Медична реформа сімейної медицини (Супрун)

Ваше ставлення до реформи

• Найкраща реформа в світі

• Позитивно, хоча є певні проблеми

• Нічого не змінилось

• Негативно, хоча є певні переваги

• Все пропало!

• Я в танку...

Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.
Місто
Бровари
Матвєй, яка пневмонія? Літо було. Баба впала, втратила свідомість. Втратила зір (це я згодом зрозумів, бо не бачила куди йти). Була дезорієнтована. Ноги не йшли, ледь дотягли її до швидкої.
Усі симптоми я лікарю особисто розповів. А він посміхався і казав: хай баба сама розкаже (мені було 13). Ну а баба шо: розповідала якісь нісенітниці. У швидкій взагалі ніякої допомоги не надали, просто привезли. У лікарні десь пів години чи годину чекали цього молодого ушльопка.

Одна надія на реформу щодо надання екстреної допомоги (операцій) з інфарктами та інсультами. Батько у мене за п'ятим разом помер. Видно, і мене це чекає. Хоч молодий поки.

Місто
Чернигов
allaliu, 1) Був факт вживання/зловживання алкоголем?
2) З заспокійливих у нас дімедрола(такоє корочше) і аміназін. Другий колеться лиш псих хворим, особливо буйним, коли веземо в псих диспансер. Обидва препарати не впливають на подальшу картину лікування. Таки цікаво почути симптоматику вашого тата, коли швидка не побачила інсульт...Це блін така банальщина, що не побачить лиш сліпий...це не інфаркт, це не набряк легень, коли можливо плутати...Там просто класика. Тому й цікаво стало
Матвєй , отец не употреблял спиртное. До 60 лет ещё в футбол с 40 летними на равных играл.
А симптомы были такие: он не мог внятно говорить, бегал по квартире, влез в ванную, сопротивлялся, когда приехали врачи. Дома была одна мама, поэтому испугалась, а врачи скорой сказали, что везите в психушку. Только когда у него потянуло рот, и мама им сказала, они согласились везти его в больницу.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
idea, ну дивись...швидка має надати допомогу по симптоматиці. Дизорієнтована і говорила хоч що, це такі собі симптоми. Тут як то кажуть "не нашкодь" . Тому якщо тиск/пульс в нормі-забрали і повезли. Інша справа якби там були травми чи кровотеча, сильний біль і нічого не зробили, тоді звісно можна висувати претензії. Я, до прикладу, коли везу дітей з підозрою на апендицит, стараюся нічого не колоти, бо анальгетик просто змаже картину і в лікарні можуть провтикати гострий стан. Таких прикладів масса. Той же інсульт, по нинішніх протоколах це просто госпіталізація і симптоматична допомога. Тобто блює-метрклопрамід і т.д. Раніше я ж такі коктейлі по вені фгачив, що на початковому етапі інсульту(ішемічного) тупо симптоматика проходила

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
allaliu, температура була? Загалом клініка інсульту у всій красі. Хоча, якщо в анамнезі були психічні розлади, можна було(доки не потягнуло рот) приписати й туди.

• Like
Реакції: idea
Місто
Чернигов
allaliu, температура була? Загалом клініка інсульту у всій красі. Хоча, якщо в анамнезі були психічні розлади, можна було(доки не потягнуло рот) приписати й туди.
Не меряли температуру, помню с вечера жаловался, что замёрз, хотя в квартире было тепло. А утром уже вот такая картина... Не знаю кто виноват, те что на скорой приехали или тот, что в больнице не помог. Уже неважно, но осадок на всю жизнь от их тупости.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
idea, якщо соціально небезпечний, то в нас...родичі викликають поліцію і швидку. Одні в'яжуть, інші колють і з першими везуть. Якщо хворий хронічний, то через лікар психіатра, але все як вище описане, просто з його направленням. Тобто якщо хворий несе брєд, але при тому нікого не чіпає, родичі йдуть до психіатра, той пише направлення на госпіталізацію. Якщо ж з сокирою по хаті ганяє бісів і намагається би и/вбити когось з оточуючих, тоді кайданки/заспокійливе і швидкою в псих(нарко(залежить від причини)) госпіталізуємо
Post automatically merged:

idea, інсульт зазвичай виникає на фоні високого тиску, рідше через проблеми зі стінками судин. Це основна причина

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
allaliu, не можна судити всіх по одному випадку. Я теж 10 разів можу приїхати до одного хворого, де родичі мені будуть дякувати і таке інше, а на 11й раз той хворий помре. Повірте, попередні 10 навіть не згадають. Проходили, знаю

Поліція була? Є 2 варіка. Примусова госпіталізація і за згодою. Бив когось, але знав кого(сестра чи матір) це одне, а коли виганяв з них бісі і бив через то, то вже інше. Першим займається поліція, другим разом зі швидкою, бо швидка не буде і не має когось заламувати чи ризикувати своїм життям з такими пацієнтами. Це прямо прописано в обов'язках. Надання допомоги тільки після того, як впевнений, що твоєму життю нічого не загрожує.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
реформу щодо надання екстреної допомоги (операцій) з інфарктами та інсультами. Батько у мене за п'ятим разом помер. Видно, і мене це чекає. Хоч молодий поки.
Считаешь что, что именно тебя ждёт? Инсульт-инфаркт? Их вполне можно избежать, если следить за давлением и подобрать норм терапию, чтобы давление и холестерин были в норме.

Місто
Київ
Правильно, дзвінки на 103 тільки за гроші
;)
А втрата репутації надійного оператора в порівнянні з тими грошима, які, можливо, займають дуже малу частку в надходженнях.
Хоча то може був місцевий експеримент.

Місто
Київ
У лікарні десь пів години чи годину чекали цього молодого
Знаючи (по слухах, справах, рішеннях судів) рівень хабарництва, який бував, є, і буде на всьому шляху лікарів від народження (вступу до вузу) до пенсії, я вірю у різні варіанти. Недбалість, очікування грошей, недостатня кваліфікація. Хоча може бути погана організація у лікарні, замучений лікар і т.д.

• Like

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
idea, ...але рівень холестерину потрібно перевіряти хоча б раз у півроку. Звернись до сімейного - він випише "бомагу" на штрик :cool: у вену для аналізу. Хімікати їхні, тара (з аптеки) - твоя. :cool:

• Like

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
idea, ...але рівень холестерину потрібно перевіряти хоча б раз у півроку. Звернись до сімейного - він випише "бомагу" на штрик :cool: у вену для аналізу. Хімікати їхні, тара (з аптеки) - твоя. :cool:
Если бы эти бесплатные анализы нормально считали.
Не в первый раз сталкиваюсь когда в гос поликлиниках выдают результатов анализы от балды и видимо не считают их в реальности.
Как узнал? Сдавал в одни и те же анализы в поликлинике и коммерческой лабе (Аналитика).

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Гудзак, пий по стакану нормального домашнього вина і ніякий холестерин тобі не світить😏

yahoo, як на мене, я далеко не профі пишу відразу, це те ж саме, що пробіотики...такий собі показник в лікуванні. Але якщо піпл хаває і згоден платити гроші, то чому б і ні?!

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Матвєй, холестерин мені, на жаль, вже світить - і ще й абияк. Коли у листопаді 19го року "здався" сімейному (непоганому терапевту), то вона мене місяця 4 ганяла здавати аналізи. І все дивилась і по старих таблицях, і по нових - все їй мій холестерин та креатинин не подобались. УЗІ серця теж своє показало. Так що разом з іншими ліками їм кожного дня превентор 10 мг - та щосуботи півлітра червоного або білого сухого. :cool: А палить я вже більше 30 років як кинув.

Goggle

Местный
Місто
Zaporizhzhia
Можете тогда и пивасика смело, и водочки, последствия для гипертоника одинаковые: выпиваете хоть красное, хоть белое, хоть столетней выдержки, хоть пенное - давление растет. Хоть по чуть-чуть, хоть заливаться "по ягодку" раз в неделю. Польза - ну, разве что в кратковременном снятии какого-то стресса или забытьи. Увы. Окись азота так не действует. (Если что, я не против выпить иногда, но надо все же трезво судить о последствиях).

Зверху