Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Луцьк
Тепер кожен дзвінок відвалюється у 2G
У мене теж дзвінки падають 2G/Edge, але тільки коли слабкий сигнал 4G, і переважно коли B8 5MHz.
На інших смугах (B1, B3, B7), або коли присутня якась агрерація, не відвалюється навіть при силі сигналу в районі -110 dBm.
І так було увесь час, скільки користуюсь VoLTE від Київстар. Зараз у цьому плані нічого не змінилося.

Хіба що на КС в мене останнім часом VoLTE може зненацька зникати, коли телефон перезавантажується або просто в стані спокою. Також може не з'являтися, коли вимикаю VoWiFi або коли виходжу з зони поганого покриття 4G (тобо після Edge, як наприклад у ліфті). І завести його в цих випадках можна хіба що відключенням і увімкненням SIM у диспетчері SIM-карт.
Пов'язував це з липневим оновленням безпеки на моєму Samsung, бо трабли якось аж надто співпали з цим патчем. Але судячи з дописів кількох інших людей, тепер вже сумніваюся чи причина в цьому оновленні ПЗ.

Місто
Одеса
Телефон
Ulefone Mini 20T
Київстара volte уже давно глючно робить, з лс таких проблем немає.
Не знаю, в мене все робить чудово. Правда 2G вимкнено, бо теж вивалювалось. Але то було вже місяць тому. Позначка VoLTE нікуди не зникає, зазвичай всі дозвонюються.

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
У мене теж дзвінки падають 2G/Edge, але тільки коли слабкий сигнал 4G
Мережа якогось мобільного оператора із трьох у вашій квартирі має сильний сигнал і впевнено приймається вашими телефонами 4G?
Може, VoLTE від Київстар поставити на паузу, а користуватися перевагами та можливостями тієї мережі, якщо вона є?

Місто
Луцьк
SvPet, Vodafone ловить 4G значно краще за Київстар, хоча теж не без нюансів, у дружини іноді вибиває під час дзвінків (стає погано чути і виклик завершується). Lifecell ловить взагалі чудово, але не мав змогу його предметно тестувати.
Але вирішив, що поки не буду поспішати щось змінювати. Можливо, принаймні налагодиться VoWiFi з часом, мені цього було б предостатньо.

Місто
UKKK
То есть у кого из абонентов Киевстар нет volte, те теперь будут звонить через 2g с отстойным качеством голоса?

Місто
UKKK
Хотя, можно ж звонить через мессенджеры. Меня дети все время поправляли, когда я хотел всем поставить BIP, мол вдруг сети не будет, а вы сможете позвонить по BIPout (тогда он еще был). На что мне заметили, что мол. а нафига, когда можно мессенджером и позвонить. :)

Останнє редагування:
Місто
Львів
у кого из абонентов Киевстар нет volte, те теперь будут звонить через 2g с отстойным качеством голоса?
На мому смарті немає ані volte, ані vowifi, але коли здіснюю чи отримую дзвінки КС-КС (на тій стороні абоненти переважно з айфонами) у вікні двінка TruePhone вверху, зліва від тривалості зїєднання завжди з'являється позначка HD і звук чудової якості.

Заради цікавості щойно перевірив дзвінком на 460 - позначка HD з 'явилася, звук був бездоганний.

Був би вдячний за пояснення кимось компетентним як це працює?

Місто
UKKK
теперь будут звонить через 2g с отстойным качеством голоса?
теплим ламповим звуком.
Он раньше таким казался и то когда был EFR или FR. А вот сейчас по 3g уже без HD Voice звук не теплый не ламповый.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Був би вдячний за пояснення кимось компетентним як це працює?
Ну, жертви маркетингу кидаються лише на літери HD. HD - це вокодер AMR-WB, на початках розроблений для 3G, але з часом за незавантаженого 2G його в ньому також почали вікористовувати, але лише швидкості до 12,53 кбіт/с, хоча теоретично можна і 25,3 використовувати. Але для вищих швидкостей потрібне значне ускладення..

Місто
Львів
жертви маркетингу кидаються
Добре що я не кидався і навіть не знаю де ті жертви кучкуються :)

Залишилося лише довідатися який і з яким бітрейтом вокодер задіюється у описаних тут випадках з відстійним звуком в 2G, а також з яких причин в тих випадках не задіявся AMR-WB швидкості до 12,53 кбіт/с, що на моє вухо видається мені бездоганним?
Також цікаво, якщо це з причини проблем із конкретними умовами радіозв'язку, то де гарантія що в тих умовах взагалі працюватиме LTE (а зним і звук в volte)?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
з яких причин в тих випадках не задіявся AMR-WB швидкості до 12,53 кбіт/с, що на моє вухо видається мені бездоганним?
Банальна причина - забагато абонентів що триндять по GSM, ось і перекидає всіх на AMR HR.

Місто
UKKK
И снова будут колонки перед вызововм будут шуметь.... (если на 900 MHz диапазоне). Романтика :)

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Але вирішив, що поки не буду поспішати щось змінювати. Можливо, принаймні налагодиться VoWiFi з часом, мені цього було б предостатньо.
Я теж в очікуванні змін на краще. І мене теж би влаштувало. Але зараз, коли дзвонять на Київстар, то часто кажуть, що мене погано чують. Київстарівська мережа падає у 2G. Про VoLTE тільки мріяти лишається. Погано без працюючого VoWiFi.
Передзвонюю з Лайфселл.

Місто
Луцьк
SvPet, Про існування VoLTE я дізнався у квітні 2024го, коли змінив смартфон з Samsung A6+ (який досі не підтримує цю технологію в наших операторів) на Samsung A55. На той час значок VoLTE у строці статусу був, але мало що давав, бо воно майже не працювало - мабуть, відлуння кібератаки. Тому я цю річ тоді відключив. Всі дзвінки йшли через Edge, і чути було чудово - і мені, і мене. Але була проблемка - до мене часто не додзвонювалися (з 5 вхідних гарантовано 1-2 були невдалі). Я пов'язую це з 3G сансетом у моєму місті, який якраз десь тоді і відбувся. Типу 2G мережа не витримувала збільшеного навантаження, мабуть.

А восени минулого року, коли начебто VoLTE стабілізувався, звернувся на підтрику КС і послугу для мого номера включили. З тих пір використовую його, тому що так принаймні ВСІ до мене додзвонюються. Але коли з'єднання вдома падає у Edge після початку розмови (а воно завжди падає), то чути паршиво. Видно, коли відбувається хендовер VoLTE>2G, то чогось бракує і виділяється недостатньо мережевих ресурсів (не знаю... вільних слотів якихось чи шо). Але до сих пір користуюся в такому режимі, бо не хочу мати пропущених, це для мене важливо.

VoWiFi від КС поки не виправдав очікувань, бо відвалюється чомусь через пару годин. А VoLTE більш-менш, щоправда протягом минулих кількох тижнів підглючує. Але надіюся, що владнається - або КС встановить додаткову базову на районі, щоб 4G краще ловив і VoLTE буде надійно працювати, ну або VoWiFi підкрутять. Якось так.

Місто
Жовті Води
Телефон
Poco F2 Pro
Тепер кожен дзвінок відвалюється у 2G
У мене теж дзвінки падають 2G/Edge, але тільки коли слабкий сигнал 4G, і переважно коли B8 5MHz.
На інших смугах (B1, B3, B7), або коли присутня якась агрерація, не відвалюється навіть при силі сигналу в районі -110 dBm.
І так було увесь час, скільки користуюсь VoLTE від Київстар. Зараз у цьому плані нічого не змінилося.

Сьогодні пройшовся по місту, і виявилось що проблема лише на БС з B7, чомусь за замовчуванням смартфон реєструється саме на цю частоту, незалежно від рівня сигнала інших, і 100% при спробі подзвонити буде відвал VoLTE, та переключення до 2G. А от якщо смартфон реєструється до будь-якої іншої смуги B1, B3, B8, B40, тоді відвалів немає, але чомусь це стається лише тоді коли B7 взагалі майже не ловить. Таке враження що Київстар налаштував B7 за замовчуванням!

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Після останнього оновлення телефону з'явився VoWiFi від Київстар. Це не новина.
Але я помітив, що телефон далеко не завжди переходить з VoLTE у VoWiFi. Спочатку пов'язував це із силою сигналу WiFi, але прямо зараз в метрі від роутера VoWiFi Київстар не працює. З Vodafone такого немає. В налаштуваннях стоїть пріоритет VoWiFi над VoLTE.

Зверху