Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У середу, 24 листопада, в Україні підтвердили 16 943 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 1 451 дитина та 304 медпрацівники.

За даними пресслужби Міністерства охорони здоров’я, вчора було госпіталізовано 3 404 людини, подолали хворобу 26 811 осіб, 628 пацієнтів з коронавірусом померли.

Найбільше випадків коронавірусної хвороби 24 листопада підтвердили у Києві (1 688), Запорізькій (1 066), Львівській (1 048), Полтавській (967) і Донецькій (924) областях.

За весь час пандемії в Україні захворіли 3 384 404 особи, одужали від коронавірусу 2 852 452 людини, від ускладнень ковіду помер 83 541 українець.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Державна комісія ТЕБ та НС залишила Львівську і Луганську області в "червоній" зоні адаптивного карантину на їхнє прохання.

Про це повідомляється в протоколі комісії від 23 листопада.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у понеділок, 22 листопада, заявив про те, що ці регіони першими вийдуть з "червоної" зони. Але голови Львівської ОДА та перший заступник Луганської ОДА попросили відтермінувати цей крок.

"Наші показники хоч дійсно стали кращими і дозволяють нам виходити з цієї зони, проте ми маємо повільні тенденції і ризики, що при виході саме зараз можуть статися погіршення", - пояснив таке рішення директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

На брифінгу в четвер він сказав, до цього питання в разі стабільної ситуації державна комісія ТЕБ і НС зможе повернутися наступного тижня.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Ботсвані та ПАР виявили новий сильно мутований варіант коронавірусу SARS-CoV-2. Варіант B.1.1529 поки що не має грецької назви, але наступна за чергою - літера ню.

Як повідомляє Bloomberg, ця версія коронавірусу відрізняється незвично високою кількістю мутацій. Офіційні особи Всесвітньої організації здоров'я зібралися у четвер, щоб обговорити цей вірус.

"Це мутований варіант, який викликає дуже серйозну занепокоєність. Ми сподівалися, що матимемо довшу перерву між хвилями", - заявив у свою чергу міністр охорони здоров'я ПАР Джо Паахла.

Вірусологи виявили уже більше ста випадків інфікуванням цим варіантом в ПАР, Ботсвані та Гонконгу (у південноафриканського туриста).

Скоріше за все, новий варіант коронавірусу розвинувся у людини з ослабленим імунітетом, можливо, хворої на ВІЛ/СНІД.
 
  • Sad
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Post automatically merged:

 
Останнє редагування:
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
українські мігранти й туристи привезли багато подарунків?.. такими темпами ми будемо у зеленій зоні
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У четвер, 25 листопада, в Україні зафіксували 15 936 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Було госпіталізовано 3 208 хворих, 608 людей померли. Від ковіду вилікувались 24 569 людей.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

За даними МОЗ, найбільша кількість випадків коронавірусу в Україні цього дня прийшлася на Київ (1438), Запорізьку (1075), Дніпропетровську (1022), Донецьку (970) і Вінницьку (860) області.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Міністерство охорони здоров'я прогнозує, що до Нового року осіння хвиля COVID-19 піде з України.

Про це сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"Судячи з тенденцій та прогнозів, кінець грудня буде насправді епідемічно більш спокійним, ніж початок листопада. Ми бачимо, що області, які знаходяться в "червоній" зоні, будуть з неї виходити. Певні "червоні" зони залишаться, але це точно не буде погіршення епідситауції. До Нового року хвиля вже має вийти за територію України", - заявив він.

МОЗ вважає, що Україна пройшла пік осінньої хвилі COVID-19 в середині листопада.

"Навіть додавання кількох областей до "червого" рівня не буде впливати на загальноукраїнську статистику, зважаючи, що великі регіони повертатимуться в "помаранчеву" або навіть "жовту" зону", - сказав Кузін.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий сильно мутований варіант коронавірусу SARS-CoV-2, що походить з Африки, грецькою літерою "Омікрон".

Про це повідомляє пресслужба ВООЗ.

ВООЗ кваліфікувала новий штам хвороби COVID-19 як такий, що викликає занепокоєння. В організації підкреслили, що ця версія коронавірусу відрізняється незвично високою кількістю мутацій.

"Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження цим штамом порівняно з іншими, що викликають занепокоєння. Число випадків цього штаму, певно, збільшується майже в усіх провінціях ПАР", - йдеться у повідомленні.

В організації додали, що ПЛР-тести не виявляють один з генів нового штаму.

Зараз проводиться низка досліджень, які мають дати можливість оцінити цей новий штам вірусу, зазначають у ВООЗ.

Нагадаємо, новий мутований варіант ковіду викликає дуже серйозну занепокоєність серед спеціалістів. Офіційні особи Всесвітньої організації здоров'я зібралися у четвер, щоб обговорити цей вірус.

Вірусологи виявили уже більше ста випадків інфікуванням цим варіантом в ПАР, Ботсвані та Гонконгу (у південноафриканського туриста).

Ймовірно, новий варіант коронавірусу розвинувся у людини з ослабленим імунітетом, можливо, хворої на ВІЛ/СНІД.
Post automatically merged:


За п’ятницю, 26 листопада в Україні зафіксовано 14 200 нових випадків коронавірусу, зокрема, захворіли 1 296 дітей та 212 медпрацівників.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1630), Донецькій (1044), Полтавській (904), Дніпропетровській (866) і Вінницькій (823) областях.

Летальних випадків – 568.

Також за минулу добу було госпіталізовано 3 305 осіб, одужало – 22 946.


Здійснено 95 515 тестувань за добу: зокрема методом ПЛР – 47 289, методом ІФА – 10 422, досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 – 37 804.

За весь час пандемії в Україні захворіло 3 414 540 осіб, одужало – 2 899 967, летальних випадків – 84 717 і проведено ПЛР-тестувань – 15 793 678.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У “жовтій” зоні адаптивного карантину через поширення коронавірусу зараз перебуває 5 областей.

Відповідні дані розміщено на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Це Закарпатська, Кіровоградська, Тернопільська, Харківська і Чернівецька області.

У “помаранчевій” зоні є лише Полтавська область.

1638178307100.png
Post automatically merged:


Ще кілька країн запровадили обмеження для мандрівників з південноафриканських країн, аби стримати поширення нового та потенційно небезпечнішого варіанту коронавірусу “омікрон”.

Про це пише dpa-international.com.

Декілька азіатських країн увійшли до списку держав світу, які ввели тимчасові обмеження на польоти з цього регіону, включно зі США, Канадою, Туреччиною, Саудівською Аравією та державами-членами ЄС.

Індонезія заборонила в’їзд іноземцям з історією подорожей до Ботсвани, Намібії, Зімбабве, Лесото, Мозамбіку, Есватіні та Нігерії протягом останніх 14 днів.

Пакистан заборонив поїздки з Лесото, Есватіні, Мозамбіку, Ботсвани та Намібії, а також з Гонконгу, де виявили дві людини інфіковані новим штамом.

Австралія запровадила аналогічну заборону на в'їзд для негромадян, які прибувають із південної частини Африки. Органи охорони здоров’я країни також підтвердили наявність двох випадків “омікрону”.

Випадки штаму також, серед інших країн, підтвердили у Великобританії, Німеччині, Бельгії та Італії.

Європейський центр контролю за захворюваннями зі свого боку заявив, що цей штам може значно знизити ефективність доступних вакцин і підвищити ризик повторного зараження.

Водночас медична асоціація Південної Африки повідомила, що люди, які заразилися штамом “омікрон”, не захворіли серйозно, серед них багато молоді.

“Пацієнти здебільшого скаржаться на слабкість у тілі та втому, сильну втому, і ми бачимо це у молодих людей, а не у людей похилого віку”, – сказала голова асоціації Анжеліка Кутзеє.

За її словами, симптоми нового варіанту незвичайні, але легкі.
Post automatically merged:


Всесвітня організація охорони здоров’я пропустила дві літери грецького алфавіту “ню” і “ксі”, називаючи нещодавно виявлений варіант коронавірусу “омікрон”.

Про це пише apnews.com.

“ВООЗ дотримувалася грецького алфавіту, називаючи варіанти вірусу SARS-CoV-2, і багато людей очікували, що агентство позначить останній варіант nu, який йде після mu, варіанта, названого 30 серпня”, – йдеться у повідомленні.

Натомість, ВООЗ пропустила “nu” і “xi”, аби уникнути непорозумінь і образ.

Так, “ню” занадто співзвучна з англійським словом new (новий), а “ксі” пропустили, щоб уникнути непорозуміння серед тих, хто розмовляє китайською мовою, оскільки Сі – поширене китайське прізвище, пише Corriere della Sera.

На відмову від літери “ксі” спрацював також той факт, що Китай вже давно знаходиться в центрі суперечок про походження коронавірусу, а також те, що лідера країни звати Сі Цзиньпін. А відтак така назва штаму могла викликати "ненавмисну "антикитайську" реакцію в ЗМІ".

У ВООЗ зазначили, що даючи позначення хворобам та вірусам, організація завжди намагається уникати “образ для будь-якої культурної, соціальної, національної, регіональної, професійної чи етнічної групи”.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
23.11.11
Місто
Житомир
Телефон
Iphone 12
З такими темпами розвитку мутацій корони, незабаром є вірогідність перейти з масок на памперси...
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
З такими темпами розвитку мутацій корони, незабаром є вірогідність перейти з масок на памперси...
Мене більше турбує ймовірний перехід з номінації грецькою абеткою на піньїнь, катакану тощо. Ггггг.
 

B&B

Реєстрація
17.11.08
Місто
Dubai
Телефон
Note 20
Даже Израиль закрыл границы для выходцев из Южной Африки. Не все в курсе, что Израиль уже дал людям бустерную вакцину, и тем не менее опасаются нового штамма, в котором 32 мутации.
А у нас всё шуточки на тему выбранной буквы. А что еще остается?! Наверно, считать дни, когда новый штамм обнаружат где-нибудь в Днепре.
 

B&B

Реєстрація
17.11.08
Місто
Dubai
Телефон
Note 20
Уже - это новая разновидность дельты, которая просто более заразная. Омикрон, который еще не изучен, может быть опасен за счет устойчивости к текущим вакцинам, привел к тому, что финансовым рынкам поплохело, никто не понимает, либо новые локдауны, либо новые вакцины, либо те, что есть, всё-таки помогут.
 
Реєстрація
12.09.09
Місто
Кременчуг
Телефон
Xiaomi Redmi 10 4/64GB
Это не разновидность Дельты. Это разновидность самого первого варианта, вообще другая ветка, не Дельты( ни Альфы ни Бэты итп) ну так пишут и графы рисуют.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Генеральний директор фармацевтичної компанії Pfizer Альберт Бурла заявив, що має "дуже високий рівень впевненості", що препарат PAXLOVID ефективний проти нового штаму COVID-19 "омікрон".

Про це повідомляє The Hill.

"Це дає мені дуже високий рівень впевненості, що на лікування, лікування пероральним способом цей вірус не вплине. Коли справа доходить до вакцини, то поки що визначеності немає. Не думаю, що результат виявиться таким, що вакцини не захищають", - сказав Альберт Бурла.

Він зазначив, що про варіант "омікрон" ще багато невідомо, і більше інформації стане доступним у найближчі тижні.
 
  • Haha
Реакції: idea
Зверху