Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
EDGE (EGPRS) (Enhanced Data rates for GSM Evolution) — цифрова технологія бездротової передачі даних для мобільного зв'язку, яка функціонує як надбудова над 2G та 2.5G (GPRS)-мережами (2,75G). Ця технологія працює в TDMA- та GSM-мережах.
Мабуть, 2G мав на увазі.

Місто
Луцьк
Якщо вимкнути VoLTE, то саме так і відбувається. Чи ні?
Post automatically merged:

Мабуть, 2G мав на увазі.
Саме так. Не знаю, чи скрізь так, а у моїй локації 2G майже завжди в режимі Edge. А GSM/GPRS майже ніколи тут не бачив.

Вкладення

• Screenshot_20250730_212818_Settings.jpg
    Screenshot_20250730_212818_Settings.jpg
    95.2 КБ · Перегляди: 38
Останнє редагування:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
Але я помітив, що телефон далеко не завжди переходить з VoLTE у VoWiFi.
Якщо після літака VoWiFi не з'явився, то допомагає перезавантаження телефону. Тут треба звертатися до оператора.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
перезавантаження телефону
Так, допомогло. Подивимось, як буде на роботі, де сигнал WiFi слабуватий. Але vodafone це не заважає бути у vowifi весь час допоки є підключення до WiFi і відновлювати одразу після підключення до тієї ж слабої мережі.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
Paully, я VoWiFi на POCO F5 користуюся з початку року. У профілі модему для Київстар змінював параметр в одному файлі, щоб можна було би користуватися цією технологією. Й цю проблему спостерігав давно.
Але до підтримки не звертався, оскільки офіційно виробником ця технологія не була завезена в пристрій. А зараз буду звертатися.

При чому, якщо технологію пристрій відображає, то бувають випадки, коли ні не можу через неї зателефонувати чи отримати дзвінок — таке враження, що картка не бачила рідної мережі більше 10 хвилин.

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Місто
Жовті Води
Телефон
Poco F2 Pro
Howl, У POCO F5, ще з першої прошивки була підтримка VoLTE/VoWiFi для Kyivstar та Lifecell, а починаючи з перших версій HyperOS додали підтримку Vodafone. Тому нікуди не потрібно звертатися, окрім оператора, так як виробник підтримку додав, а от на стороні оператора невідомо як налаштовано!!

Місто
Луцьк
Дзвінки через Edge ходять тільки в одному випадку. Через месенджери.
Якщо виключити VoLTE, то у мене при звичайних дзвінках (НЕ через месенджери) у пункті "Стан SIM-карти" відображається саме EDGE, а не GSM як ви кажете. Гляньте ось зробив скріншот.

Чи ми про якісь різні речі говоримо?

Вкладення

• Screenshot_20250730_212818_Settings.jpg
    Screenshot_20250730_212818_Settings.jpg
    95.2 КБ · Перегляди: 46
Місто
Харьков
у пункті "Стан SIM-карти" відображається саме EDGE, а не GSM
EDGE це майже те саме що і GSM. EDGE базується на GSM, але відрізняється більш ефективним засобом модуляції, та ще деякими фішками, яких не будо в GSM.

Місто
Харьков
Доречи у B7 найгірший рівень сигналу (-112 - -122 dBm), чому смартфон в 90% часу висить на ньому, я не розумію. По іншим бендам B3 має сигнал ~100 dBm, B8 ~90 dBm, B40 ~115 dBm (БС знаходиться далеко).
То може так відбувається розподіл навантаження. B7 високочастотний да меньш далекобійний. Також потужність на ньому можуть ставити меньшу. Тому він може буди у вас самий ненавантажений. Доречі ща в продажу є телефони яки b7 взагалі не підтримують.

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
SmartS, edge это Enhanced Data rates for GSM Evolution. Это передача данных. То, что написано в телефоне, то это абракадабра. EDGE это, как бы, надстройка над GPRS. Но голос там не ходит.
Antares, GSM это глобальный стандарт цифровой мобильной сотовой связи с разделением каналов по времени (TDMA) и частоте (FDMA). Вы смешали коней и людей.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
У POCO F5, ще з першої прошивки була підтримка VoLTE/VoWiFi для Kyivstar та Lifecell, а починаючи з перших версій HyperOS додали підтримку Vodafone.
Наприкінці грудня 2024 року VoLTE & VoWiFi з коробки працював тільки в lifecell, для всіх інших треба було додаткові дії.
Не було сенсу звертатися до оператора, оскільки я модифікував файли профілю модему — це вже ризик того, що файли могли бути модифіковані неправильно й технології могли працювати неналежно.

А ось коли підтримка завелась без будь-яких дій, то це вже інше. Але оператор може бути не пробиваємим, оскільки на сайті телефон іще не значиться в списках підтримуваємих...

Місто
Жовті Води
Телефон
Poco F2 Pro
У POCO F5, ще з першої прошивки була підтримка VoLTE/VoWiFi для Kyivstar та Lifecell, а починаючи з перших версій HyperOS додали підтримку Vodafone.
Наприкінці грудня 2024 року VoLTE & VoWiFi з коробки працював тільки в lifecell, для всіх інших треба було додаткові дії.
Не було сенсу звертатися до оператора, оскільки я модифікував файли профілю модему — це вже ризик того, що файли могли бути модифіковані неправильно й технології могли працювати неналежно.
Те що воно не працювало, то питання до оператора... Виробник випустив у продаж смартфон з прошивкою яка вже мала профілі для Kyivstar та Lifecell. Зрозуміло що оператору начхати на ті профілі, поки не налаштують у себе, лише тоді воно саме не запрацює.
Як приклад Poco F2 Pro, має профілі для Kyivstar та Lifecell ще з 2022 року, але жоден з операторів чомусь не додав смартфон до списку підтримки, і жодне звернення у підтримку ніяк не допомогло, так як сам особисто залишаю звернення з 2022 року, але до сих пір не додали до списку, хоча неофіційно, через активацію кодами, все прекрасно працює.

Але оператор може бути не пробиваємим, оскільки на сайті телефон іще не значиться в списках підтримуваємих...
То ви кудись не туди дивились, POCO F5 давно є у списку підтримки і у Kyivstar і у Lifecell. А у Vodafon він був одразу після офіційного запуску у грудні 2024 року.

Зверху