USB-тестер

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
На виході, але шнурок короткий та с товстими жилами - мені колись його міряли хлопці.
Навіть якщо ККД менше, принцип розрахунку у мене правильний?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Принцип правильний.
Якщо правильний, тоді при наявності в телефоні не лінійного контролера зарядки, а щось розумнішого, то при зарядці стандартними 5В показання мА*год цих показометрів помножити на 5/3,8=1,32[в ідеалі] *0.9ККД = 1,19 то можемо вийти на цифру яка ближче до реальності чи ні?
Ёмкость АКБ 4315 мАч. При быстрой зарядке тестер выдаёт объём АКБ в размере приблизительных 2000-2100 мАч.
При зарядке неродным блоком питания выдаёт около 3200-3400 мАч.
В цьому прикладі 3400*1,19=4050 мА*год, чи я десь неправий?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Сам спитав - сам відповім. Виявляється це все описано в інструкціях по користуванню, але хто ж їх читає :)

Перевірте ємність акумулятора телефону.

Обсяг зарядки tage мобільного телефону становить 5 В або 9 В, а внутрішній об'єм акумулятора мобільного телефону становить близько 3.7 В. Розрахуйте ємність акумулятора мобільного телефону за такою формулою: ємність зарядки 90% 3.75В = ємність акумулятора.
Наприклад, тестова потужність складає 27 Втч, а формула: 27 Втч (потужність) / 3,75 В (об'єм батареї tagд) х 90% (ефективність перетворення) = 6.48 Ач х 1000 = 6480 мАч.
А в дорогих показаметрах в прошивку навіть калькулятор розрахунку вже зашитий

Повірили перевірили порівняли покази 7 юсб свистків 5-х видів (класу - "рупь відро на алі" без назв та інших опознавальних знаків на корпусі ) з тими що дають прилади, на якому є лейба повірки. Сподобався апарат з написом на платі "AnJle(чи AnJlo чи AnJl0 - розгледіти важко) mode j7-g" - після калібровки по струму та напрузі рахував Кулони, Потужність, Енергію з максимальною похибкою -1,2% від того що ми приймаємо за еталон, власне споживання < 2мА (у більшості 4-5-7,5мА), годинник точний, на 2-х Амперах покази від нагріву не пливуть.
А ще цікаве диво інженерної думки сумеречного китайського генія - свисток куди вже зашито коеф 1,2 із розрахунків вище.
Тобто ставимо струм 1А, після години вимірів отримуємо не умовні 1000мА*год, а з ПДВ на 20% більше - 1200 мА*год. На жаль, корпус дуже темний і розгледіти позначок на платі не вдалося.

А в новий ZTE таки заливається біля 23Вт*год і на швидкій зарядці, і на звичайній 5В, що по всім розрахункам дає 5400мА*год :)

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
що по всім розрахункам дає 5400мА*год :)
Ну це за умови ККД 90%. Але ж ККД невідоме, тому такоє...
Ще один нюанс з такими тестерами. Оскільки спожита енергія є інтегральною характеристикою, то питання, скільки разів за одиницю часу (хвилина чи секунда) цей тестер вимірює струм і напругу. Оскільки і напруга і струм під час заряду плавають на 1-5%...

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
Скажу більше. Попався мені простий тестер з Алі.
тестував на вхід та на вихід повербанк Сяомі 22,5W.
На вхід на 9V набирає трохи більше 10 000мА. Переводжу на 3,7 і виходить десь майже 24500 мА.

На вихід - через той же тестер заряджаю при тих же 9V. Виходить десь 8000-8200 мА. Переводжу у 3,7 і отримую майже 20 000.
Так, знаю, що тестер може дати до 10% відхилень. Але мені і такої точності вистачає.
ККД не враховував.

ЗИ. Не забуваємо, що усі розрахунки роблю в екселі. Мені так зручно.

Зверху