Так само неочікувано як і з'явився, учора ввечері voWiFi пропав. Просто пропав, я навіть телефон не перезавантажував. Дивлюсь в інформацію, IMS сервіс - неактивно. Але то не біда, бо все що мені цікаво я встиг затестити. І можу поділитись результатами. Найбільше з IMS сервісів мене цікавив voLTE, хоча і voWiFi спробувати було цікаво. Відеовиклики хоча і були доступні я не пробував взагалі, по перше через відсутність підходящих терміналів, по друге бо це мені було найменш цікаво. (Свого часу (2008рік) я награвся у відеовиклики з U'tel, пізніше Skype, зараз якщо треба можу подзвонти з відео у Viber чи Telegram).
Отже: voLTE
voLTE працює як з увімкненою передачею данних, так і з вимкненою - це найважливіше. Працює коли передача данних за замовчанням встановлена як на цю sim, так і на іншу. Хоча в телефоні присутній перемикач "перемикати sim для передачі данних під час виклику" voLTE працює у будь якому положенні цього перемикача. voLTE працює навіть коли є підключення до WiFi (якщо у телефоні виставлено пріоритет. В samsung 2 рівня пріоритезації, в huawei 3). Кодеки: спочатку мені здавалось що під час виклику voLTE завжди світиться знак HD, потім зрозумів що не завжди. Отже: дзвінок з voLTE на voLTE lifecell - amr WB 12,65; з voLTE на 3G lifecell - amr WB 12,65; з voLTE на 2G lifecell - amr NB 12,2; з voLTE на 3G kyivstar - amr NB 12,2 (для інформації на цьому ж терміналі з 3G lifecell на 3G lifecell - amr WB 12,65; з 3G kyivstar на 3G kyivstar - amr WB 12,65) закономірність кожен визначить сам.
voWiFi
voWiFi працює коли телефон знаходиться в 4g, 3g, 2g, і несподівано, в режимі польоту, щоправда хвилин чарез 15 після переходу в режим польоту виклик через voWiFi здійснити вже не вдається, але значок усе ще присутній. Про обмеження 10 хвилин від останньої реєстрації у мережі вже писали вище. Мені здається що так не має бути, адже люди в підвалі зазвичай знаходятся більше ніж 10 хвилин, хоч то кафе чи бар, хоч сховище.... voWiFi в такому випадку допомагав би, можливо, з часом щось зміниться. Виклик voWiFi майже безшовно переходить на voLTE при вимиканні WiFi і назад на voWiFi при вмиканні, і знову туди і назад, випадає може слово або пів. Якщо телефон знаходиться в 3g, при вимиканні WiFi, виклик voWiFi обривається. З 3g на voWiFi виклик автоматично теж не переходить. В настройках телефону можна встановити рівень приоритету voWiFi, наприклад щоб телефон вмикав його завжди коли підключений до WiFi, або лише коли нема сигналу моб мережі, або коли не доступно voLTE (нема покриття 4g, але є підключення WIFI) - дуже зручно, кожен може вибрати юзкейс для себе.
Наче все, я описав свій експіріенс, може у когось не так. В цілому мені сподобалось. Далі чекаю voLTE на своєму основному номері.