SSD-диск

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
А ось з флешками все погано. Їх краще перезаписувати повність раз у рік, бо через пару років вона взагалі не прочитається, якщо просто хранити на неї щось важливе.
Ти про сучасні? Бо у мене в користуванні є флешки, яким вже років по 10, тупо валяються в барсетці, дістаються може раз на 5 років, все зчитується. Але там малі ємності.

Місто
Краматорск/Лиман
Чи може в кого інший досвід, цікаво.
Есть два ПК предприятия которое не работает с марта 2022
Первый я сразу забрал, хранился в тепле и включался примерно раз в год на пару минут чтоб подать питание на ssd, исходя из страшилки что данные ssd могут обнулиться, хотя там забекаплено на HDD, но все же, сейчас проверил все отлично, все данные считались и забекапились повторно
Второй вообще не включался 2,5 года и две зимы провел в неотапливаемо помещении, где точно был небольшой минус, точно так же все работает, данные на месте и считываются, больше проблем включить его было, пришлось менять батарейку и чистить контакты ОЗУ
Проблема больше выдуманная, никуда данные не пропадут и через год, а уж к тем более через месяц как некоторые в инетах придумывают
А ось з флешками все погано. Їх краще перезаписувати повність раз у рік, бо через пару років вона взагалі не прочитається, якщо просто хранити на неї щось важливе.
У многих годами валяются и все данные на месте

Місто
Київ
Телефон
Zenfone 10
Є й інша сторона життя на ссд. Стояв без діла пару років комп із системою на patriot spark 128 чи 256 - не згадаю зараз. І от кілька місяців тому вирішив я запустити той комп. А він не альо. Система починає запускатись, але до робочого стола справа не йде. Підкидаю у кишеню диск - працює пів хвилини, навіть дерево вивчив. А далі вічне завантаження. Ані скопіювати, ані форматнути.

Вирішилося перепрошивкою контролера із 100% втратою даних без жодного шансу на відновлення. А от скільки проживе після такої маніпуляції повторно цей диск - напевне, що теорія має місце бути про неякісні ланки пам'яті та "розмагнічування" із часом.

Так, це лоукост, але куплений у наших "офіційних" ритейлерів. Тому не треба говорити, що ссд при жодних обставинах не помре без зовнішнього впливу на нього.
І от дані начебто були на місці, як писали вище, але контролер так не вважав.
Систему після цього я поставив знову туди ж, побачимо чи повториться цей експеримент, при тому що комп продовжує стояти без діла

Місто
Краматорск/Лиман
Квазар, ну в моем случае оба ssd это Samsung 870 Evo 2.5" SATA III на 500 и 250gb, память уже tlc, я их и выбирал в 2021 как более-менее надежный вариант для офисников
Открыл отзывы на patriot spark и там среди первых пяти "Через рік користування походу злетіла прошивка, не запускається", это скорее сами ssd такие что они мрут, я точно помню что лет пять назад хотел взять Patriot P200 120gb под системный но меня остановили отзывы где половина из них была что ssd помер в течении года использования, а Patriot Spark и Patriot P200 это из одного времени и из одной "оперы"

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Ти про сучасні? Бо у мене в користуванні є флешки, яким вже років по 10, тупо валяються в барсетці, дістаються може раз на 5 років, все зчитується. Але там малі ємності.
Так, про сучасні. В мене теж є флешкі 4, 16, 64. І з ними все ок, навіть через 10 років теж.

Місто
Волинь
ДжеК, маю такий Patriot Burst Elite 120gb під систему, рік і місяць активного користування ніби поки без нарікань. Хоча читаю відгуки, також пишуть, що помирає на протязі року.
Правда я як тільки його купив, то відразу половину пластику з корпусу вирізав для вентиляції (і встановив знизу біля передньої дірки вентиляції в корпуcі), бо мені не подобалось його швидке нагрівання. Думаю, перегрів - одна з головних причин виходу з ладу за рік

Ну і в Bios я все життя вимикаю s.m.a.r.t. test, не знаю як воно впливає на ssd, але HDD у мене не летіли ніколи, одному 15 років, іншому 10 і ще працюють ок

А ну і файл довантаження само собою у мене 0 на SSD, бо він його також вбиває

Останнє редагування:
Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
А ну і файл довантаження само собою у мене 0 на SSD, бо він його також вбиває
Як на мене, вы купили швидку машину, але продовжуєте ходити пішки, щоб не витрачати ресурс авто. Тут є якесь протиріччя. Як на мене, файл довантаження на ssd як раз прискорює систему. А для цього ми ssd й беремо. Та й не помре він від цього.

Місто
Волинь
DesKV, оперативна пам'ять всеодно швидша за ssd, тому ні. Якщо хтось і хоче виставити файл довантаження, то головне не вибирати режим авто (який по дефолту у віндовс), а фіксовану цифру ставити напр 1024-1024

Місто
Краматорск/Лиман
DesKV, оперативна пам'ять всеодно швидша за ssd, тому ні. Якщо хтось і хоче виставити файл довантаження, то головне не вибирати режим авто (який по дефолту у віндовс), а фіксовану цифру ставити напр 1024-1024
Файл подкачки пусть остается на "авто", для того и берется недорогой ssd под систему дабы она его юзала как ей необходимо, и если помрет не жалко, или даже по гарантии можно будет поменять

Місто
Волинь
ДжеК, він придумувався десятки років тому для того, щоби в разі нестачу оперативної пам"яті можно було довантажити + записує туди логи помилок , чи щось таке. Але зараз в людей від 16 гб оперативної, і він по суті не потрібен, ото тільки для логів помилок, то можна виставити фіксованих 400мб і забути.

Місто
Краматорск/Лиман
stone, у меня 32гб озу и пусть он лучше будет на авто, чем потом искать в чем причины проблем игр или приложений
з.ы. помнится десятки лет назад вышел Сталкер 1, который не работал адекватно без файла подкачки, а месяц назад вышел Сталкер 2, который не работает адекватно на конфигах с 16гб без файла подкачки, тк легко отъедает 20гб озу, так что все циклично

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
DesKV, оперативна пам'ять всеодно швидша за ssd, тому ні.
Це типова помилка, деяким додаткам треба мати зарезервовану віртуальну пам'ять. Плюс з нульовим розміром файла довантаження не буде створений дапм пам'яті при BSOD. Це так навскидку ще пам'ятаю, що щось було.

А навіщо фіксований розмір на ssd, теж незрозуміло.

Зверху