Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
SmartS, тобі треба це вирішувати з технарями оператора або регулятором.

Місто
Харьков
SIP 480 - значить він по ідеї доступний і обробив запит, але чомусь відмовив мені у здійсненні дзвінка
Це схоже на зломану SIP сессію в середені ipsec. Першим дзвінком sip сессія перевстановлюється. Для телефона схоже нема різниці в помилках 403, 404 або 408. А SIP 480 - це схоже на більш узагальнену помилку.

В мене на СамсA07 на ВФ таке саме буває. Помічено, що воно трапляється, якщо часто змінюється зовнішня IP, або часто відбуваються перерегістрації Vowifi/ipsec, коли в приміщенні декілько wifi мереж (без роумінгу). Думаю в мене це поведінка повязана з самим телефоном, з його алгоритмами роботи в Vowifi. Також я бачу, що відбувається на роутері, і справа не в роутері чі інтернеті, а саме в телефоні. Допомогає air mode, а частійше перезавантаження телефона, так як треба чекати декілька хвилин, щоб на роутері видалилось зєднання ipsec. І бистрійше перезавантажити телефон.

Стосовно повідомлення "Щоб здійснити дзвінок, будь ласка, зареєструйтесь в мережі..." - схоже це звучить не через Vowifi/ipsec, а скорійш за все через мобільну мережу 2g.

Взагалі тут може бути декілько причин цього явища.
- поведінка телефона, а саме його пропрієтарного стека роботи ims. У кожного виробника свій стек ims, свої крітерії якості ipsec зєднання, і тригери на які реагує модем телефона.

- зламана SIP сессія, яка дуже відчутна до втрат, особливо коли тривала ipsec сессія. І це все з перевантаженими інтернет мережами, подвійними або потрійними змінами ip адрес (CGNAT), агресивним QoS у провайдера, неякісними прошивками роутерів та тощо. Щоб це зрозуміти треба чітко визначити в якому режими працює телефон в Vowifi - always-on або on-demand, ШІ каже десь в інж. меню має бути видно. На своїх Самсунгах не знайшов, напевне виробник сховав.

- може бути неузгодженність між ims та cs доменами, особливо коли телефон в мережі 2/3g.

Я би спробував відтворити це на іншому телефоні з тим самим номером і сім. А краще б спробувати на чомусь іншому, на ябулку або на моторі.

Місто
Ковель
Телефон
Motorola g54
Нарешті підключили volte на moto g54 5g.
Незнаю, як далі, але поки задоволений. Звук чіткий, булькання нема, в порівнянні з 2g

Місто
Lviv
Незнаю, як далі, але поки задоволений. Звук чіткий, булькання нема, в порівнянні з 2g
Є ця проблема на вашому телефоні з mediatek dimensity?

chelavek на realme 9 pro+ процесор mediatek dimensity. Чи можете спробувати перевірити автоматично перереєстрацію в ims (volte / vowifi)? Для цього:
- в налаштуваннях сім карти оберіть примусово лише мережу 2g,
- зачекайте, коли зловить edge
- завантажте будь-який сайт поки в edge,
- поверніть в налаштуваннях мережі 4G/5G
(в такий спосіб штучно відтворюємо втрату 4G сигналу, наприклад, трасою в лісі без покриття 4g і повернення назад в 4G).

Чи самостійно повернулось volte?

Якщо ні - увімкніть/вимкніть режим польоту. На жаль, ще досі тоді не вирішив цю проблему Київстар на телефонах з процесорами Mediatek Dimensity

Буду вдячний за такий тест💪😎

Місто
Ковель
Телефон
Motorola g54
Є ця проблема на вашому телефоні з mediatek dimensity?

chelavek на realme 9 pro+ процесор mediatek dimensity. Чи можете спробувати перевірити автоматично перереєстрацію в ims (volte / vowifi)? Для цього:
- в налаштуваннях сім карти оберіть примусово лише мережу 2g,
- зачекайте, коли зловить edge
- завантажте будь-який сайт поки в edge,
- поверніть в налаштуваннях мережі 4G/5G
(в такий спосіб штучно відтворюємо втрату 4G сигналу, наприклад, трасою в лісі без покриття 4g і повернення назад в 4G).

Чи самостійно повернулось volte?

Якщо ні - увімкніть/вимкніть режим польоту. На жаль, ще досі тоді не вирішив цю проблему Київстар на телефонах з процесорами Mediatek Dimensity

Буду вдячний за такий тест💪😎
Була проблема з дзвінками після вимкнення 3ж в місті. Особливо коли в приміщенні , мусив підходити до вікна. Зараз поставив режим 4g only. Поки працює прекрасно. Дзвінки проходять в обидві сторони без проблем. Зараз не їзджу десь далеко, маршрут покривається 4ж скрізь

Зверху