Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Kiev
Телефон
Poco F3
Оцінки зможуть ставити тільки ті користувачі, що купили товар через OLX Доставку, причому тільки після його фізичного отримання.
А якщо замовив, а продавець не вислав товар?

Місто
Харьков
Оцінки зможуть ставити тільки ті користувачі, що купили товар через OLX Доставку, причому тільки після його фізичного отримання.
Значит сделка не состоялась и отзывы ты не в праве оставить, и считаю это правильно

Місто
Харьков
Мінус продавану в такому випадку, це буде більш правильно
Продавец тебе ничего не должен, и вправе легко отказать в продаже без объяснения причины, если у тебя есть немного денег это не означает что весь мир будет тебя целовать в попу, можешь ставить дизлайк я не против, но мою точку зрения это не изменит

Місто
Киев
Тогда и покупатель перестает оным быть. Он же как-то получил денежные знаки, значит был продавцом своих услуг/товаров. Наличие денег, не обозначает статус выше перед кем либо, универсальное средство для обмена и не более.

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Заранее извиняюсь за возможно идиотский вопрос.
А как вы просматриваете на ОЛХ фото товара с компа? Нажимаешь на фото, исходя из здравого смысла оно должно увеличиться, но.... у меня открывается фото такого же точно размера, только на темном фоне. И тут тоже я не нахожу никаких инструментов для увеличения фото.

Місто
Волинь
И тут тоже я не нахожу никаких инструментов для увеличения фото.
найкраще конкретне фото відкрити як зображення в новій вкладці і там зверху в посиланні виставити розширення вручну, напр
якщо просто робити zoom вкладки (ctrl+) з фото, розширення буде не максимальне, а дефолтне

можливо якось по іншому також можна робити то все, але я особливо не заморочувався. але так, по дибільному вони зробили в десктоп версії

Місто
Житомир
Что то я не поняла. В новых правилах:
  • Старий рейтинг продавців (тобто рейтинг, який вони мали в старій системі) відображатиметься в їхньому профілі та оголошеннях до 17 березня 2025 року.
Это что, 18 березня сгорит "все что нажито непосильным трудом"?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Тогда и покупатель перестает оным быть.
Наличие денег, не обозначает статус выше перед кем либо, универсальное средство для обмена и не более.
Ти займаєшся демагогією. Покупець не вихваляється перед клованом з OLX, який всім показує свій товар, який він не хоче продавати.
Оскільки покупець знайшов товар, замовив його і зарезервував кошти

Місто
Киев
Причина не указана. Поэтому громкое заявление "не продавец" немного не коррелирует с действительностью ситуации.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Харків
Чітко вказано, що йому так захотілося.
І OLX не бачить у цьому нічого поганого, тому що доставку зараз можна відмінити будь-коли до відправлення без будь-яких пояснень.
Чому не можна уявити ситуацію коли такий недопокупець починає виносити мізки під час\одразу після оформлення угоди (тут був такий приклад декілька сторінок тому) і краще відмовитися від угоди до фактичної відправки заради збереження ментального спокою, часу та можливо товару?

Нема завершеної угоди - нема відгуку. Все.

Ось інша ситуація: "покупець" робить замовлення Доставки, через 5 хвилин відміняє і пише причину "Товару нема в наявності", що є відвертою брехнею. Може ще і таким неадекватам давати право відгуки ставити на незавершені угоди?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ось інша ситуація: "покупець" робить замовлення Доставки, через 5 хвилин відміняє і пише причину "Товару нема в наявності", що є відвертою брехнею. Може ще і таким неадекватам давати право відгуки ставити на незавершені угоди?
Неадекватів потрібно банити з обидвох сторін.

Чому не можна уявити ситуацію коли такий недопокупець починає виносити мізки під час\одразу після оформлення угоди
Читай уважно, недопродаван мотивує свою велич виключно власним бажанням. Не варто вигадувати те, чого не було.
І поставити відгук продавану, що він саме "недопродаван" абсолютно логічно. Бо покупець втрачає свій час на пошук і замовлення того, що він не отримує.

Місто
Киев
Оба варианта верны, если смотреть с разных сторон на ситуацию и понять как на самом деле все было.)

Місто
Харьков
Чітко вказано, що йому так захотілося
Не ему так захотелось а на это есть осознанные причины, пример человек продает за копейки 70 гривен, скажем пояс монтерский в ушатаном состоянии, есть фото и описание все подробно (скажем для музея или просто взять какую-то деталь, но сам пояс как изделие не пригодное), в описании указано предоплата на карту или частичная предоплата только так отправлю, а покупатель ложит болт на все описание и требует бесплатную олх доставку укр почтой и оформляет ее, а потом просто игнорит и не приходит или пришел посмотрел и говорит так он же ушатанный не буду забирать, вот по этому продавец вправе послать куда подальше таких покупателей на этапе олх доставки

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Харьков
Озвучувати причини потрібно до того, як ти виставляєш товар. А не розказувати, що тобі все дозволено.
Так это все описано в объявлении и даже выделено жирным шрифтом, но наш прекрасный покупатель не читатель а он только выборочно смотрит картинки и потом качает права, да таких очень мало но такие рагули есть:cool: и вот таким лучше отказать на начальном этапе, чем потом тратить свое время и деньги на транспорт

История друга из жизни, решил человек установить в селе бойлер, все закупил, пришел мастер делает и выясняется, что нехватает пластиковой 20й трубы буквально 10см, в селе один магазин, друг приезжает и видит на стеллаже трубу ну думает все ок сейчас докуплю и мне все доделают, а нет болт на 32, продавец говорит сорян все уже выкупленно и оплоченно, вроде есть товар и есть деньги вот только нет продажи, на этом история могла бы закончится, но продавец звонит и узнает когда будет забиратся выкупленная труба, выясняется что через день вечером как раз под новый завоз товара, согласовывается что одна 2х метровая труба будет продана сейчас а с новой партии доложится

Останнє редагування:
Місто
Ніжин
Все вірно. Краще б не давали можливість писати відгуки покупашкам, які не купили через ОЛХ доставку. А то потім з'являються відгуки від ідіотів, типу не продали самовивозом, не відправили наложкою укрпоштою. Недавно один на карту оплатив і потім варнякав, типу чому доставка укрпоштою була не безкоштовна. Бо ж воно прочитало це, але ж це стосується замовлень ОЛХ доставкою. І відкук відповідний вліпив. Звісно, такий непотріб видаляється легко через підтримку, але це все одно час. А такі люди і секунди часу не мають права забирати.

А щодо скасованих угод по ОЛХ доставці - це все має бути індивідуально. Є дві сторони медалі.
Перша:
Покупець ідіот, задовбує дурними питаннями і кілометровими переписками - простіше відхилити таку угоду. Я так і роблю, і в чс кидаю. Але відгук, в принципі, покупець має право написати в такому випадку(як би це мені не подобалось).
В оголошенні написані умови по відпраці, а покупець плювати на них хоче і все одно оформляє не так, як треба, угода скасовується продавцем - ніякого відгуку тоді бути не може. Ось одне оголошення є в мене чисто під опт, де капсом в заголову і кілька разів в описі прописано, що ціни оптові і діють при покупці від стільки-то штук товару, не оформляйте тут ОЛХ доставку. А вони оформляють. Я скасовую. То мені вони будуть право мати відгуки ліпити, що я йому одну штуку не відправив по ціні опту під 50 штук? Та хай викусять.
А якщо воно на пошту не прийшло, угода скасувалась, і все одно відгук може писати? Що він там напише? Що доставка дуже довга? Були в мене і такі, думають, що продавець відповідальний за швидкість роботи поштової компанії.
Покупець замовляє різновид товару, якого нема в наявності і про це вказано в описі, угода відхиляється. Теж про який відгук може йти мова? Читати опис треба.

Можна далі купу прикладів накидати про дебілізм покупашок і чому їм не можна писати відгуки на скасованих угодах.
Але, інша сторона медалі, сторона адекватного покупця і продавана-дегенерата:
Продавець тупо не відправляє товар, або не підтверджує угоду. В оголошенні ніде не написано, що олх доставкою не відправляє. Чи то унікум сидить і чекає, щоб його високості покупець написав чи подзвонив для підтвердження угоди. Бо ж уже оплаченої угоди їм чомусь мало, їм хочеться поговорити по душам. Або ж товар вже проданий, чи замовлений, а оголошення активне, в описі чи заголовку ніде не вказано, що товара на руках нема та не слід його замовляти. Чи обман, коли продавець замовчує дефекти товару, або відправляє зовсім інший, а покупець бачить це на пошті та відмовляється. І так далі. Теж можна придумати чи згадати багато прикладів ідіотів-продавців. Деякі з цього форуму, мабуть, себе впізнають навіть.

Висновок такий, що ситуації різні, і має бути якийсь відділ зі сторони ОЛХ, який це моніторить та приймає рішення по конкретній ситуації(він то є зараз, але якось карявенько, на мою думку, працює.) А ми ОЛХ знаємо, і ніфіга вони не будуть витрачати на це кошти, вони вміють тільки комісії піднімати та ламати сайт. Тому їм простіше дати можливість писати відгуки тільки по завершеним угодам ОЛХ доставки, ну хай так і буде. Персонально я кратно більше продаю, ніж купляю, то мене все влаштовує.

Місто
Харьков
Недавно один на карту оплатив і потім варнякав, типу чому доставка укрпоштою була не безкоштовна. Бо ж воно прочитало це, але ж це стосується замовлень ОЛХ доставкою.
Покупатель провтыкал, хотя вот тут можно было сыграть в частичную предоплата и ОЛХ доставку с бесплатной доставкой укр почтой (там на сколько я помню бесплатная доставка было на товар от скольки то сотен гривен) ну это при том что продавец продает свое и у него не бизнес, так как бизнесмены не очень охотно этим занимаются...

Зверху