VoLTE та VoWiFi від Vodafone

Місто
Шостка
www.vodafone.ua/volte-vowifi
— — —
Зо 2 грудня 2024 р. Vodafone Україна запускає тестування нових технологій для здійснення дзвінків — VoLTE та VoWiFi.
  • Дзвінки VoLTE доступні в населених пунктах: Київ (навіть в метро), Дніпро, Ужгород, Одеса, Чернівці, Полтава, Івано-Франківськ, Кропивницький, Миколаїв, Львів (центр), Чернігів, Ковель, Луцьк, Коломия, Олександрія, курорт Буковель, Калуш, Чорноморськ, Миргород, Лубни, Прилуки.
  • Дзвінки VoWiFi діють по всій Україні за умови підключення до Wi-Fi мережі.

☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання, і в деяких населених пунктах. На інших пристроях і в інших населених пунктах коректна робота послуги не гарантується.

✋Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

ps Налаштування телефону для тих, хто розуміє що робить.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Ужгород
Телефон
iPhone 15, SE2020
Як вона може пребувати на зв'язку з оператором, коли в цей час зникає реєстрація в мережі?
Телефон прокидує VPN-тунель до IMS оператора за допомогою WiFi (для налаштування цього тунелю і потрібні профілі оператора) і через нього перебуває на зв'язку з оператором протягом 10 хвилин. Якщо телефон не бачить рідної мережі оператора більше 10 хвилин, тунель закривається.
В чому саме зв'язок зникає через 10хв. ? Це якесь налаштування від ВФ?

Місто
Ужгород
Телефон
iPhone 15, SE2020
Цікаво що послуга не працює на закордонних ІР адресах, тобто в роумінгу немає можливості користуватись як вдома, хоча не розумію які це додаткові проблеми чи ресурси для оператора.
Цікавився у ВФ чи планують запустити щось подібне але котики не знають також.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Ужгород
Телефон
iPhone 15, SE2020

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
А в інших країнах, де є VoWiFi, його можна використовувати в роумінгу (тобто дзвонити за домашніми тарифами) чи ні?
Так є такі, тому і цікавило коли ВФ планує запустити це.
Не від Водафона це залежить. Регулюється на рівні державних органів.

Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
Якраз прокидується тунель
да, но не VPN
а именно IPsec
вона може пребувати на зв'язку з оператором, коли в цей час зникає реєстрація в мережі?
а вот как раз через туннель регистрация в сети и осуществляется, даже если режим "самолета".
и authentication/authorization осуществляется при участии sim карты, по аналогии как и в обычной мобильной сети (2/3/4/ХG)

SilentBoss

SysАdmіn
Місто
Львівська обл.
Телефон
RN10Pro/POCO/RN12/S-M12
як на мене то для оператора vowifi вигідніше пускати по роумінг тарифу, оператор ж бачить коли реєструєшся в роумінг мережі, а тунель встановити треба ж за допомогою сімки-відповідно реєстранувся в мережі закордоном то і дзвони по роумінгу хоч вольта хоч вовафля

Місто
Київ
Как изначально плющило - "ви в мережі іншого(чи другого) оператора", при исходящих так и не попустило.За входящие не знаю, отключаю это недоразумение, хотя при нормальной работе оно не помешало бы, так как после начала войны связь стала гамно на ВФ у меня. Помогает только передёргивание вкл-выкл VoWifi. Интернет с роутера лайфовский, но не думаю , что это причина. Так как на лайфе VoWifi работал от любого интернета.

Arp

Заблокирован
Місто
Київ
Телефон
Redmi Note 13 Pro 5G
А в інших країнах, де є VoWiFi, його можна використовувати в роумінгу (тобто дзвонити за домашніми тарифами) чи ні?
Мій словацький Оранж таке дозволяє - коли в Україні можу дзвонити на словацькі номери по словацьких (нероумінгових) тарифах через ВоВіФі.

Місто
Одеса
Post automatically merged:

MotoR4ikk, Наверное все таки 14т про, на 14т глобалка и Европа хайпер 2.0.2, а на прошке глобалка 2.0.1 и Европа 2.0.12 - на этой прошивке скорей и заработало.

Непийвода

Старший матрос
Місто
Одеса - це Україна!
Телефон
Motorola Edge 20 Pro
Добрий вечір, шановне панство.
Поможіть налаштувати той клятий VoWIFI, бо щось не виходить.
Вам надійде спочатку інформація, що запит на підключення послуги прийнято. І через пару хвилин, надійде SMS про підтвердження підключення послуги-дозволу «Послугу 'Дзвінки VoLTE та VoWiFi' підключено»
Цю СМС я отримав.
Далі:
Далі перейдіть в налаштування послуг в смартфоні
Наче налаштував, якщо я вірно все розумію (див. скріншот)
Але ось цього СМС
Тільки після налаштування послуг в смартфоні - вам надійде SMS “Вітаємо! Тепер вам доступні безкоштовні послуги VoLTE та VoWiFi…”
я не отримую.

Моєї моделі телефону (вказана у профілі) немає серед переліку тих, що підтримують дану послугу, але ж там є примітка
*Цей перелік може бути не повним, оскільки прошивка оновлюється за замовчуванням. За детальнішою інформацією зверніться до виробника.

Може хтось щось порадити?

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Непийвода, друге SMS ти отримаєш, коли телефон успішно становить з'єднання з IMS (тобто з'явиться VoLTE чи VoWiFi, або обидві технології). Скажемо так, VoLTE ти, можливо, й заведеш на телефоні, а VoWiFi -- ні. Для коректної роботи цих послуг на телефоні повинні бути зроблені відповідні налаштування: від прописання відповідних APN (IMS, XCAP, SOS), до наявності профілім модему mcfg_sw.mbn для кожного оператору й його активацію.

Набери *#*#4636#*#*, потім обери SIM і зроби ці скріншоти (другий через три крапки вгорі).
ps Якщо впевнений в собі, то читай це повідомлення.

Вкладення

• 1736192964662.png
    1736192964662.png
    333.9 КБ · Перегляди: 39
  • 1736192971566.png
    1736192971566.png
    315.9 КБ · Перегляди: 39

Непийвода

Старший матрос
Місто
Одеса - це Україна!
Телефон
Motorola Edge 20 Pro
НепийводаVoLTE ти, можливо, й заведеш на телефоні, а VoWiFi -- ні.
Шкода, як раз VoWiFi потрібен.

зроби ці скріншоти
Screenshot_20250106-215735.pngScreenshot_20250106-215843.png

Якщо впевнений в собі, то читай це повідомлення
Дякую, спробую, коли буде час. Телефон рутований, якщо що.

Місто
Львов
телефон самсунг с10+ буде робити volte? vowifi ? в водафон прозі нажав підключити написало підключено

Місто
Лозовая

MotoR4ikk, Наверное все же 14т об, на 14т глобалка и Европа хайпер 2.0.2, а на прошке глобалка 2.0.1 и Европа 2.0.12 - на этой прошивке скорее и заработало.
1.0.8.0 mi стоит,на ос 2, ещё не обновлялся

MotoR4ikk, Наверное все же 14т об, на 14т глобалка и Европа хайпер 2.0.2, а на прошком глобалке 2.0.1 и Европа 2.0.12 - на этой прошивке скорее и заработало.
1.0.8.0 mi стоит,на ос 2, еще не обновлялся
И кстати,я запустил телефон сразу настроил VoWiFi ,а потом обновился на1.0.8.0

Останнє редагування:
Зверху