Медична реформа сімейної медицини (Супрун)

Ваше ставлення до реформи

  • Найкраща реформа в світі

  • Позитивно, хоча є певні проблеми

  • Нічого не змінилось

  • Негативно, хоча є певні переваги

  • Все пропало!

  • Я в танку...


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Хм, а коньяк? В терапевтических дозах, типа 20-50 мл раз в неделю в зависимости от веса?
 

Goggle

Местный
Реєстрація
20.05.10
Місто
Zaporizhzhia
Хм, 20-50 мл/нед. Так мы и до гомеопатии дойдем. И установим таки дозу, которую можно считать терапевтической нейтральной. Увы, я сам обманываться рад, но... Разве что чрезмерно положительный эмоциональный настрой от дегустации хорошего напитка затмит вред, наносимый организму от его (напитка) употребления. Но, опять таки, говоря о гипертониках: им же и волноваться не желательно. Ну, значит, нужна медитация после употребления. Как-то так.
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Kritik, что я могу сказать. Мой врач сама курит, любит коньяк и кофе. No comments.
Post automatically merged:

Goggle, для гипертоников лучшее лекарство - это здоровый пофигизЬм.
 

Goggle

Местный
Реєстрація
20.05.10
Місто
Zaporizhzhia
Я бы был осторожен с его прескрипциями. "Лекарю, исцелися сам", как говорят.
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
1,5 роки не пив. Ніякого позитиву для здоров'я не помітив (
Як на мене то організм може невеликі дози алкоголю перенести без шкоди.
Хоча для обговорення алкоголізму краще іншу тему завести
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Не існує безпечної дози алкоголю. Уже не раз про це говорили
Дивно. Із тих досліджень що я читав то не вдалося показати користь від алкоголю, але 200 гр. сухого вина, чи 50 грн горілки 3-5 разів на тиждень і шкоди не завдавло...
 

Goggle

Местный
Реєстрація
20.05.10
Місто
Zaporizhzhia
"Все яд и все лекарство."
А жизнь - болезнь, передающаяся половым путем и неизменно с летальным результатом.
Не існує безпечної дози алкоголю. Уже не раз про це говорили
Дивно. Із тих досліджень що я читав то не вдалося показати користь від алкоголю, але 200 гр. сухого вина, чи 50 грн горілки 3-5 разів на тиждень і шкоди не завдавло...
Хотел уточнить, мы же сейчас про гипертоников говорим, не про космонавтов?
Post automatically merged:

И еще: надо помнить, что алкоголь, как и табак - это узаконенные наркотики. Но наркотики. Со всеми вытекающими. И выдыхающими. Точка.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Запорізькій обласній клінічній лікарні після ремонту в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» відкрилося сучасне приймальне відділення екстреної допомоги, повідомляє Запорізька ОДА.

Відділення стане частиною майбутнього медичного хабу, до якого увійде комплекс медичних багатопрофільних установ.

В ході ремонту в приймальному відділенні була проведена реструктуризація внутрішнього простору. Тут були обладнані різнонопрофільні приміщення, включаючи інфекційні ізолятори, палати інтенсивної терапії, екстрену операційну та окремі кабінети для важкої медичної техніки.

Кожна палата для безпеки пацієнтів обладнана кнопкою виклику медсестри і камерами онлайн-спостереження.

В оновленому приймальному відділенні мешканцям Запоріжжя і області в цілодобовому режимі будуть надаватися медичні послуги з використанням сучасного діагностичного обладнання.

На базі обласної лікарні в Запоріжжі планується створення масштабного медичного хабу, до якого увійдуть, зокрема, медичний коледж, кафедри Запорізького державного медичного університету та Запорізької медичної академії післядипломної освіти.
 
Реєстрація
15.05.16
Місто
Home
Телефон
Samsung A53 & A52
Хороший сайт, спору нет, только реальность совсем другая. Позвонил в регистратуру, у лекаря 1587, говорят - уже набрал. - - А вот на сайте...
- Я ж вам повторяю, уже новых не берет, идите нафиг на сайт, куда хотите.
Timurnet, три варианта:
1) врач может быть устроен на 0,75 ставки (2000*0,75=1500);
2) в теории у врача (или в регистратуре) "на столе" может лежать ещё 213 "комплектов документации" на декларирование, и потому пока ему набор приостановили. Но это единичные случаи должны быть, в начале всей этой кампании да, было такое, и сам декларации сутками вносил в систему. Сейчас же такие хвосты могут быть у свежепришедших врачей при условии тормозов в системе eHealth;
3) вариант, в целом, похож на второй, отличается тем, что система eHealth видит верифицированные декларации, а "моментально" верифицируются только декларации по телефону; те декларации, которые верифицируются по документам, могут висеть в статусе "не подтверждено" до месяца.

В первом и третьем случае достаточно просто уточнить в больнице. Во втором случае всё можно решить через звонок на гарячку НСЗУ. Но отношение после этого будет соответствующее.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

З 1 січня 2022 року заклади охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу, розпочнуть вести облік загального споживання антимікробних препаратів із груп спостереження та резерву протягом року.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Моніторингу підлягатимуть такі препарати:

Антибіотики групи спостереження - це лікарські засоби, які широко використовуються для лікування бактеріальних інфекцій у якості першої та другої лінії терапії.

"Надмірне та нераціональне використання цих препаратів призводить до розвитку антибіотикорезистентності та змушує лікарів призначати антибіотики з групи резерву", - наголосили в ЦГЗ.

Антибіотики групи резерву - це лікарські засоби "останньої надії", які використовують для лікування вкрай тяжких бактеріальних інфекцій, коли інші антибіотики зазнали невдачі. Досить часто ці препарати є більш вартісними та більш токсичними, ніж засоби першої лінії терапії. Зазначається, що а нтибіотики групи резерву варто обирати лише в останню чергу.

"Якщо ми втратимо дієві антибіотики, то в майбутньому не зможемо лікувати бактеріальні інфекції. Для того, щоби зберегти ефективність антибіотиків — ми маємо відмовитися від надмірного та нераціонального їхнього використання", - наголосили в ЦГЗ.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" Міністерства охорони здоров'я у 2021 році купило 867 автомобілів швидкої допомоги.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у середу, 5 січня.

У вересні було укладено 15 договорів загальною вартістю понад 1 млрд гривень на 622 автомобілів Fiat Ducato, Peugeot Boxer та Citroen Jumper з поставкою у четвертому кварталі 2021 року і першому кварталі 2022 року.

Наприкінці року було замовлено ще 245 автомобілів Citroen Jumper загальною вартістю 417 млн гривень.

За словами міністра Віктора Ляшка, це дозволить "закрити критичну потребу в оновленні автопарку забезпечити нормативний час прибуття бригади на виклик".
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У МОЗ запрацював контакт-центр щодо виплат підвищених зарплат медикам
У ньому можна отримати інформацію щодо виплат нової базової зарплати та трансформації госпітальних округів.


Міністерство охороони здоров'я створило контакт-центр щодо виплат зарплат медикам.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

"Після встановлення Урядом базової заробітної плати на рівні не менше 20 тис. гривень для лікарів та 13 500 гривень для медсестер на адресу міністерства надходять численні запитання від медиків. Тому МОЗ створив контакт-центр, зателефонувавши до якого, можна буде отримати вичерпні відповіді щодо виплат нової базової зарплати медикам та трансформації госпітальних округів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, консультацію зможуть отримати:

керівники закладів охорони здоров'я;
медичні працівники;
представники органів місцевого самоврядування.
Телефон контакт-центру: 0-800-60-20-21, після сигналу треба натиснути цифру 8.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Держава готова дофінансувати лікарні, які не можуть виплачувати медикам підвищені зарплати, - Ляшко
МОЗ перевірятиме кожен медзаклад, який декларує, що потребує допомоги.


Держава готова дофінансувати лікарні, які неспроможні виплачувати медпрацівникам підвищену зарплату, це відбуватиметься за окремим пакетом Нацслужби здоров'я, який видаватиметься на півроку.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає "Укрінформ".

"Держава готова надати підтримку більшості закладів охорони здоров'я, які цього потребують. Медзаклади, які неспроможні виконати постанову уряду щодо забезпечення ринкової заробітної плати медпрацівникам з об’єктивних причин, отримають фінансування за окремим пакетом від НСЗУ, який матиме чіткі цілі по кожній лікарні з визначенням місця лікарні в спроможній мережі. Даний пакет фінансування видаватиметься на півроку", - пояснив голова МОЗ.

Ляшко зауважив, що Міністерство буде верифікувати кожен медзаклад, який декларує, що потребує допомоги від держави. За словами голови МОЗ, це робитиметься для того, що з'ясувати, куди були витрачені кошти і чому їх не вистачило на забезпечення гідної заробітної плати медпрацівникам.

"Ситуація, коли на рахунках лікарні лежать десятки мільйонів гривень залишку, а при цьому медичний колектив працює за мінімалку, абсолютно неприпустима. Тому МОЗ ініціюватиме проведення Держаудитслужбою перевірки кожної медичної установи, яка у своїх звітах демонструватиме неспроможність виплатити нову базову заробітну плату", - наголосив міністр.

Так само, за його словами, перевірки відуватимуться і в тих лікарнях, де керівники примусово намагаються перевести медиків на неповну ставку, залишаючи працювати повний робочий день.

"Ми детально моніторимо ситуацію у кожному регіоні. Керівник закладу, який вирішить таким чином “зекономити” бюджет лікарні, за рахунок звичайного лікаря чи медсестри, отримає покарання. Для цього вже існують відповідні механізми", - наголосив Ляшко.

Водночас міністр зазначив, що заробітні плати в 20 тис. гривень для лікарів та 13,5 тис. гривень для середнього медичного персоналу є цілком реальними. Більше того, за його словами, є медзаклади, які ще до підвищення заробітних плат виплачували медпрацівникам до 30 тис. гривень.

"Ми вже маємо непоодинокі лікарні, які ще до ухвалення постанови виплачували медичним працівникам від 20 до 30 тисяч гривень. І мова йде не про лікарні в Києві чи містах-мільйонниках. Є багато лікарень у віддалених регіонах, які забезпечують гідний рівень оплати праці співробітникам", - сказав Ляшко.
 

monter

Україна понад усе!
Реєстрація
22.07.09
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
Деяких лікарів вже примушують писати про перевід на 0,5 ставки
міністр зазначив, що заробітні плати в 20 тис. гривень для лікарів та 13,5 тис. гривень для середнього медичного персоналу є цілком реальними
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Деяких лікарів вже примушують писати про перевід на 0,5 ставки
міністр зазначив, що заробітні плати в 20 тис. гривень для лікарів та 13,5 тис. гривень для середнього медичного персоналу є цілком реальними
Ні. Це велике наклепництво!
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В ОП закликали медиків повідомляти про факти невиплати підвищеної зарплати
Кирило Тимошенко закликав писати його в особисті повідомлення.


Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко закликав лікарів та медичних працівників повідомляти про факти невиплати підвищеної зарплати. Про це він написав у Facebook після селекторної наради з керівниками областей.

Він нагадав, що президент Володимир Зеленський ініціював підвищення зарплатні медикам з цього року. “В багатьох закладах лікарям та молодшому медичному персоналу за січень нараховано нову базову заробітну плату”, - зауважив Тимошенко.

За його словами, на центральному рівні зроблено все необхідне, проте в регіонах ще є над чим працювати. “Надходить багато звернень з областей, що головні лікарі примушують медиків переходити на неповні ставки. Це неприпустимо!” - наголосив заступник керівника ОП.

Він пообіцяв долучитись до перевірки ситуації в лікарнях по всій країні, яку вже проводить міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Кирило Тимошенко звернувся до всіх лікарів та медичних працівників повідомляти йому про факти невиплати підвищеної зарплати або примушування перейти на неповну ставку.

“Пишіть мені в особисті повідомлення, зазначайте заклад та населений пункт, де не виконали доручення Президента України. Обіцяю, що жодне звернення не залишиться без уваги”, - підкреслив він.
 
Зверху