (в первые часы).
Раньше объявлений было больше, но операторы и правоохранители работают над появлением на рынке контрактных оформленных на подставные юр лица.
Если на ОЛХ будет 100 страниц, то они своих бот-объявлений выведут еще больше, чтобы быть в топе и забить первые позиции, ну а вы в какой-то части для них конкурент.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
Он про ОЛХ, но попутно касается и человеческой натуры :)

Итак...

Ну вряд ли мне стоит рассказывать завсегдатаям РЭД-а о том, что "Номер Киевстар с тарифом Свобода за 125", или "Водафон Год без абонплат" или "Номеру 5 лет, но им никто не пользовался" однозначно и категорически попадают в категорию "Активированные сим".
(да что тут говорить. весь миллион объявлений про продажу Киевстаровских 077-это тоже активированные. Ибо оператор присылает УЖЕ активированный номер, не зря же при оформлении заказа покупатель выбирает тариф и оплачивает его вместе с ценой самого номера)

По правилам ОЛХ активированные сим продавать нельзя. Почему-мне не известно. Но нельзя и все тут.
У моего знакомого продавался номер. С ГБА (я его на маркете тоже выставляла).
Худо-бедно продавался он месяца так уже 2.
И вдруг, внезапно, на почту приходит уведомление от ОЛХ, что ваше объявление снято, так как продается запрещенный товар.
Поскольку у меня больше свободного времени, да и любознательность у меня-будьте спокойны, то я отправилась в чат ОЛХ, дабы узнать в чем же дело.
Операционистка поведала о том, что на это объявление поступила скарга (жалоба) от "доброго анонимуса".
Я прикинулась ветошью и спросила в чем же ее суть.
Суть в активированном номере-последовал ответ-анонимус в своей жалобе подробно объяснил нашим модераторам о том, что же такое ГБА и как его, собственно, получают. Поэтому объявление удалили.
Я поблагодарила и завершила чат.

Теперь мы плавно подходим к сути моего вопроса, которому и посвященный данный пост.
Господа форумчане, как вам кажется, вот эта вот скарга, она является проявлением чего?
Варианты ответов:
-Четкой, безапелляционной, категорической позиции порядочного и законопослушного человека, который увидев некое нарушение-сразу же написал скаргу и, тем самым, восстановил торжество закона и порядка.
-Некий индвидид с мерзким и злобным характером, вынуждающим его делать мелкие (а когда получится-то и крупные) гадости окружающим.
-"Конкурентоубийца", устраняющий других продавцов.

И еще маленький вопрос вдогонку: как вам кажется, он на всех продавцов симок скарги рассылает или просто кому-то "везет" чуть больше остальных?
Спасибо за прочтение и заранее спасибо за ваши ответы.
тут дві причини.

Перша це міг бути конкурент, бо ніхто так не слідкує за вашими оголошеннями як конкуренти.

Друга причина, є ряд осіб користувачів сервісу яким немає чим зайнятися, вони вичитавши Правила, сидять і моніторять оголошення з певними порушеннями і передають їх у підтримку і так вони роблять кожень день, хтось мониторить алкоголь, хтось моніторить айкоси, хтось моніторить сімки, а є такі що моніторять все, в тому числі і комерційні оголошення, вибирають їх пачкою і кидають скарги. Що це їм дає? Мабуть якесь моральне задоволення що вони таким чином вважають що можуть впливати на світогляд, для них це як комп'ютерна гра, хтось грає в танки, а хтось скаржиться. Цих анонімусов десь з десяток. OLX за це ніяк не заохочує, це власна ініциатива.

romrom

телеграм@romrom_777
Місто
Харьков
Прикол, захожу на свое объявление с другого аккаунта, а у меня для связи есть только сообщения, захожу отредактировать, а номер телефона там есть, пол года висит объява, никто не звонит, связываются через другие объявы с подобным товаром. И человек в 5 км от меня оформляет доставку т.к. нет номера для связи)

Так что если Вам покупатели пишут как с вами свзаться, проблема может быть что никто не видит. На аккаунте 2 объяви где не показывает номер, объявления частные, на аккаунте есть еще частное одно и остальные бизнес, там есть номер.

Отредактировал убрав номер, зашел повторно в редактирование ввел номер, все равно не отображается из другого аккаунта.

можно указывать номер на картинке в объявлении и/или в поле для имени- это вроде разрешено сейчас

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G

да, это так, и приходится всячески исхитряться, чтобы скрыть этот факт в описании объявления.
мало того, в 99% объявлений о продаже сим-карт по очень низкой цене 10/20/30 гривен на самом деле никаких сим-карт не продаётся-
это просто услуги по регистрации, которые тоже запрещены и которые им тоже приходится маскировать
Справа в тому, що скаржуни пишуть в особисті і питають чи це стартовий пакет, купувати не збираються, їм головне отримати відповідь що це активована картка щоб зробити скрін переписки і написати у підтримку свою кляузу.
За систематичність таких скарг і блокувань оголошень можуть заблокувати обліковий запис, тому з цим краще бути обережним, два таких блокування і третій раз не розблокують, і заблокують номер для реєстрації

Місто
Киев
вот эта вот скарга, она является проявлением чего?
А никто не обратил внимание, что когда "является скарга", это может быть реакцией организма на воздействие наркотических веществ. Обычно после такого люди клянутся завязать с наркотой. Но здесь не тот случай, каматозник наверняка продолжит)

romrom

телеграм@romrom_777
Місто
Харьков

Справа в тому, що скаржуни пишуть в особисті і питають чи це стартовий пакет, купувати не збираються, їм головне отримати відповідь що це активована картка щоб зробити скрін переписки і написати у підтримку свою кляузу.
За систематичність таких скарг і блокувань оголошень можуть заблокувати обліковий запис, тому з цим краще бути обережним, два таких блокування і третій раз не розблокують, і заблокують номер для реєстрації

я это знаю, мне тоже иногда такие пишут и выспрашивают- но примерно 50% из них можно легко определить, просто просмотрев их профиль

Останнє редагування:
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
вот эта вот скарга, она является проявлением чего?
А никто не обратил внимание, что когда "является скарга", это может быть реакцией организма на воздействие наркотических веществ. Обычно после такого люди клянутся завязать с наркотой. Но здесь не тот случай, каматозник наверняка продолжит)

Я просила у оператора в чате прочитать скаргу.
Но увы...не дали. А жаль, было бы интересно.

romrom

телеграм@romrom_777
Місто
Харьков
В этом разделе сейчас 20 страниц, раньше было больше.

да, раньше было гораздо больше. но причина одна- этот сегмент рынка просто отмирает за своей невостребованностью

Почти 75% объявлений принадлежит одному человек, под разными логинами.

думаю, что сейчас гораздо меньше- может половина, это в лучшем случае

операторы и правоохранители работают над появлением на рынке контрактных оформленных на подставные юр лица.

их там и сейчас полным-полно, и никто их нетрогает- просто оно никому ненадо

Yarik

Коллекционер sim карт
Місто
Одесса
Телефон
nokia

да, раньше было гораздо больше. но причина одна- этот сегмент рынка просто отмирает за своей невостребованностью
Спрос есть, меньше номеров стало появляться.

Возможно сейчас и не 75%, а меньше, но еще пару лет назад реально было и больше 75%.

Там единичные номера по такое-себе цене. Сейчас операторы прикрутили лазейки и нет объема дешевых симок, а мамкиным бизнесменам нужны симки для бирж, рассылок и прочего.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
У мене теж колись була схожа ситуація. Продавав сімкарту б/к. Чесно було вказано, що вона б/к. Про те, що заборонено продавати активовані сімкатрти, я не знав. Висіло оголошення кілька місяців, і все було добре. Аж раптом - видалено модератором. Публікую нове таке ж - а воно не проходить модерацію. Пишу котам, в чому справа?, що не так?, у відповідь - 2 тижні тишини. І лише після якоїсь енної спроби написати котам, один із них пояснив, що заборонено продавати б/к сімкарти. Звісно, після цього, нове оголошення було відредаговано, і сімкарту з часом продав. Таке от.

romrom

телеграм@romrom_777
Місто
Харьков
Спрос есть, меньше номеров стало появляться.
спорить небуду, но по моим наблюдениям, сейчас всё как раз наоборот:
ноиеров, как и прежде, хватает на любой вкус и кошелёк-
но спрос, упал до минимума, и продолжает падать

пару лет назад реально было и больше 75%
насколько я помню, это было примерно лет пять/шесть назад, если не больше-
тогда вся первая страница была забита однотипными объявлениями о продаже любых сим-карт за две/три гривны и ссылкой на "VK"

PJR

Місто
Запорожье
Прикол, захожу на свое объявление с другого аккаунта, а у меня для связи есть только сообщения, захожу отредактировать, а номер телефона там есть, пол года висит объява, никто не звонит, связываются через другие объявы с подобным товаром. И человек в 5 км от меня оформляет доставку т.к. нет номера для связи)

Так что если Вам покупатели пишут как с вами свзаться, проблема может быть что никто не видит. На аккаунте 2 объяви где не показывает номер, объявления частные, на аккаунте есть еще частное одно и остальные бизнес, там есть номер.

Отредактировал убрав номер, зашел повторно в редактирование ввел номер, все равно не отображается из другого аккаунта.
Тут про це
https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article/чому-в-оголошенні-приховані-контактні-дані-V5
Post automatically merged:

Обмеження введено для захисту від фішингу нових профілей що не користувалися доставкою, щоб шахраї у viber не писали і не кидали фейкові посилання

Була якась інша причина, акаунт з якого дивився дійсно не мав покупок, але мав 1000+ доставок, через нього я бачив на профілі номери майже на всіх оголошеннях того профілю, окрім двох. На даний час номер з'явився, але після повторного редагування опису коли воно активувалось - його не було на той момент всеодно.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Дивлюсь оголошення з компа - немає телефону продавця, дивлюсь те саме оголошення з додатку на андроід - є телефон продавця.
Роблю це зі свого одного облікового запису.
Оголошення на олх також однакове (продавець 2019 року реєстрації, що немає продажів по олх доставці)

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G

можно указывать номер на картинке в объявлении и/или в поле для имени- это вроде разрешено сейчас
Можна вказати, раніше заборонено було

Тут про це
https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article/чому-в-оголошенні-приховані-контактні-дані-V5

Обмеження введено для захисту від фішингу нових профілей що не користувалися доставкою, щоб шахраї у viber не писали і не кидали фейкові посилання

Була якась інша причина, акаунт з якого дивився дійсно не мав покупок, але мав 1000+ доставок, через нього я бачив на профілі номери майже на всіх оголошеннях того профілю, окрім двох. На даний час номер з'явився, але після повторного редагування опису коли воно активувалось - його не було на той момент всеодно.
це було тестування нове, відключали на 3 тижні перегляд номеру у окремих користувачів. Була про це інфа в центрі підтримки
ось тут https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article/Тестове-обмеження-функціоналу

Тут про це

це було тестування нове, відключали на 3 тижні (хоча воно наче не відмінялося, може просто перемикають між іншими користувачами) перегляд номеру у окремих користувачів. Була про це інфа в центрі підтримки
ось тут https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article/Тестове-обмеження-функціоналу

Останнє редагування:
Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
якщо пригадаєте раніше часто бачили таке повідомлення "вибачте сервіс тимчасово не працює, ведуться технічні роботи". Так от раніше OLX всі зміни виправляли таким чином і сайт просто не працював.
Зараз вони роблять по іншому, все тестують онлайн на користувачах, щоб сервіс не вилітав. Це і тестування нових функцій і змін в правилах тощо. В такі випадки може на якийсь час некоректно працювати одна з версій сервісу, їх всього 4, а саме повна версія сайту (для ПК), мобільна версія сайту, застосунок на android, застосунок на IOS.

Якщо щось працює не коректно то просто використовуєш іншу версію сервісу і там має бути ОК. Дуже рідко буває що помилка одночасно в усіх версіях, то зазвичай якщо щось пов'язано або з логістами, або з uapay

Останнє редагування:
Зверху