Про вакцинацію

Коронавірусна хвороба (COVID-19)

  • Не хворів

    Голосів: 84 25.0%
  • Перехворів декілька разів

    Голосів: 17 5.1%
  • Перехворів в тяжкому стані

    Голосів: 8 2.4%
  • Перехворів в легкому стані

    Голосів: 81 24.1%
  • Перехворів в середньому стані

    Голосів: 57 17.0%
  • Вакцинувався; без побічних

    Голосів: 178 53.0%
  • Вакцинувався; з побічними

    Голосів: 48 14.3%
  • Вакцинуватися не збираюсь

    Голосів: 37 11.0%
  • Є летальні випадки серед родичів чи знайомих

    Голосів: 64 19.0%
  • Не вакцинувався, але планую

    Голосів: 8 2.4%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    336

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Он проголосували: більше половини обо зовсім не хворіли або у легкій формі. Де епідемія, у інтернеті та на екрані телевізора?
Если здесь устроить голосование типа "Болеете ли вы ВИЧ/СПИД?" - результат "нет" будет близиться к 100%. Это значит по вашей логике, что СПИД в телевизоре и в головах, и можно спать с любой шлюхой без гандона?

Сказочный...
Post automatically merged:

Эх, не успел чувак ответить, подстрелили...
 

Vus

Реєстрація
11.02.14
Місто
Киев
більше половини обо зовсім не хворіли або у легкій формі. Де епідемія, у інтернеті та на екрані телевізора?
Если бы больше половины болели в тяжелой форме, то население Украины сейчас было бы миллионов 20...
 

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Сьодня прийшов до сімейного отримати сертифікат.
Спочатку заливали, що жовтого паперу в них нема - іди купи. Я їм кажу 7 числа Ляшко заявив колір паперу не важливий, друкуйте на білому.
Тоді почали втірать за внутрішній наказ "тіко жовте", я кажу або друкуйте на білому, або пишіть письмову відмову і я її скерую куди треба.
Тоді почали стогнати, що їм буде догана, а як збереш дві, то викидають з сімейних. Я кажу - ок, можу дати гривню за 1 аркуш жовтого паперу, але сам його шукать і куплять не піду.
Тоді сказали надрукують на жовтому, в них один пом'ятий аркуш лишився ... пауза в пару хвилин ... звук механізму протяжки паперу прінтера, схожий на крик гієни, і ось вилазить жовтий аркуш з текстом, і зовсім не пом'ятий.

Дали на руки, аби перевірити написання ПІБ англійською і номер біозаграна звірити. Потім забрали, бо ще треба печатку і підпис головного лікаря, тому приходьте завтра після обіду забирати.

Проводили мене поглядом, ніби я їм у тарілки нахезав.
 

GreyCat

Консервативний новатор
Реєстрація
09.08.13
Місто
м. Одеса, UA
Телефон
Samsung: A52, Tab А8"
Вчора вдруге вакцинувався Пфайзером.
Набагато гірше переноситься ніж перша доза. Рука добряче болить, підвищена t 37+. загальна слабкість та водить.... але на роботі.
Одна з колег, що вакцинувалася разом зі мною на лікарняному.
 

Pahan2k

Заблокирован
Реєстрація
25.11.18
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Только что привились второй дозой файзера. Врач сказал, что вторая обычно легче переносится. Ну, завтра всё узнаю.
 

Vus

Реєстрація
11.02.14
Місто
Киев
У меня вторая доза Пфайзера ничем не отличалась от первой - 1 день слегка побаливало место укола. Больше ничего.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Антивакцинатори та вакциноскептики озброїлись нібито приголомшливою статистикою. Вони стверджують, що в тих країнах світу, які вакцинували від ковіду більше половини дорослого населення, смертей та госпіталізацій більша саме серед вакцинованих. Проте, чи дійсно тут є зрада? На щастя, ні.

Ми спробуємо розібратись на прикладі трьох країн – Ізраїлю, Великої Британії та США, чому вакцини працюють, а аргументи антивакцинаторів – ні.


Ізраїль​

Ця країна була першою, яка розпочала масове щеплення проти коронавірусної хвороби. Вже наприкінці грудня 2020 року почали щепити населення, а станом на 7 серпня 2021 року в Ізраїлі провакцинували 2 дозами 62% населення. Епідеміологічна ситуація почала покращуватись, вже в березні заявили про пом'якшення карантинних обмежень та плани скасувати носіння масок на вулиці. Проте в червні через поширення штаму Дельту та зростання захворюваності знову поновили масковий режим. І тут гримнула “зрада”, яка звучить наступним чином: “основна маса важких та смертельних випадків – серед вакцинованих”. І хибний висновок: вакцини не працюють.

Основна проблема цього повідомлення – маніпуляція даними та контекстом. Як пам'ятаємо, в Ізраїлі, на відміну від України, наразі набагато більше вакцинованих, ніж невакцинованих. Вакцинальна кампанія проходила послідовно і в першу чергу щепили людей з групи ризику, а саме: літніх людей, людей з хронічними захворюваннями та лікарів. В Ізраїлі вакциновано практично 90% населення віком 60+.

Щеплення не надає 100% гарантії того, що ви не захворієте. Проте за даними Ізраїлю, навіть враховуючи штам Дельта, вакцина від Pfizer на 93% захищає від важких форм захворювання та госпіталізації. Тобто, орієнтовно 7% людей можуть важко захворіти та потрапити в лікарню, навіть якщо вони вакциновані.

Це усереднені дані, якщо ми візьмемо різні групи пацієнтів, то ефективність може різнитись в залежності від віку, імунітету людини тощо. Отож якщо в Ізраїлі якась людина з групи ризику і захворіє, то це буде скоріш за все вакцинована людина. Просто реальність така, що в Ізраїлі практично немає невакцинованих людей з групи ризику.

Але що ми побачимо, якщо подивимось на загальну картину? А загальна картина показує нам, що рівень захворюваності та смерті в Ізраїлі драматично знизився. Якщо в пік пандемії середньотижнево в січні в Ізраїлі фіксували 62 смерті в день, то в середньому за тиждень в серпні зафіксували 9 смертей на день.

При цьому Ізраїльські ЗМІ пишуть: “Жодна повністю вакцинована людина віком менш як 50 років не знаходиться у важкому стані”. А от у невакцинованих ситуація сумніша: 14 невакцинованих людей молодше 50 років у важкому стані. Двом з них – менше ніж 40 років.



Казати, що в Ізраїлі люди з групи ризику хворіють, тому що вакциновані, так само безглуздо, як казати, що вони хворіють, тому що живуть в Ізраїлі. Оскільки більшість людей з групи ризику вакцинована, то і випадків серед вакцинованих буде більше.


До того ж не варто забувати про людський фактор: ті, хто ще не отримав вакцини, можуть поводитись обережніше та мати менше контактів.



Антивакцинатори часто постили графіки, де нібито саме вакциновані видаються найбільш вразливими. Це ефект абсолютних чисел: оскільки вакцинованих більше, то тому хоч і відсоток хворих серед них менший, в абсолютних цифрах це більше, ніж невакциновані, що захворіли.


Також якщо ми подивимось на показники на 100 000 населення, то побачимо, що переважна більшість нових випадків припадає на невакциноване населення.

“Те, що вакциновані хворіють, не означає, що вакцини не працюють, – каже доктор Роберт Сіріл Боллінгер з Університету Джона Хопкінса щодо Ізраїльської статистики в коментарі Associated Press. – В Ізраїлі дуже низькі показники в порівнянні з часом коли кампанія зі щеплення ще не розпочалася”.

Велика Британія​

В Британії антивакцинатори розповсюджують схожу риторику: нібито велика частина вакцинованих людей помирає.

Головна “зрада” піднялася через звіт служби охорони здоров'я Англії, який аналізує 92,029 випадків штаму Дельта, зафіксованих між 1 лютим та 22 червням 2021 року.

В 4-й таблиці на 13-й сторінці звіту вказано, що 50 людей, які отримали дві дози вакцини, померли від штаму Дельта. А от померлих невакцинованих було 44. Вакцинальний статус ще 3 людей був невідомий, а ще 20 померлих людей отримали 1 дозу вакцини. З цього були зроблені гучні заголовки: 62% смертей серед вакцинованих людей.

Але як тільки ми подивимось на контекст – ситуація вже виглядатиме не так сенсаційно.



Відповідно до звіту, з 92,029 випадків штаму Дельта хворобу зафіксували у 53,822 невакцинованих людей і лише у 7,235 вакцинованих


Але важливо звернути увагу на вікові категорії.

Всі 50 смертей вакцинованих людей відбулись у віковій категорії 50+. В цій віковій категорії двома дозами було щеплено 3.546 пацієнтів. Виходить, що 1.4% людей віком 50+, вакцинованих двома дозами, померли. Але з 976 невакцинованих пацієнтів віком 50+ померло вже 38 людей. Це 3.9%. А от серед повністю вакцинованих людей до 50 років смертей не зафіксовано взагалі.




І знову ж таки, для контексту: станом на 7 серпня у Великій Британії вакциновано двома дозами 74,5% населення. Переважна більшість населення, як і в Ізраїлі – люди з групи ризику, які мають вищі шанси померти, враховуючи, що певний відсоток людей залишається вразливим до інфекції навіть після щеплення. Як і в Ізраїлі, смертність та захворюваність у Великій Британії значно нижча, ніж на початку вакцинальної кампанії.

США​

В США епідемія під назвою “всі вакциновані помруть” почалась з перекручування повідомлення Центру з контролю та профілактики захворювань США (CDC) про те, що 74% людей, які захворіли під час спалаху ковіду в штаті Массачусетс, були повністю вакциновані.

Таке повідомлення дійсно існує, але диявол як завжди в деталях.

Антивакцинатори забули уточнити такі важливі деталі:

  • лише 4 вакциновані людини потрапили в лікарню;
  • не зафіксовано жодної смерті;
В США також як в Ізраїлі чи Великій Британії більшість людей віком 65+ повністю вакциновано.



Чим більше таких людей буде вакциновано, тим частіше ми будемо чути про те, що вони теж хворіють, але це не означатиме, що вакцина не діє.

В США, як і у вищезгаданих країнах, показники захворюваності та смертності значно нижчі, ніж до початку вакцинальної кампанії.

Питання щеплення – це не ситуація “все або нічого”. Це ситуація, яка ставить перед нами питання: “Чи вмієте ви оцінювати ризику?”, “Розставляти пріоритети”?, “Бачити цілісну картину”? Від відповідей на ці питання залежать ваші шанси на виживання.
 
Реєстрація
12.09.09
Місто
Кременчуг
Телефон
Xiaomi Redmi 10 4/64GB
А есть возможность проследить, кто стоит за такими сайтами? Ну как бы я превентивно (понимая что риски от вакцинации есть и вообще конспирологию интересно иногда в голове прокручивать) считаю что громкие заголовки про заговор итп -это целенаправленная фигня, т.е война. Причем те кто её проводят - сами в жо...пе от пандемии, но им пофиг - или бабы нарожают или их уже итак дофигища :).
Это моя точка зрения. Но вот эти сайты и на английском и из Израиля и от профессоров - которые могут быть и реальными...и мудаками и деньги любить и на голову бахнуться - ну как медики против вакцин...пчёлы против мёда...электрик отрицающий электричество, водитель бензин... :) . Ну вот мерещится мне вокруг заговор, что информационная война в разгаре и побеждают пока те, кто её развязял. Для Украины это 14-год, начало, хотя всё это начиналось гораздо раньше.
Да, возможно условия даже и есть такие с файзером. И что. Не, ну как бы это настораживает, но можно подумать подобных условий больше ни в чем нет. Да они во всем.
p.s. В контактах сайта это вообще ОССБ Киевское, может они конечно здают подвальчик под офис такого дико правдолюбивого СМИ :)
Сам себе и ответил :)
 
Останнє редагування:
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
В цій статті посилаються на цих ідіотів.

 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Да даже допустим контракт правдивый. Я не вижу в нем ничего плохого глобально.
У пфайзера больший % серьезных побочек чем у АЗ(хотя % ничтожный в обоих случаях). Только от АЗ все шарахаются и считают чуть ли не что прививка=тромбоз, а Пфайзер все хотят. Людям в большинстве своем кажется что не делая чего-то они не берут на себя ответственность а делая что-то берут, хотя на самом деле не делать прививку такой же выбор и ответсвенность как делать. А так как риск заболеть короной и получить серьезные осложнения и скопытиться на несколько порядков выше чем риск получить серьезные осложнения от привики - то да, вполне логично не кричать о побочках на каждом углу, потому что цифра в 1 серьезную побочка на 100 000, в среднем воспринимается как я точно буду этим одним. Но риск заболевания короной в 1 из 20 поспринимается как это точно буду не я...
 
Реєстрація
12.09.09
Місто
Кременчуг
Телефон
Xiaomi Redmi 10 4/64GB
В цій статті посилаються на цих ідіотів.

Блин но вокруг полно вот тех, кто похоже читает только это :( . Даже исчадие этого запада -Гугл :) и то блин в своих советах сует половину такого вот шлака(подсмотрел почти на новом телефоне у соседа -не мог он еще наклацать такой фигни, чтобы получить в контексте)
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Но риск заболевания короной в 1 из 20 поспринимается как это точно буду не я...
Тут еще многие говорят, мол я переболел или знакомые переболели и ничего страшного, обычный грип. Зачем травить организм прививками, которые не понятно какой эффект окажут через 20 лет, вдруг я после прививки импотентом стану и тд...
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Тут еще многие говорят, мол я переболел или знакомые переболели и ничего страшного, обычный грип. Зачем травить организм прививками, которые не понятно какой эффект окажут через 20 лет, вдруг я после прививки импотентом стану и тд...
Еще одно чудесное заблуждение антиваксов. Непонятный возможный эффект от прививки через 20 лет их пугает, а вполне реальный посковидный синдром - то такое. Вирус же естественный, а привики - от лукавого :trollface:
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
:dash1: у мене батичко з маточкою перехворіли рік тому у березні, пару тижнів тому щепились у Венгрії Джонсон і Джонсон, на вихідних виникли симптоми і сьогодні отримали позитивний тест на корону.
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Зверху