VoLTE та VoWiFi від Vodafone

Статус
Закрита.

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
В поточній реалізації VoLTE ще хоч якось можна розглянути для використання, і то, далеко не всім споживачам воно потрібно.
VoWiFi бєсполєзна чєпуха, на жаль.

Спрос поки в більшості тільки у форумних диванних аналітиків)))

В мене на КС голос чудової якості в GSM. Навіть щоденні дзвінки родині закордон- як в сусідній кімнаті. UMTS відсутнє як такове в покритті місця перебування.

Vodafone чомусь просто відсутній. Напевне ландшафт ….

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Маю конспіративну квартиру на Львівщині. Мушу в ній переховуватися від ТЦК :kalash:
Водафон має БС за горою, мережа на грані зникання. БС-ку заради мене не поставлять. А був би WoFi, нормально би працював Водафон.

Місто
Полтава
В поточній реалізації VoLTE ще хоч якось можна розглянути для використання, і то, далеко не всім споживачам воно потрібно.

Спрос поки в більшості тільки у форумних диванних аналітиків)))
Якраз VoWiFi потрібна "чепуха" під час блекаутів. У кого працює вдома Wi-Fi, а мобільна мережа лежить, то хоч подзвонити можна, якщо альтернативи немає.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

студент

Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20

студент

Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Місто
Полтава

студент

Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Я суджу по аналогічним сервісам в ЄС. Користувався 4 місяці, є з чим порівняти. Оці костилі, несумісності, вкл/викл.
Ну їх нахєр
Краще без
Яж кажу, в мене в КС в GSM голос як в кімнаті. Все інше вторинно
Це моє ІМХО

Місто
Полтава
Я суджу по аналогічним сервісам в ЄС. Користувався 4 місяці, є з чим порівняти. Оці костилі, несумісності, вкл/викл.
Ну їх нахєр
Краще без
Яж кажу, в мене в КС в GSM голос як в кімнаті. Все інше вторинно
Це моє ІМХО
Можна питання? В ЄС, якісь обмеження по хвилинах є в послугах VoWiFi? Дякую.

студент

Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Місто
Бориспіль
Телефон
Samsung A51; Nokia 1200
Люди, та припиніть ви... ну в кожного свій юзкейс, і в кожного свої потреби. У мене в матері, наприклад, приватний сектор відповідно перший поверх бс lte b3 пряма видимість з вікна. 3g майже не реально, може одна паличка, 2g більш менш, але бс рази в 4 далі, і якість не дуже іноді по пів слова випадає, їй би хоч volte хоч vowifi змінило б якість на краще, (але в неї не айфон). Стосовно 10хв, якщо мережа є 1 палка, то vowifi буде працювати як завгодно довго, 10 це якщо режим літаку або роумінг. Якщо Вам воно не потрібно то не вирішуйте за всіх...
Другий юзкейс, підвал, з зовні не добиває нічого. є wifi 2.4 +5 та фемтосоти кс umts 2100, vf gsm 1800 Коли людей багато, фемтосоти лежать, інтернета через них нема взагалі, але телефон їх бачить і чіпляється за них. Наявність vowifi в цьому випадку добре би покращила якість життя тамтешньому персоналу, так як в них є пароль до wifi, але ні в кс ні у вф vowifi немає....

Останнє редагування:

LArmstrong

Вояж
Місто
Ukraine
VoWiFi чим корисний в моєму розумінні і як я його використати.
Цокольні поверхи (магазини, офіси), де GSM на рівні біля -100. Дзвінки, при такому сигналі, будуть не завжди проходити. Прийдуть смски «вам дзвонили..». Та і якість дзвінка буде не дуже, мʼяко кажучи.
При наявному Wi-Fi, а він 99% випадків є в таких підвальних приміщеннях, дзвінки будуть ходити з прекрасною якістю «як на поверхні». В такому випадку і обмеження в 10 хв не має значення, бо сигналу -100 в GSM буде достатньо для постійної реєстрації в мережі.
Також, при такому кейсі, бізнеси не будуть ставити китайські репітери за 100 баксів, які просто п**** як валять в ефір і видають люту інтерферюгу, через яку в інших відбуваються втрати пакетів, дропи, криві хендовери.

Розгрузка GSM/3G мережі. Коли навіть 20% буде дзвонити через свій роутер, це вже відчутно розгрузить 2G полосу.

І до репітерів. Завжди є проблема в покритті таких місць як паркінги чи тих самих магазинчиків. Якщо виключити китайський шлак за 100 баксів, то залишаються репітери за 20-70 тис грн з зоною покриття до 100 кв.м. Ніхто такого не буде купляти на паркінг чи умовний магазин собачого корму в підвалі.
Ціна роутера - нехай 1500 грн за нормальний, дводіапазоний. Хоча для роботи VoWiFi і 2.4Ггц за 500 грн вистачить. Це ж набагато доступніше.

Останнє редагування:

SilentBoss

SysАdmіn
Місто
Львівська обл.
Телефон
RN10Pro/POCO/RN12/S-M12
Ще б пустили в маси або дали можливість приєднатися до тесту і не тільки на огризках, хоча б на умовах "як є", для мене вдома vowifi був би корисним

Останнє редагування:
Місто
Донецк
Телефон
Xiaomi 12T
VoWiFi має робити, по нормальному, і за кордону.
А не лише 10 хвилин від останього з'єднання з БС.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
дали можливість приєднатися до тесту і не тільки на огризках
Скоріше за все, з виробником огризків легше домовитися + їх оновлення вийдуть набагато швидше. З виробниками Android це може бути важче.

Статус
Закрита.
Зверху