Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В Україні другий тиждень поспіль знижується кількість нових захворілих на коронавірус та число госпіталізацій. Водночас зростання захворюваності в країнах Європи може свідчити про те, що незабаром це торкнеться й України.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко у кулуарах парламенту, передає кореспондент LB.ua.

Ляшко зауважив, що нині є дні, коли кількість одужалих перевищує нових інфікованих, що свідчить про проходження піку захворюваності. Незабаром має початися тенденції до зниження нових випадків.

"Одночасно ми аналізуємо ситуацію в ЄС, де бачимо стрімке зростання кількості випадків , тому не виключаємо потенційно можливий в досить короткий проміжок часу повторний спалах. Щоб цього не відбулося, не впливало на додаткові карантинні обмеження, кількість випадків не зібльшувалась, потрібно всім вакцинуватися. Сьогодні хоча б однією дозою вакциновано понад 40%, але це ще мало, нам потрібно хоча б 70", – зазначив він.

Ляшко сподівається, що виплата 1000 гривень всім вакцинованим українцям не тільки допоможе постраждалому від карантину бізнесу, а й позитивно вплине на рівень охоплення щепленнями.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Реєстрація
01.07.18
Місто
Січ
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало для застосування препарат проти коронавірусу у вигляді пігулок виробництва фармацевтичної компанії Merck. Агентство також розпочало оцінку таблеток від Pfizer.

Про це повідомляє пресслужба EMA.

“Комітет ЕМА з лікарських засобів (CHMP) видав рекомендації щодо використання препарату Lagevrio (також відомого як «Молнупіравір») для лікування COVID-19”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що препарат можна використовувати для лікування дорослих з COVID-19, які не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Тобто це ліки пару днів до кисню, але для груп ризику, я так зрозумів.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Станом на суботу, 20 листопада у зоні "червоного" рівня епідемічної небезпеки через поширення коронавірусу перебуває 18 областей та Київ.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Це такі області: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська та Черкаська.

“Жовтими” є Кіровоградська, Тернопільська і Чернівецька області.

А “помаранчевими” – Закарпатська, Полтавська і Харківська.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Отакои! Наша, передовая в этом деле область, и даже не в красной зоне? ну и дела... Как говорит моя жена: "да у нас походу уже все переболели! Они ж целыми свадьбами по 300 чел на больничку попадали - вот и отстрелялись наверное."
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Post automatically merged:

 
Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Не знаю що за штам ходить, але о 2.00 приїздила швидка і забрала мешканку із нашого під'їзду (67 років) в реанімацію. Тижні 3 тому вакцинувалась коронаваком 1 доза. В її дочки і зятя теж є симптоми, а моя мама тільки в суботу заходила до них в гості. Трохи кашляла " звичайна простуда", а тут дійшло до втрати свідомості за кілька днів...
Сьогодні вперше змогла поговорити по телефону - витягли на час трубку ШВЛ, кажуть, що будуть із реанімації виписувати
 
  • Sad
Реакції: idea

B&B

Реєстрація
17.11.08
Місто
Dubai
Телефон
Note 20
антиваксы заканчиваются...
Чем больше антиваксов - тем меньше антиваксов.
Или такой вариант:
меньше перемещений - меньше контактов - меньше заболевают (и вакцинированных, и нет) - меньше умирают
А отсюда больше антиваксов до сих пор не болели и будут дальше рассказывать "вот сколько времени прошло и ни разу не болел"
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У понеділок, 22 листопада, в Україні підтвердили 12 729 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 1 058 дітей і 231 медпрацівник.

За даними пресслужби Міністерства охорони здоров’я, вчора було госпіталізовано 2 055 людей, подолали хворобу 23 107 осіб, 720 пацієнтів з коронавірусом померли.

Найбільше випадків коронавірусної хвороби 18 листопада підтвердили у Києві (1 631), на Дніпропетровщині (1 310), Полтавщині (1 141), а також у Донецькій (929) і Запорізькій (847) областях.

За весь час пандемії в Україні захворіли 3 353 136 осіб, одужала від коронавірусу 2 796 597 людей, від ускладнень ковіду померло 82 318 українців.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В Україні спостерігається пришвидшення спаду захворюваності на ковід на 19-20% за тиждень. Також на 3-6% впала летальність, повідомив на брифінгу міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

"Розпочалось розвантаження медичної системи. Резерв вільних ліжок з киснем збільшився до 33 500. Україна наближається до цілей ВООЗ з вакцинації – 40% дорослого населення до кінця цього року", – зазначив він.

Станом на зараз повністю щепилися 10 млн українців. Ляшко додав, що імунітет після перенесення хвороби залежить від індивідуальних особливостей, і невідомо, скільки він захищатиме.

"Одне з досліджень Центру з контролю і профілактики захворювань США показує, що нещеплені люди, які перенесли коронавірус, мають удвічі вищий ризик захворіти знову, ніж вакциновані", – зазначив міністр.
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Після довгого спаду нові ознаки спалаху минулого тижня почала демонструвати Північна Америка. Повторні спалахи відбуваються й у Європі, яка минулого тижня перевершила максимальні значення континенту за всю історію пандемії. Перший виток спалаху розгортається у Чехії. Водночас, Бельгія та Нідерланди під час повторного спалаху демонструють значно більші показники, ніж під час входження в хвилю, спричинену штамом “Дельта” на початку літа.

“Очікується, що у найближчі тижні Європа досягне рівня абсолютного максимуму всіх континентів від початку пандемії”, – наголосив під час онлайн-брифінгу “Аналіз поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання COVID-19” керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE Юрій Ганиченко.

Разом з тим, експерт відзначає, що рівень госпіталізацій та смертності у великих країнах Європи (з населенням понад 10 млн осіб) не слідує високими темпами за стрімким зростанням кількості випадків інфікування. Причиною цього є високий рівень вакцинації населення (понад 50%).

Кількість «ковідних» пацієнтів у лікарнях зменшилася на 13%, смертність – на 6%

На тлі повторного зростання у Європі, Україна вже другий тиждень поспіль спадає – кількість нових виявлених випадків за минулий тиждень зменшилась на 20%. За словами експерта, це поки не є свідченням того, що країна пройшла пік захворюваності.

Він зазначив, що зниження захворюваності триває лише другий тиждень. Аби говорити про тренд на спадання в рамках поточної хвилі, зниження має відбуватися упродовж щонайменше трьох тижнів. І навіть це не означатиме, що ризик повторного зростання минув.

“За прогнозами Київської школи економіки, наступний спалах зростання захворюваності на COVID очікується в Україні вже з січня 2022 року”, – наголосив Юрій Ганиченко.

Крім України, стрімке спадання за кількістю нових випадків демонструє Румунія. Україна наразі показує нижчі темпи спадання, оскільки і пікові значення були меншими.

Спад госпіталізацій в країні за минулий тиждень склав 19%, а виписки на чверть переважають госпіталізації.

За словами Юрія Ганиченка, вперше за останні 3 місяці в країні відбувається фактичне розвантаження медичної системи. На “ковідні” ліжка приходить менше пацієнтів, ніж їх покидає. Резерв вільних ліжок зріс до 33 500 тисяч у зв’язку зі спадом рівня захворюваності другий тиждень поспіль. За останній тиждень, кількість «ковідних» пацієнтів зменшилася на 13%.

Крім того, минулого тижня зафіксовано спад смертності – показник знизився на 6%. Очікується, що тренд на спадання продовжиться і надалі.

Середньодобова кількість померлих наразі складає 650 осіб. За піковим значенням смертності серед великих країн Європи у 2021 році Україна зафіксувалася на 5 позиції. Пікове значення смертності у Румунії на третину перевищує пікову смертність в Україні, яка зростала подібними темпами до країни-сусіда.

Водночас, Київська школи економіки не переглядає прогноз щодо максимального рівня померлих від початку пандемії станом на кінець року у 92 тисячі осіб.

Київ та ще 3 області можуть вийти із “червоної” епідемічної зони наступного тижня

“Парад” виходів українських регіонів із “червоних” зон епідемічної небезпеки очікується вже наступного тижня. Серед ймовірних кандидатів на вихід із “червоної” зони – Київ, а також Одеська, Донецька та Херсонська області.

Середній темп вакцинації на добу в Україні складає 250 тисяч щеплень. За минулий тиждень швидкість вакцинації зросла на 7%. Кількість введених других доз зросла на 42%. Натомість, обсяги перших – зменшилися на 26%. Серед причин спаду кількості щеплень першою дозою аналітикиня Центру економіки охорони здоров’я KSE Катерина Кузьмінова назвала ймовірне заміщення потужностей для здійснення перших доз на повторні щеплення.

Як зазначає експертка, Україна вже має досить високі показники з вакцинації дорослого населення. За стратегією Всесвітньої організації охорони здоров’я, до кінця поточного року 40% населення в країнах має бути повністю вакцинованим, а до середини 2022 – 70%. Україна вже досягла позначки у 41% вакцинованого дорослого населення принаймні однією дозою.

Лідерами за рівнем отримання щеплень наразі є Київ, Київська та Полтавська області. У антилідерах перебувають Волинська, Чернівецька та Закарпатська області. В цілому повністю вакцинованим є кожен четвертий українець, кожен третій – отримав першу дозу.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У кожному регіоні України зайнятість ліжок із киснем у ковід-лікарнях стала меншною за показники "червоного рівня".

До цього такий показник востаннє був 30 вересня, повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на брифінгу 24 листопада.

"Ми фіксуємо спад тижневої кількості госпіталізацій хворих коронавірусною хворобою у кожній області. З понеділка зайнятість ліжок з киснем у кожному із регіонів вже є меншою за індикаторний показник червоного рівня епідемічної небезпеки – 65%. До цього такий показник востаннє в нас був 30 вересня", – зазначив він.

Ляшко додав, що зараз усі відведенні для лікування хворих на коронавірус лікарні забезпечені киснем у повному обсязі.

"Наразі в України працюють 26 підприємств, які виробляють орієнтовний сумарний об'єм кисню для лікарень у розмірі 436 тон на добу. Починаючи із січня 2021 року по сьогодні медичними закладами було використано 2 458 700 тон рідкого та газоподібного кисню. І це дозволило забезпечити лікування 496 391 пацієнта", – зазначив він.

Згідно з аналітичною системою РНБО, середній відсоток зайнятих ліжок по країні станом на 23 листопада становить 53,1%.

Найвища заповненість – в Івано-Франківській і Закарпатській областях (більше 60%), найменша – в Луганській (42%) і Чернівецькій (36,4%). У Києві зайнято 57,8% ліжок із киснем.

1637773979650.png
Post automatically merged:


Кабінет міністрів розширив перелік лікарських засобів для лікування COVID-19, додавши туди перші таблетки з доведеної ефективністю - молнупіравір американської Merck Sharp & Dohme та PF-07321332 / ритонавір від Pfizer.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 24 листопада.

"Це дозволить оперативно взаємодіяти та вести перемовини зі світовими виробниками щодо поставки лікарських засобів із високою ефективністю, та які перебувають на фінальних стадіях досліджень. Адже коли препарати виходять на ринок, виробники як правило вже мають домовленості на поставки ліків до інших країн, що зумовлює певний дефіцит. Ми націлені на те, щоб наші громадяни були серед найперших, хто матиме доступ до інноваційних та ефективних лікарських засобів", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Молнупіравір - експериментальний противірусний препарат, розроблений для лікування грипу. Клінічні випробування довели, що він приблизно вдвічі знижує ризик госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусу.

Він став першим у світі схваленим противірусним засобом від COVID-19, який можна приймати через рот.

Таблетки від Pfizer, які застосовуються в комбінації з низькою дозою ритонавіру, виявилися ще більш ефективними. Їхній виробник заявив, що вони на 89% знижує ризик госпіталізації чи смерті від COVID-19.
 
Останнє редагування:
  • Love
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В Україні підтвердили появу найбільш заразного штаму коронавірусу дельта. Йдеться про штам дельта AY.4, який уперше зафіксували у Великій Британії влітку 2021 року. В Україні цей підвид дельти вперше виявили у Дніпрі.

Як повідомляє пресслужба Інституту молекулярної біології і генетики, для аналізу нам було надано 75 зразків, взятих наприкінці жовтня у хворих з восьми регіонів України: Харків - 8 зразків, Херсон - 10, Київ - 9, Львів - 9, Ужгород - 10, Одеса - 10, Дніпро - 10, Луцьк - 9.

У всіх без винятку зразках виявлено штам дельта. Дані дослідження засвідчили, що в Україні переважає "материнський" варіант цього штаму - так званий індійський (B.1.617.2). Його виявлено у 60% зразків.

У решті досліджуваних зразків виявлено 9 різних варіантів штаму дельта.

Серед них є і дельта AY.4, який, згідно з дослідженнями, проведеними науковцями Великої Британії, має підвищений рівень контагіозності (тобто швидкості інфікування) порівняно з індійським штамом.

Науковці ІМБГ виявили дельта AY.4 штам у восьми досліджуваних зразках.

"Найбільше уражена ним, судячи з вибірки, Волинь: у третині досліджуваних зразків з цієї області детектовано дельта AY.4 штам. Дельта AY.4 штам виявлено також у двох зразках із Львівщини, по одному зразку – з Одеси, Дніпра та Херсонської області", - сказано в повідомленні.

Як наголошують фахівці, і сам "материнський" індійський штам, і його мутовані варіанти значно заразніші порівняно як з уханським штамом SARS-CoV-2, виявленим у грудні 2019 року, так і з британським альфа-штамом, який спричинив попередню хвилю захворювання в Україні і світі.

Згідно з даними міжнародної наукової бази даних GISAID, на сьогодні різноманітні варіанти штаму дельта знайдено у більш як 97% досліджених у світі зразків. Українські науковці називають таку ситуацію безпрецедентною, адже досі жоден штам ковіду не мав такого тотального домінування на планеті.
 
Зверху