VoLTE та VoWiFi від Київстар

Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

Причина: пресреліз VoWiFi
Останнє редагування модератором:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
artsel, статья российского МТС "VoLTE/ViLTE + Wi-Fi-Calling — просто о сложном":
Принципиальное отличие VoWi-Fi от VoLTE заключается в том, что в качестве «последней мили» используется обычный Wi-Fi. <...> В качестве ядра сети используется все тот же IMS, а вот в части сети доступа есть небольшие изменения.
1733945112484.png
1733945202620.png
1733945181024.png
Внимательный читатель заметит, что не видно принципиальных отличий от схемы PS Core для VoLTE. По-прежнему стык ядра пакетной коммутации и IMS Core осуществляется через интерфейс SGi от PGW. Изменения коснулись пути прохождения трафика от мобильного устройства до ядра пакетной коммутации. Для этого у нас появилось устройство под названием ePDG. Именно оно имеет прямой выход в сеть Internet и именно к нему будут, в первую очередь, подключаться телефоны с использованием обычного протокола IPSec. Прежде чем начнется регистрация в IMS-ядре, как и раньше, необходимо успешно зарегистрироваться в ядре пакетной коммутации. На этот раз регистрация производится не от MME, а от ePDG. Для этого используется интерфейс SWm, и мы видим еще один сетевой элемент с названием AAA. Особенностью узла AAA, участвующего в процессе регистрации из untrusted Wi-Fi, то есть из сети Internet, является то, что он работает не по привычному многим протоколу Radius, а по модернизированной его версии — протоколу Diameter. Далее, как и в сети LTE, аутентификация и сверка наличия соответствующих услуг производится все в том же HSS (Home Subscriber Server).

После прохождения регистрации в пакетном ядре и последующей регистрации в IMS Core, звонки осуществляются точно так же, как это происходит и из VoLTE.

artsel

Легальний 4G користувач
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Howl, ця тема російського мтсу?
Я зробив припущення, ти зробив твердження, хоча навіть не маєш працюючого VoWiFi від кс.
Що їм заважає підняти окремий тестовий IMS суто в підмережі ДІКСа (не від ZTE), протестувати рішення і потім перенаправити VoLTE реєстрацію на нього. Тому що зараз VoLTE від КС - це :poop:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
ця тема російського мтсу?
Это не меняет принцип построения сетей.

Я зробив припущення, ти зробив твердження, хоча навіть не маєш працюючого VoWiFi від кс.
Есть материалы в интернете, которые описывают данную технологию. Да, нюансы могу не знать, но получить общее понятие можно.

Що їм заважає підняти окремий тестовий IMS суто в підмережі ДІКСа (не від ZTE), протестувати рішення і потім перенаправити VoLTE реєстрацію на нього.
Сложность реализации, если вообще невозможность этого всего. Проще в своей сети неправильно направить трафик из вне, который идёт к ePDG.

Місто
Киев
Телефон
Cubot s200
Чекав шо запуск буде в ті ж дати що і червоного, але... просто позором завершився їхня презентація VoWifi.
Ні в якому разі не захищаю Київстар, їх запуск це повна дичина, але VoLTE від червоних в кількох містах теж таке собі задоволення.
Кс точно взяв когось толкового на роботу (я здивований) бо походу вирішили не запускати VoWiFi одразу в маси, а протестити на малій групі абонів. Імхо, для них це точно в результаті буде плюс, бо повилазять усі бока і при відносно невеликій кількості негативу підлампічать.

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 7 Pro, OnePlus 5
Чекав шо запуск буде в ті ж дати що і червоного, але... просто позором завершився їхня презентація VoWifi.
Ні в якому разі не захищаю Київстар, їх запуск це повна дичина, але VoLTE від червоних в кількох містах теж таке собі задоволення.
Кс точно взяв когось толкового на роботу (я здивований) бо походу вирішили не запускати VoWiFi одразу в маси, а протестити на малій групі абонів. Імхо, для них це точно в результаті буде плюс, бо повилазять усі бока і при відносно невеликій кількості негативу підлампічать.
Перепрошую, у них цей толковий співробітник 4 роки VoLTE тестує в малій групі абонентів і все ніяк не дотестує, всі бока ніяк не повитягує докінця і широкі маси досі мало знають про таку послугу. Спробуй підмазати, вистав недоліки за переваги а баги за фічі.

Місто
Запорожье
Jadavin, волте не тестується ( комерція) це по перше, а по друге ця "невелика група" це декілька мільйонів абонентів, які були ще до взлома рік тому, зараз ще більше

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 7 Pro, OnePlus 5
Jadavin, волте не тестується це по перше, а по друге ця "невелика група" це декілька мільйонів абонентів, які були ще до взлома рік тому, зараз ще більше
У мене з 10 підопічних номерів лише в 1 увімкнули IMS, ок хай буде 10% не тест а широкий запуск. На моєму особистому номері послуга померла під час злому і так і не воскресла. Читаю тут скарги на баги аналогічні тому, які були у мене на момент старту послуги. Якісь висновки можна робити. Але хай буде по вашому: запуск 🚀 відбувся, він тотальний і у всіх все працює на всіх сумісних пристроях.

Місто
Запорожье
Jadavin, скільки % цих 10ти пристроїв офіційно у списку? Чи вам на редмі 6а треба щоб увімкнули?
По багам скільки я користуюсь ( з 22 року) помічав декілька раз недоступність себе для інших ( 3-4 рази за 1.5 роки), після взлому як повернули такого не було ні разу, а тим кому вмикали уже в цьому році автоматично також не скаржитись, а помітив я що їм увімкнули через підняття evs при дзвінках.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 7 Pro, OnePlus 5
Більше скажу. Зогляду на обмеження VoWiFi тільки абонентами ДІКС не обійшлося без іронії по відношенню і до власних співробітників в тому числі. Свого часу в період карантину і майже тотального Home Office, хронічні збої в роботі ДІКС (Київ на хвилиночку) змусили «кількох» таких підключитися до Ланет, щоб просто нормально працювати з дому. В часи блекаутів очевидно цих збоїв не стало менше. Тому змінюється майже все окрім цинічної «любові» КС до будь-кого з абонентів.

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
волте не тестується ( комерція)
Як не тестується якщо стандартна відповідь методички що послуга тестується, коли буде для всіх то і вам можливо ввімкнемо? На Poco M4 Pro 5G який більше 2 років в мережі Київстар (і офіційно з переліку VoLTE) не вмикали, розказуючи самі ці балачки. Аж допоки не сказав їм легенду про поїздку в США до тих пір не вмикнули VoLTE. Це такий комерційний запуск? Сором просто.

Місто
Харків
Телефон
Motorola Moto G32
Чому смартфони 2022 року не підходить до вимог Київстару, яких немає у списку?

Тут, на мою думку, все просто: це обладнання Київстару (та і інших операторів України) не підтримує мій смартфон, а не мій смартфон та купу інших смартфонів які випущені з 2022 року і досить тут чекають на диво від Київстару (і не тільки), який принципово не робить те, що він міг би, щоб бути більш лояльним до абонентів.

Але увесь цивільний мир робить на моєму смартфоні (і не тільки) навіть 5G, не говорячи про Vo-технологій.

Місто
Запорожье
reolad, иногда лучше не писать ничего чем что попало, или хотя-бы почитать тему
Post automatically merged:

Captain, студенты не вкурсе, видимо, подключать должны всем, нет уже никакого теста. Если будут говорить про то что не могут, сказать пускай почитают документы свои, поездки в США не надо

Місто
Харьков
Сьогоднішнє оновлення безпеки за грудень
Samsung s24 ultra
Вмикачів не з'явилось
так само a34 та а25 нема перемикача
Post automatically merged:

Jet_Rock, когда тот жёлтый будет в онли лте работать?
Кого це окрім тебе бентежить?
Ну мені наприклад теж це потрібно. Але мені потрібно - в мене працює :) Але такий фінт без рута можливий тільки на МТК-процесорах, на скріні підказка, як зробити LTE Only

Переглянути вкладення 64874
не на усіх апаратах з MediaTek є таке меню. Наприклад, samsung a34 нема.
З таким комбінуванням перемикачів 2/3ж використовуюється, имхо, тільки телефон не "слухає" ті діапазони в яких працюють оператори.

Останнє редагування:
Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Студенты не вкурсе, видимо, подключать должны всем, нет уже никакого теста. Если будут говорить про то что не могут
Чому Київстар не зробить як Водафон взагалі уникаючи ланку студентів: самостійне підключення через USSD або застосунок? Лише небажання (лінь) щось змінити в кращу сторону.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Чому Київстар не зробить як Водафон взагалі уникаючи ланку студентів: самостійне підключення через USSD або застосунок? Лише небажання (лінь) щось змінити в кращу сторону.
Тому що так правильно. Лише Київстар робить все правильно. А ви всі хейтери і ображаєте найвеличнішого.

Зверху