Місто
Шостка
www.vodafone.ua/volte-vowifi
— — —
Зо 2 грудня 2024 р. Vodafone Україна запускає тестування нових технологій для здійснення дзвінків — VoLTE та VoWiFi.
  • Дзвінки VoLTE доступні в населених пунктах: Київ (навіть в метро), Дніпро, Ужгород, Одеса, Чернівці, Полтава, Івано-Франківськ, Кропивницький, Миколаїв, Львів (центр), Чернігів, Ковель, Луцьк, Коломия, Олександрія, курорт Буковель, Калуш, Чорноморськ, Миргород, Лубни, Прилуки.
  • Дзвінки VoWiFi діють по всій Україні за умови підключення до Wi-Fi мережі.

☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання, і в деяких населених пунктах. На інших пристроях і в інших населених пунктах коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

ps Налаштування телефону для тих, хто розуміє що робить.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i13ProMax, G86 Power
В поточній реалізації VoLTE ще хоч якось можна розглянути для використання, і то, далеко не всім споживачам воно потрібно.
VoWiFi бєсполєзна чєпуха, на жаль.

Спрос поки в більшості тільки у форумних диванних аналітиків)))

В мене на КС голос чудової якості в GSM. Навіть щоденні дзвінки родині закордон- як в сусідній кімнаті. UMTS відсутнє як такове в покритті місця перебування.

Vodafone чомусь просто відсутній. Напевне ландшафт ….

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Маю конспіративну квартиру на Львівщині. Мушу в ній переховуватися від ТЦК :kalash:
Водафон має БС за горою, мережа на грані зникання. БС-ку заради мене не поставлять. А був би WoFi, нормально би працював Водафон.

Місто
Полтава
Телефон
Poco M5s
В поточній реалізації VoLTE ще хоч якось можна розглянути для використання, і то, далеко не всім споживачам воно потрібно.

Спрос поки в більшості тільки у форумних диванних аналітиків)))
Якраз VoWiFi потрібна "чепуха" під час блекаутів. У кого працює вдома Wi-Fi, а мобільна мережа лежить, то хоч подзвонити можна, якщо альтернативи немає.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i13ProMax, G86 Power

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i13ProMax, G86 Power
Місто
Полтава
Телефон
Poco M5s

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i13ProMax, G86 Power
Я суджу по аналогічним сервісам в ЄС. Користувався 4 місяці, є з чим порівняти. Оці костилі, несумісності, вкл/викл.
Ну їх нахєр
Краще без
Яж кажу, в мене в КС в GSM голос як в кімнаті. Все інше вторинно
Це моє ІМХО

Місто
Полтава
Телефон
Poco M5s
Я суджу по аналогічним сервісам в ЄС. Користувався 4 місяці, є з чим порівняти. Оці костилі, несумісності, вкл/викл.
Ну їх нахєр
Краще без
Яж кажу, в мене в КС в GSM голос як в кімнаті. Все інше вторинно
Це моє ІМХО
Можна питання? В ЄС, якісь обмеження по хвилинах є в послугах VoWiFi? Дякую.

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i13ProMax, G86 Power
Місто
Бориспіль
Телефон
Samsung A51; Nokia 1200
Люди, та припиніть ви... ну в кожного свій юзкейс, і в кожного свої потреби. У мене в матері, наприклад, приватний сектор відповідно перший поверх бс lte b3 пряма видимість з вікна. 3g майже не реально, може одна паличка, 2g більш менш, але бс рази в 4 далі, і якість не дуже іноді по пів слова випадає, їй би хоч volte хоч vowifi змінило б якість на краще, (але в неї не айфон). Стосовно 10хв, якщо мережа є 1 палка, то vowifi буде працювати як завгодно довго, 10 це якщо режим літаку або роумінг. Якщо Вам воно не потрібно то не вирішуйте за всіх...
Другий юзкейс, підвал, з зовні не добиває нічого. є wifi 2.4 +5 та фемтосоти кс umts 2100, vf gsm 1800 Коли людей багато, фемтосоти лежать, інтернета через них нема взагалі, але телефон їх бачить і чіпляється за них. Наявність vowifi в цьому випадку добре би покращила якість життя тамтешньому персоналу, так як в них є пароль до wifi, але ні в кс ні у вф vowifi немає....

Останнє редагування:

LArmstrong

Вояж
Місто
Ukraine
VoWiFi чим корисний в моєму розумінні і як я його використати.
Цокольні поверхи (магазини, офіси), де GSM на рівні біля -100. Дзвінки, при такому сигналі, будуть не завжди проходити. Прийдуть смски «вам дзвонили..». Та і якість дзвінка буде не дуже, мʼяко кажучи.
При наявному Wi-Fi, а він 99% випадків є в таких підвальних приміщеннях, дзвінки будуть ходити з прекрасною якістю «як на поверхні». В такому випадку і обмеження в 10 хв не має значення, бо сигналу -100 в GSM буде достатньо для постійної реєстрації в мережі.
Також, при такому кейсі, бізнеси не будуть ставити китайські репітери за 100 баксів, які просто п**** як валять в ефір і видають люту інтерферюгу, через яку в інших відбуваються втрати пакетів, дропи, криві хендовери.

Розгрузка GSM/3G мережі. Коли навіть 20% буде дзвонити через свій роутер, це вже відчутно розгрузить 2G полосу.

І до репітерів. Завжди є проблема в покритті таких місць як паркінги чи тих самих магазинчиків. Якщо виключити китайський шлак за 100 баксів, то залишаються репітери за 20-70 тис грн з зоною покриття до 100 кв.м. Ніхто такого не буде купляти на паркінг чи умовний магазин собачого корму в підвалі.
Ціна роутера - нехай 1500 грн за нормальний, дводіапазоний. Хоча для роботи VoWiFi і 2.4Ггц за 500 грн вистачить. Це ж набагато доступніше.

Останнє редагування:

SilentBoss

SysАdmіn
Місто
Львівська обл.
Телефон
RN10Pr/12/14 5G/POCO F5
Ще б пустили в маси або дали можливість приєднатися до тесту і не тільки на огризках, хоча б на умовах "як є", для мене вдома vowifi був би корисним

Останнє редагування:
Місто
Донецк
Телефон
Xiaomi 12T
VoWiFi має робити, по нормальному, і за кордону.
А не лише 10 хвилин від останього з'єднання з БС.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
дали можливість приєднатися до тесту і не тільки на огризках
Скоріше за все, з виробником огризків легше домовитися + їх оновлення вийдуть набагато швидше. З виробниками Android це може бути важче.

Зверху