Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
ну і листи були поки що по переказам за 1-24 березня. далі буде цікавіше
То буде точно цікавіше, бо якщо вони за це взялися то доведуть це діло до логічного завершення.
Таку можливість обідрати людей вони не упустять.
Збл блд.
Поживемо і час покаже як все це буде далі реалізовуватися

Останнє редагування:
Місто
Львів
Суд за 10 грн доходу з продажу на OLX.

Суть справи: особа продала на олх годівницю (1 шт) ціною 10 грн і на свою картку отримала зарахування 10 грн. Податкова подала в суд на цю особу , тому що вважає що дана особа здійснювала підприємницьку діяльність і в якості аргументів податкова наводить наступні факти:
➡️ особа має більше 20 успішних доставок, на сайті (олх) з жовтня 2017 року
➡️ має 24 оголошення на продаж товарів, що вказує на здійснення систематичної діяльності з продажу товарів
➡️ особа не зареєстрована, як фізична особа-підприємець

⚖️ Рішення суду: закрити провадження у зв`язку з відсутністю в її (особи) діях складу адміністративного правопорушення

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Такій імітації бурної діяльності вже рока півтора. Кількість справ вже перевалило за дві сотні, результат: 98 відсотків суд відмовляє податковій, 1,5% - "правопорушник" сам з усім погоджується...

12750495521.05.2025286/1789/25Овруцький районний суд Житомирської областіГришковець А. Л.
12744715620.05.2025337/1708/25Хортицький районний суд м. ЗапоріжжяЗавгородній Є. В.
12734579814.05.2025336/12262/24Шевченківський районний суд м. ЗапоріжжяПетренко Л. В.
12731322713.05.2025333/3175/25Комунарський районний суд м. ЗапоріжжяКулик В. Б.
12724411712.05.2025713/1416/25Вижницький районний суд Чернівецької областіПилип'юк І. В.
12724220024.04.2025361/2354/25Броварський міськрайонний суд Київської областіАнікушин В. М.
12682218123.04.2025332/1332/25Заводський районний суд м. ЗапоріжжяЗавіновська А. П.
12680615123.04.2025367/3877/25Ірпінський міський суд Київської областіЧернова О. В.
12682229522.04.2025335/2768/25Вознесенівський районний суд міста ЗапоріжжяРибалко Н. І.
12689371317.04.2025369/6698/25Києво-Святошинський районний суд Київської областіПатієвич А. Б.
12675441317.04.2025333/2834/25Комунарський районний суд м. ЗапоріжжяКовальова Ю. В.
12703196514.04.2025334/2573/25Дніпровський районний суд міста ЗапоріжжяФіліпова І. М.
12649303010.04.2025288/484/25Попільнянський районний суд Житомирської областіПоліщук Р. М.
12655422610.04.2025333/2133/25Комунарський районний суд м. ЗапоріжжяКулик В. Б.
12657278810.04.2025361/2355/25Броварський міськрайонний суд Київської областіАнікушин В. М.
12652327010.04.2025335/2238/25Вознесенівський районний суд міста ЗапоріжжяРибалко Н. І.
12648625608.04.2025331/1153/25Олександрівський районний суд міста ЗапоріжжяКольц Д. М.
12698037508.04.2025752/6094/25Голосіївський районний суд міста КиєваПервушина О. С.
12742959408.04.2025752/6098/25Голосіївський районний суд міста КиєваПервушина О. С.
12641655304.04.2025367/3085/25Ірпінський міський суд Київської областіГорбачова Ю. В.
12633322403.04.2025337/1334/25Хортицький районний суд м. ЗапоріжжяКучерук І. Г.

Останнє редагування:
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Мне вот интересно мнение людей, которые присутствуют не только на ОЛХ, но и на других подобных площадках.
Скажите, пожалуйста, там тоже куча странных клиентов (как продавцов, так и покупателей) или это только ОЛХ им "дом родной"?
Я спрашиваю потому, что пользуюсь только ОЛХ, но в последнее время как то уж очень активно пошел поток странных людей.
Их так много на ОЛХ или это просто я такая "везучая"?

Что бы не быть голословной, вот 3 случая, которые произошли за последние две недели:

-покупатель заказал товар. Выдержал его на почте 5 дней и так и не забрал. (более детально писала в этом топике ранее)

-увидела товар.Написала. 3 дня молчание. Набралась наглости и позвонила. "Ой, как хорошо что позвонили, я на сайт не захожу почти, лучше пишите мне в Вайбер". Написала (было это в субботу). Молчит, молчит, молчит. Потом пишет : я в дороге, буду дома напишу.
Сегодня четверг, думаете он написал?

-пишет покупатель. Хочет купить товар. Но почтой не хочет. (экономит что ль?) Хочет "из рук в руки". Я ему пишу, что машины у меня нет,
если будете в нашем районе, то возможно. Покупатель пишет, что регулярно бывает в районе и даже называет удобную ему остановку общественного транспорта. Я договариваюсь, что бы ему отнесли товар и пишу что да, хорошо, давайте сделаем по вашему.
И все...покупатель исчезает.

Вот я и пытаюсь понять...Это что, весеннее обострение все еще? (хотя через пару дней уже лето...) Или просто ОЛХ-это некий заповедник странных людей?

Місто
Львів
Kseniya, завжди таке було, по всіх трьох пунктах.

Я колись роки три продавав антикварний годинник висотою з людину, поставив ціну щось там біля 10 тис. грн і почали надзвонювати люди з других кінців України, спочатку довго торгуючися з пропозицією купити за півціни, а потім просили ще з різних кутів дофотографувати і обіцяли що "на тижні від нього машина приїде, колєга подивиться і забере". В результаті кинувся того ровера і зняв об'яву.

Місто
Житомир
Что то у меня второй день в "Избранном", в "Збережені пошуки" практически ничего нового не появляется. Вчера два, сегодня два новых на 48 поисков. Обычно когда зайдешь там рябит от голубых кнопок а тут все черные. То ли глюк какой, то ли массовый отток начался - не понятно.
У кого как?

Місто
Київ
Телефон
Nokia 6060
последнее время как то уж очень активно пошел поток странных людей.
Видимо они находят в вас интересного собеседника... Чем-то вы их привлекаете, что-то вроде мотыльков, летящих на свет))

Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
Мне вот интересно мнение людей, которые присутствуют не только на ОЛХ, но и на других подобных площадках.
Скажите, пожалуйста, там тоже куча странных клиентов (как продавцов, так и покупателей) или это только ОЛХ им "дом родной"?
Я спрашиваю потому, что пользуюсь только ОЛХ, но в последнее время как то уж очень активно пошел поток странных людей.

Что бы не быть голословной, вот 3 случая, которые произошли за последние две недели:

-покупатель заказал товар. Выдержал его на почте 5 дней и так и не забрал. (более детально писала в этом топике ранее)

-увидела товар.Написала. 3 дня молчание. Набралась наглости и позвонила. "Ой, как хорошо что позвонили, я на сайт не захожу почти, лучше пишите мне в Вайбер". Написала (было это в субботу). Молчит, молчит, молчит. Потом пишет : я в дороге, буду дома напишу.

-пишет покупатель. Хочет купить товар. Но почтой не хочет. (экономит что ль?) Хочет "из рук в руки". Я ему пишу, что машины у меня нет,
если будете в нашем районе, то возможно. Покупатель пишет, что регулярно бывает в районе и даже называет удобную ему остановку общественного транспорта. Я договариваюсь, что бы ему отнесли товар и пишу что да, хорошо, давайте сделаем по вашему.

Вот я и пытаюсь понять...Это что, весеннее обострение все еще? (хотя через пару дней уже лето...) Или просто ОЛХ-это некий заповедник странных людей?
Теж помічаю останні три тижні дивних продавців. Сподобався один модем 4G, переписався з продавцем, дівчина запевнила що все ок з товаром, я і замовив, олх доставку підтвердила, пройшло три дні товар так і не відправила, олх доставка сама закрилася через прострочення. Пишу чому не відправили товар? У відповідь відписує: тому що ви відмінили олх доставку! Дурдом якийсь))))

Замовляв 2 товари і по двох товарах продавці протягом 1-2 днів самі відміняли олх доставку. На повідомлення не відповідають.

Дивні бувають люди на olx.

Місто
kiev

Теж помічаю останні три тижні дивних продавців. Сподобався один модем 4G, переписався з продавцем, дівчина запевнила що все ок з товаром, я і замовив, олх доставку підтвердила, пройшло три дні товар так і не відправила, олх доставка сама закрилася через прострочення. Пишу чому не відправили товар? У відповідь відписує: тому що ви відмінили олх доставку! Дурдом якийсь))))

Замовляв 2 товари і по двох товарах продавці протягом 1-2 днів самі відміняли олх доставку. На повідомлення не відповідають.

Дивні бувають люди на olx.
на днях, було, написав, потім позвонив домовились, що оформлю олх доставку, перепитав коли відправить - запевнив, що сьогодні. добу ніякоі реакціі, потім відмова, питаю чого, відповідь - вже продав. дурдом Веселка!

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme

Я не знаю як в інших, але в мене коли я оформляв оголошення на інших платформах не було ні лайків, ні продаж, ні повідомлень, я кинув це і публікую лише на OLX.

Такі випадки були мабуть у кожного з відбитими покупцями і продавцями)) пофотаєш їм, домовишся про зустріч і десь зникають.
Це особливість людей) Є нормальні, є ненормальні, а є такі що ще не визначилися, ось саме до останніх я б їх відніс)
Post automatically merged:

до сих пор при редактировании объяв слетает цена :cautious:
Что то у меня второй день в "Избранном", в "Збережені пошуки" практически ничего нового не появляется. Вчера два, сегодня два новых на 48 поисков. Обычно когда зайдешь там рябит от голубых кнопок а тут все черные. То ли глюк какой, то ли массовый отток начался - не понятно.
У кого как?

Тут питання не лише в пошуку і в редагуванні ціни, там все ще цікавіше. Ціна то з'являється то зникає, оголошення то є в профілі і в пошуку, то воно зникає і з пошуку і з профілю, хоча при цьому за посиланням відкривається, ще видалені оголошення висять в профілі і не зникають. І це діло вже два дні так скаче чи три. Щось глобально лягло при чому в усіх версіях як на ПК, так в мобільному браузері, і в застосунку.

Останнє редагування:
Місто
kiev

Я не знаю як в інших, але в мене коли я оформляв оголошення на інших платформах не було ні лайків, ні продаж, ні повідомлень, я кинув це і публікую лише на OLX.

Такі випадки були мабуть у кожного з відбитими покупцями і продавцями)) пофотаєш їм, домовишся про зустріч і десь зникають.
Це особливість людей) Є нормальні, є ненормальні, а є такі що ще не визначилися, ось саме до останніх я б їх відніс)
Post automatically merged:

до сих пор при редактировании объяв слетает цена :cautious:
У кого как?

Тут питання не лише в пошуку і в редагуванні ціни, там все ще цікавіше. Ціна то з'являється то зникає, оголошення то є в профілі і в пошуку, то воно зникає і з пошуку і з профілю, хоча при цьому за посиланням відкривається, ще видалені оголошення висять в профілі і не зникають. І це діло вже два дні так скаче чи три. Щось глобально лягло при чому в усіх версіях як на ПК, так в мобільному браузері, і в застосунку.
тут навіть не питання визначились чи ні, сам продукт "олх доставка" розбещує покупців, вони можуть не прийти, або докулупатися на пошті вже до чогось і ніяких проблем, гроші вернуться назад. не знаю як зараз - раніше якщо відмовився то НП списувало доставку і ти лишній раз думав. навіть сам стикався, стою в черзі на Укрпошті, касир питає у дівчини тут у вас 2 олх посилки, будете дивиться, відповідь - ні! занавес

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
тут навіть не питання визначились чи ні, сам продукт "олх доставка" розбещує покупців, вони можуть не прийти, або докулупатися на пошті вже до чогось і ніяких проблем, гроші вернуться назад. не знаю як зараз - раніше якщо відмовився то НП списувало доставку і ти лишній раз думав. навіть сам стикався, стою в черзі на Укрпошті, касир питає у дівчини тут у вас 2 олх посилки, будете дивиться, відповідь - ні! занавес
Зараз теж не повертається вартість доставки якщо відмова і була оплата карткою. Покупці не завжди про це знають.
А якщо оплата на відділенні і було багато відмов то такий спосіб покупки блокується і він вже потім платить при оформленні на сайті і потім в разі відмови доставка не повертається

Місто
Ніжин
Зараз теж не повертається вартість доставки якщо відмова і була оплата карткою
актуально тільки для НП. УП та міст, на жаль, катається просто так... І ніяких штрафних санкцій нема. Оно вчора відмова на УП прийшла. Дебільнєйших питань назадавало перед оформленням, мозок винесло. Я вже думав, що там і коробка порвана, заводські пломби на коробці позривані. Бо для таких дотошних покупців це класика. Коли ні. Забрав повернення, а там навіть не відкрило пакет. Шо в голові? Нащо замовляти? Нащо чужий час красти? Хз.

Вам дуже пощастило, що ви не прийшли на ту зупинку, не простояли там хвилин 40, дзвонячи на вимкнений телефон, і не пішли злі додому. А це доволі часта ситуація для самовивозіл. Уже якщо ви добра душа та граєтесь в самовивіз, то хоча б десь під будинком продавайте, щоб нікуди не йти. Та на вулицю виходьте тільки після того, як покупець буде на місці. Бо, знову ж таки, після дзвінка "можете виходити, буду за пару хвилин" ви теж легко можете прочекати його величність достатньо довго.

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Я теж зустрічаюся на зручній мені території, або кажу свою адресу щоб під'їзжали під під'їзд або на зупинку

Мне кажется, что лучше адрес проживания (пусть даже и подъезд) не давать. Мало ли что...Вдруг товар "разноравится", будет потом под подъездом караулить :D
Хотя, если что-то очень габаритное продаете, то...Даже не знаю, что в таком случае. "И хочется и колется" :)

Видимо они находят в вас интересного собеседника... Чем-то вы их привлекаете, что-то вроде мотыльков, летящих на свет))

Спасибо за комплимент :)

Хотя, иногда, повышенная разговорчивость может не помочь в продаже товара, а наоборот.
Вот, был случай:

Продавала симку. Красивый номер. Пишет мужчина.
-А какой там тариф?
-Джойс 2023 (хотя, по большому счету, какая разница? Ведь продается "Красивый номер", а не "Выгодный/дешевый/специальный тариф". Ну ладно, не будем цепляться :))
Так вот, Говорю ему, что Джойс.
Затем добавляю, что на номере есть РБА.
Он спрашивает, что это такое?
Отвечаю, что "Рик без абонплат".
Он отходит (видно, гуглит) и пишет что так это же стоит почти 3000 гривен!
Пишу ему, что так то оно да, но это обычная цена. А иногда ВФ может предлагать этот самый РБА по цене существенно более низкой. И вообще, тут уже он подключен.
После чего начинаются расспросы о том, когда РБА подключен, когда заканчивается, как отслеживать время его действия (про красоту номера уже никто не вспоминает...)
Пришлось рассказывать ему про "Мой Водафон"...как это работает и где его скачать и все такое.
И что в итоге?
А в итоге: "Ну если я надумаю, то вам напишу"
Разумеется, никто так и не написал...
Подозреваю, что преисполнившись новыми знаниями, пошел ждать дешевый РБА на свой номер :D
Правда, я не сказала ему необходимые условия для возможности его получения, так что ждать, вероятнее всего, будет долго :LOL:

Зверху