Телеканали

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Я сейчас покажу карту, я принёс.©
Кабінет Міністрів України затвердив План пріоритетних дій на 2024 рік. Відповідне розпорядження від 16 лютого опубліковане на сайті Кабміну.
Серед іншого, План містить низку пунктів в інформаційній сфері.
Зокрема, план дій уряду передбачає «Розроблення проєкту дорожньої карти для підтримки відновлення плюралістичного, прозорого та незалежного післявоєнного медіапростору».
Відповідальним за виконання є Міністерство культури та інформаційної політики. Дорожня карта має бути складена до червня 2024 року.
Очікуваним результатом буде «запровадження умов та правил для відновлення плюралістичного, прозорого та незалежного післявоєнного медіапростору».
 
  • Like
Реакції: Inn@
Реєстрація
06.08.17
Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Журналіст Army TV під час пресконференції в рамках форуму «Україна. Рік 2024» запитав президента, як державі боротися з тими, хто поширює в соцмережах ворожі наративи, зокрема фейкові повідомлення про те, що мобілізація незаконна, оскільки Україна не оголосила війну, а запровадила воєнний стан, про що розповідають, зокрема, деякі блогери. «Складно боротися з сучасними технологіями, складно боротися в гібридній війні проти Росії, і складно, що деякі представники нашої громадськості не розуміють, як працює телеграм, тікток, і як працює Росія з цими платформами. Треба показувати правду, треба говорити, як важливо, щоб Україна вижила. У нас свобода слова, люди можуть говорити те, що хочуть, але важливо, щоб говорили ті, хто був на фронті, або ті, хто на першій лінії фронту. Тому що в більшості, скажімо так, буває по-іншому. Потім це все з’являється на інших майданчиках, в які вкладаються великі гроші росіянами, щоб це підтягувалося людям, — з цим непросто боротися. І ми сподіваємося на допомогу журналістів, щоб люди жили в реальному інформаційному просторі» , — відповів Володимир Зеленський.
У 2023 році державне підприємство «‎Мультимедійна платформа іномовлення України», яке перебуває у підпорядкуванні Міністерства культури та інформаційної політики, та державне підприємство «‎Парламентський телеканал "Рада"» витратили 842,2 млн грн на виробництво контенту для двох телемарафонів: «Єдині новини» та «FreeДом». Про це йдеться у повідомленні проєкту Dozorro Transparency International Ukraine.
Як інформують у Dozorro, на «Єдині новини» витратили 618,5 млн грн, а на російськомовний «FreeДом» — 223,7 млн грн.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Сайт «1+1» розмістив структуру власності нової компанії, яка не належить олігарху Ігорю Коломойському. Це ТОВ «Віжн 1+1», яке, своєю чергою, належить ТОВ «Солюшнс». Кінцевий бенефіціар компанії — очільниця супутникової платформи Viasat Світлана Міщенко (57%). Окрім неї, 24% належать керівнику медіагрупи Ярославу Пахольчуку, а ще 19% — Віктору Скібі. Останній — співвласник ТОВ «Компанія з управління активами “Клевер Ессет Менеджмент”» із Дніпра, і торік восени він передав свою частку на користь компанії Міщенко та Пахольчука.
 
Реєстрація
24.11.19
Місто
Волинь
Ігор Коломойський, з-поміж іншого, є співвласником компаній: ТОВ «Рєал Істейт-ТВ», ІП «1+1 Продакшн», ТОВ «ТРК “Студія 1+1”», ПрАТ «Телекомпанія «ТЕТ».
debugger, якщо не помиляюсь, то контент якраз належить оцим, тобто нові структури просто оболонка
 
Реєстрація
22.08.22
Місто
Черкаси
Телефон
Motorola Moto G60
хтось в курсі, куди утік новинний рядок (разом з курсом валюти, годинником і посиланням), що біг унизу на каналі "Прямий"?
 
Реєстрація
17.06.16
Місто
Київ, Шостка
Реєстрація
22.08.22
Місто
Черкаси
Телефон
Motorola Moto G60
у них там працюють геть тупаки, які пару тижнів не можуть ТАКЕ полагодити?
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Будущее уже наступило: в Полтаве у местного издания появилась ведущая, созданная с помощью ИИ

Ее задача заключается в том, чтобы читать 30-секундные региональные новости на украинском языке без иностранного акцента.

Главредактор издания Kolo.news Татьяна Цирульник отметила, что для работы ведущей в одной программе нужно не менее $1000–1200 в год. Пока что редакция вложила в Наталку Полтавку $90 и свой энтузиазм.

Подобные ролики планируют генерировать на постоянной основе, однако нужно будет следить за правильным произношением Наталки, а также логичным началом и завершением текста, который она читает.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев

Lawyer

Харьков, Украина
Реєстрація
07.06.08
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до “Warner Bros. Discovery” з проханням створити українськомовну аудіодоріжку для програм телеканалів компанії, які транслюються в Україні. Зокрема, це стосується Discovery Channel, CNN, Eurosport, Animal Planet, Science Channel.

За словами Уповноваженого, ці всесвітньо відомі телевізійні канали не мають українськомовної аудіодоріжки, натомість пропонують для перегляду в Україні програми російською, яка є мовою держави-агресора.

“Забезпечення доступності інформації державною мовою - необхідний крок в утвердженні її статусу, зміцненні єдності України в умовах російської збройної агресії, підтримці культурного розвитку українського суспільства.

Ми впевнені, що запровадження української мови на зазначених каналах сприятиме не лише забезпеченню прав громадян України на доступ до інформації рідною мовою, а й розширенню аудиторії, підвищенню рейтингів ваших каналів та додасть їм конкурентних переваг на українському ринку”, - йдеться у листі Тараса Кременя на адресу президента компанії Девіда Заслава.

Уповноважений також звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо необхідності ініціювати перемовини з провідними іноземними медіакомпаніями щодо можливості створення українськомовного звукового ряду для телевізійних програм відповідних міжнародних мовників.

Довідково. До Уповноваженого із захисту державної мови надходять звернення громадян щодо включення провайдерами аудіовізуальних послуг до пакетів телеканалів, доступ до яких надається користувачам мовою держави-агресора. Зокрема, йдеться про телеканали «EUROSPORT», «AMC», «HISTORY НD», «Viasat» тощо.

Порядок використання мови у сфері телевізійного і радіомовлення регулюється Законом України «Про медіа» (далі - Закон).

Згідно з частиною 5 статті 4 Закону на території України не обмежується приймання чи ретрансляція радіоканалів, телеканалів, каталогів програм, які походять з країн-членів Європейського Союзу, а також інших радіоканалів, телеканалів, каталогів програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, інших міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також вимогам, установленим цим Законом.

Так, наприклад, телеканали з логотипами «EUROSPORT», «AMC», «HISTORY НD» є іноземними лінійними медіа, що походять з держав – членів Європейського Союзу: «EUROSPORT» походить з Франції (мова програм – російська та англійська), «AMC» - з Чехії (мова програм – російська), «HISTORY НD» - з Німеччини (мова програм – російська), а телеканали «Viasat» зареєстровані в Естонії.

Відтак включення вказаних іноземних телевізійних каналів, які здійснюють мовлення російською мовою, до пакетів провайдерів аудіовізуальних послуг (кабельного телебачення, платформ спільного доступу до відео) законодавством не заборонено.

Водночас варто зазначити, що відповідно до частини 14 статті 40 Закону провайдери аудіовізуальних сервісів зобов’язані забезпечувати в кожному з пакетів телеканалів, доступ до яких надається користувачам, частку телеканалів, що розповсюджуються державною мовою, в обсязі не менше, ніж 60% від загальної кількості телеканалів у такому пакеті.

Відповідно до пункту 10 Розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону положення частини чотирнадцятої статті 40 Закону в частині обсягу частки телеканалів та радіоканалів державною мовою у пакетах, доступ до яких надається користувачам провайдерами аудіовізуальних сервісів, набирають чинності через три роки з дня набрання чинності цим Законом. Крім того, через рік з дня набрання чинності Законом, тобто з 01.04.2024, обсяг частки телеканалів та радіоканалів державною мовою у пакетах телеканалів та радіоканалів, доступ до яких надається користувачам провайдерами аудіовізуальних сервісів, має становити не менше ніж 30 відсотків.

Важливо нагадати, що Уповноважений із захисту державної мови не має повноважень здійснювати контроль за застосуванням державної мови суб’єктами аудіовізуальних медіа. Відповідно до підпункту ґ) пункту 21) частини першої статті 90 Закону нагляд та контроль за дотриманням суб’єктами у сфері медіа законодавства про державну мову - в частині мови аудіовізуальних медіа, у тому числі мови фільмів, здійснює Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Для тимчасово окупованих територій повинен існувати мовний телеканал. Таку думку під час Всеукраїнського форуму «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій» висловив гендиректор Укрінформу Олексій Мацука.
«Мовний телеканал для окупованих територій має бути. На жаль, сьогодні телеканал «Дом» не мовить на повну потужність для окупованих територій, яких стало більше. Нонсенс, парадокс: більше територій окупованих – менше каналів. Як таке може бути? Де канал «Дом»? Чому нема каналу «Дом» в Сімферополі? Чому держава не виділяє гроші на мовлення російською мовою для окупованих територій? Має бути», - зауважив Мацука, додавши, що це його «особиста думка».
 
Зверху