Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Ніжин
Подскажите кто что отвечает на глупые вопросы? К примеру продается комплектующее к ПК, сделано куча тестов, все отснято на видео, серийники и тд, деталь рабочая, покупатель задает вопрос: а оно рабочее? лично я такую ерунду стараюсь игнорить, или когда по ОЛХ доставке товар уехал (но еще на ОЛХ активный) а покупатели начинают расспрашивать, а что, а как, и тд лично Вы на такие вопросы отвечаете (чел когда то влепил негативный отзыв, что продал кому то а не ему, хотя с ним общался после того как товар уже уехал...) или игнорите?
ну так це ж класика. дебілів повно, які читати не вміють. дуже багато продаю на олх, тому з такими майже кожного дня стикаюся.

для прикладу. є товар, який має кілька розмірів, і різну ціну. в оголошенні вказано ціну найменшого розміру, в описі все детально розписано, які розміри є в наявності, яких нема, їх ціна, характеристики і т.д. пише: мені 3 штуки туди-то туди-то, на таке-то ім'я, телефон і т.д.
На питання "так а розмір який то вам треба?" - відповідають "а какіє єсть?".
фотки вони дивляться, а опис не читають. не дуже в вірю в конспірологію, що тут вище розписали, типу це боти від олх. це просто тупі і наглухо пробиті люди, які живуть серед нас. я або посилаю читати опис, або грубо відповідаю, і вони відвалюють.
та що там, буває і заголовок неуважно читають, і фотки не гортають... унікуми...

а ось чому ви оголошення не деактивуєте після того, як товар поїхав покупцю? ви ж і самі отримуєте нові повідомлення, в чому нема сенсу, і покупців плутаєте. я ось літом часто шукав телефони для роботи, намагався купити подешевше. моніториш олх, знаходиш наче і з нормальним описом, і ціна норм, пишеш - а він відповідає "давно поїхав". а нафіга оголошення то тримати активованим? і таких було дуже багато випадків. телефон мені потрібен був кожні тижні 2-3, а купити виходло з разу четвертого-п'ятого кожного разу
Post automatically merged:

Якщо у нас таке буде,то доведеться перейти виключно на наложки.
якщо держава захоче взятись за це, то і наложки не допоможуть. в чому проблема змусити novapay вести таку ж звістність? вони і так мають працювати по правилам нбу, адже від них ліцензію отримують.
а укрпошта взагалі державна контора.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
В США таке якщо від 600 дол дохід за рік на ебеї. Треба звітувати. Донори скоро запитають а чого це у вас не так, вам же гроші треба...

Місто
Ніжин
Тоді олх та іншим доведеться ввести індифікацію кожного користувача по паспорту.
Тоді мультиакаунтів з безплатними оголошеннями не буде.
це вже проблеми виконаця, тобто олх. не думаю, що їх інтереси враховуватиме профільний комітет ВР

Місто
Київ
Дивіться що ввели в Польщі. Якщо у нас таке буде, то доведеться перейти виключно на наложки.
Наложки через Новапей йдуть, і Новапей може легко передавати данні податковій.
Є доречі бот новапей, де можна подивитись суми - @novapaybiz_bot.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Тоді олх та іншим доведеться ввести індифікацію кожного користувача по паспорту.
Так це не складно, зроблять логін/верифікацію через дію/банк id, хто не верифікується втратить можливість продавати, зможе лише купляти. Тому якщо попросять то швидко введуть. З іншої сторони могли б додати в пачку до 6% податку але без необхідності реєструватись ФОПом.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Дивіться що ввели в Польщі. Якщо у нас таке буде,то доведеться перейти виключно на наложки.
Як в нас відслідкують термін придбання та продажу речі?

''якщо ви придбали річ і продали її дорожче у термін до 6 місяців, то за таку транзакцію (odpłatne zbycie rzeczy) потрібно відзвітувати перед податковою та вказати суму угоди.''

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
ну так це ж класика. дебілів повно, які читати не вміють. дуже багато продаю на олх, тому з такими майже кожного дня стикаюся.
У мене є інший досвід - дебіли-продавці, що тримають місяцями оголошення на товар, якого немає в наявності, потім зʼясовується вже при розмові. Пройшов час, товар висить, думаю, завезли - знов пишу - нема, і взагалі знято з виробництва... нахіба?? :dash1: Інший продаван, пише в оголошенні ціну за інші параметри, а ті що мені треба - дорожче. Ще один - все є, доставка тільки наложкою, ну ок, вже готовий платити дорожче, відправите? Відправимо. Даю свої дані - тиждень пройшов, посилки нема... триндець... Що там ваші айхвони - це я купляю срану драбину-телескоп...:LOL:

Тому якщо сам продаю і мене перепитують, то з розумінням пишу/відповідаю "все як в оголошенні", бо може люди теж стикались з лайно-продавцями...

Місто
Одесса
когда по ОЛХ доставке товар уехал (но еще на ОЛХ активный)
вместе с подтверждением надо деактивировать. На всех других сайтах это вообще в момент нажатия КУПИТЬ происходит.
Но на OLX такие идиоты живут, что даже когда оплата произошла - OLX считает, что они не покупают, а просто играются, и оставляет товар висеть в продаже.

Місто
Ніжин
У мене є інший досвід - дебіли-продавці, що тримають місяцями оголошення на товар, якого немає в наявності, потім зʼясовується вже при розмові. Пройшов час, товар висить, думаю, завезли - знов пишу - нема, і взагалі знято з виробництва... нахіба?? :dash1: Інший продаван, пише в оголошенні ціну за інші параметри, а ті що мені треба - дорожче. Ще один - все є, доставка тільки наложкою, ну ок, вже готовий платити дорожче, відправите? Відправимо. Даю свої дані - тиждень пройшов, посилки нема... триндець... Що там ваші айхвони - це я купляю срану драбину-телескоп...:LOL:

Тому якщо сам продаю і мене перепитують, то з розумінням пишу/відповідаю "все як в оголошенні", бо може люди теж стикались з лайно-продавцями...
ну, це інше. так, ти правий, продавці ідіоти теж є. я, наприклад, через баранів, які продають і оголошення не знімають теж уточнюю перед покупкою чи є в наявності, хоча міг би мовчки олх доставку оформити і не витрачати не свій час, не час адекватного продавця.

Інший продаван, пише в оголошенні ціну за інші параметри, а ті що мені треба - дорожче.
ну тут таке вже... якщо товар має різні параметри, і різна ціна на них, то що робити? тут вже треба опис читати. або створювати на кожний товар своє оголошення, платити за це. це дурість.

ну ось тобі ще приклад, коли не читають ніфіга в оголошенні. є товар, дві варіації: 12в чи 220в. в оголошенні капсом написано, умовляв увага, вкажіть перед замовленням що вам висилати! мовчки замовили олх доставкою і все. ну я раніше шукав їх по номеру в вайбері/тг, перепитував на який вольтаж саме треба. а буває, що номера нема в месенджерах. то я маю дзвонити ще чи смс йому писати платне? це ж не мені треба, а йому. забив і більше не перепитую. відправляю на свій розсуд 12 чи 220в, чого більше в нявності, те і поїде. багато вже було такого саме з цим товаром, але ніколи ніхто не жалівся. може воно в них і згорає, бо на 12в реле 220 подають, може я вгадую з тим, що воно хотіло замовити, хз. треба читати опис короче.

Місто
Київ
Друзі, все ж мені не дає покою питання, коли усіх продавців на олх, хто займається електронікою з китаю, та возить її звичайним карго, візьмуть за жопу податковці.
Сам продаю електроніку з Алі, а коли вирішив рееструвати ФОП, виявилось, що мені потрібні будуть доки про походження товару (первинка). А на такий товар її нерентабельно робити, собівартість буде на рівні магазинів.
Моніторю олх, купа продавців з 100+/500+ олх-доставок (а це точно зарахування на звичайні карти фізосіб), тобто у людей дуже багато продажів як фіз осіб, без ФОПів, і вони не бояться фінмоніторингу і податкової.

Місто
Харьков
Друзі, все ж мені не дає покою питання, коли усіх продавців на олх, хто займається електронікою з китаю, та возить її звичайним карго, візьмуть за жопу податковці.
Сам продаю електроніку з Алі, а коли вирішив рееструвати ФОП, виявилось, що мені потрібні будуть доки про походження товару (первинка). А на такий товар її нерентабельно робити, собівартість буде на рівні магазинів.
Моніторю олх, купа продавців з 100+/500+ олх-доставок (а це точно зарахування на звичайні карти фізосіб), тобто у людей дуже багато продажів як фіз осіб, без ФОПів, і вони не бояться фінмоніторингу і податкової.
Если всего боятся... То ни стоит чем либо заниматься. Риски есть везде.

Місто
Київ
Если всего боятся... То ни стоит чем либо заниматься. Риски есть везде.
Так от вирішив закінчувати діяльність, продаю усі залишки товару і залягаю на дно. Є всім відомий випадок, коли податкова запросила у НП дані на тіпа, котрий покришками займався, він за 4 года, навідправляв через наложки НП на 4 млн грн, і його оштрафували на 1 млн грн.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Щоб це було в білу, то треба шукати перевізника який би робив нормальне розмитнення не на фіз. особу а на ФОПа, я думаю міст карго якраз цим і займається https://cargo.meest.com/coast-calculation/ ПДВ + мито можливо одразу уб'є ваш прибуток на цьому етапі.

Далі як будете мати ВМД після розмитнення це і буде первинним документом на товар у вашому випадку, і вам лише залишиться продавши, видати чек (рро). Олкс тут точно в прольоті, тому що ОЛКс з олкс доставкою платить на картку, хіба що прикрутити картку ключ до рахунку, але це вже буде з костилем.

Якщо торгівля не "промислова" то я думаю можна просто вказувати дохід з неї в кінці року в декларації про майновий стан фіз. осіб, там в найгіршому випадку буде ПДФО + ВЗ (18%+1.5%). Я думаю консультація нормального податкового юриста розставить все на свої місця і буде зрозуміло як краще поступити.

Але цей варіант я думаю проканає якщо є інше офіційне місце роботи де сплачується ЄСВ, і тоді буде аргумент що продаж на олкс це не підприємницька діяльність а просто додатковий дохід, який ви показуєте в кінці року в декларації про майновий стан.

Місто
Київ
через наложки НП на 4 млн грн
потму что нужно было думать и дробить.
Оборот, в годдо 1 млн
Це що за сума?
Post automatically merged:

Щоб це було в білу, то треба шукати перевізника який би робив нормальне розмитнення не на фіз. особу а на ФОПа, я думаю міст карго якраз цим і займається https://cargo.meest.com/coast-calculation/ ПДВ + мито можливо одразу уб'є ваш прибуток на цьому етапі.

Далі як будете мати ВМД після розмитнення це і буде первинним документом на товар у вашому випадку, і вам лише залишиться продавши, видати чек (рро). Олкс тут точно в прольоті, тому що ОЛКс з олкс доставкою платить на картку, хіба що прикрутити картку ключ до рахунку, але це вже буде з костилем.

Якщо торгівля не "промислова" то я думаю можна просто вказувати дохід з неї в кінці року в декларації про майновий стан фіз. осіб, там в найгіршому випадку буде ПДФО + ВЗ (18%+1.5%). Я думаю консультація нормального податкового юриста розставить все на свої місця і буде зрозуміло як краще поступити.

Але цей варіант я думаю проканає якщо є інше офіційне місце роботи де сплачується ЄСВ, і тоді буде аргумент що продаж на олкс це не підприємницька діяльність а просто додатковий дохід, який ви показуєте в кінці року в декларації про майновий стан.
Вже прораховував, немає сенсу.

rikky

ремонтник
Місто
Шостка, Украина.
Телефон
Iphone 15

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Максимальный доход за год фоп 1 группы.
фоп 1 група може торгувати в інтернеті? щось нове
А наложка это разве продажа в интернете?
А що, це торговля на ринку?
Відповідно до норм ПКУ до першої групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.
До торгових місць на ринках не належать магазини та об’єкти ресторанного господарства.

rikky

ремонтник
Місто
Шостка, Украина.
Телефон
Iphone 15
Максимальный доход за год фоп 1 группы.
фоп 1 група може торгувати в інтернеті? щось нове
А наложка это разве продажа в интернете?
А що, це торговля на ринку?
Відповідно до норм ПКУ до першої групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.
До торгових місць на ринках не належать магазини та об’єкти ресторанного господарства.
Так может он шины ремонтирует.

Зверху