Медична реформа сімейної медицини (Супрун)

Ваше ставлення до реформи

• Найкраща реформа в світі

• Позитивно, хоча є певні проблеми

• Нічого не змінилось

• Негативно, хоча є певні переваги

• Все пропало!

• Я в танку...

Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Нещодавно у нас я проходив річний огляд і згадав Польщу, коли мені на запитання про екг у реєстратурі поліклініки спитали: а Вам платно чи бесплатно (нагадую, що екг входить у гарантований обсяг послуг первинки)? Виявилось, у моїй поліклініці екг зачинено на карантин. А на першому поверсі є кабінет, який радо вам зробить його за 50 грн. А коли я звернувся до головної поліклініки району (до якої підлегла моя) мені сказали, якщо ваш лікар вам дасть талончик із вказаним часом, ми вас запишемо на 21 число, а якщо платно, то ми вам приймемо сьогодні😉 Як вам така реформа?
Блин, прямо моя история, один в один, уже неделю хочу написать на форуме, но пруфов нет - напишут, что "вы всё врети".

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск лікарень "нового, якісно іншого формату" за найкращими світовими стандартами. Про це він оголосив під час виступу з нагоди Дня медичних працівників.

"Лікарні, однаково комфортні як для пацієнта, так і для лікаря. Ми починаємо цей проєкт вже цьогоріч з обласних клінічних і обласних дитячих лікарень, які мають відповідати світовому рівню провідних європейських клінік. Важливо - мова не лише про столицію і міста-мільйонники. Проєкт буде реалізовано в кожній області України, а нові заклади стануть прикладом якості і основою майстер-планів для подальшого оновлення всіх лікарень в усій нагій країні", - запевнив президент.

Він також додав, що у межах "Великого будівництва" вже "зробили 33 лікарні і 260 сільських амбулаторій". До кінця року хочуть інвестувати в ще 30 сільських закладів, 340 амбулаторій і 200 приймальних відділень.

"Я розумію, що будь-яка, навіть надсучасна лікарня ризикує стати красивою і нікому непотрібною декорацією, якщо в ній не працюють вмотивовані і щасливі спеціалісти. І це другий пріорітет - гідна мотивація, забезпечення умов, гарантій для всіх медичних працівників", - заявив Володимир Зеленський.

Він назвав неприпустимою середню зарплату медика. Він пообіцяв сьогодні підписати указ про встановлення орієнтиру мінімального рівня оплати праці - не менше 13500 грн для середнього медперсоналу і не менше 20 000 грн для лікарів.

У Києві станом на квітень середня зарплата лікарів у деяких лікарнях сягала 23 тис. грн (до вирахування податків). А є міські лікарні, де рівень зарплат лікарів – 7 тис. грн. Аналогічно медсестри у Києві мають зарплати від 7 до 13 тисяч залежно від закладу, санітарки – від 5 до 10 тисяч.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про стан національної системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою", ухвалений на засіданні РНБО 30 липня.

Відповідний указ №369/2021 і вказане рішення Ради було оприлюднено на сайті глави держави.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністрів України повинен до 1 грудня поточного року розробити і затвердити Стратегічний план розвитку системи охорони здоров'я на період до 2030 року, визначивши терміни, відповідальних за виконання і чіткі механізми для забезпечення рівного доступу громадян України до своєчасної, безпечної і якісної екстреної, первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, а також реабілітації в сфері охорони здоров'я.

Стратегічний план, серед іншого, має передбачати введення, починаючи з 1 січня 2022 року, індикаторів якості надання первинної медичної допомоги, введення ключових показників ефективності для керівників закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, а також створення умов для можливості застосування міжрегіональних клінічних маршрутів пацієнта при наданні екстреної медичної допомоги.

rtl

Заблокирован
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
Раз тему подняли спрошу кое что .
Позавчера человеку стало плохо , а как раз был не далеко от скорой , прибежал и говорю что там человеку плохо а она говорит : звоните 103 . Дозвонился быстро и ей на планшет информация пришла .
А теперь вопрос ,а если вдруг нет связи , нет интернета , если человек теряет много крови то надо ж выезжать немедленно , какие " звони 103 "

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Если бы ты вместо того, чтобы бежать, позвонил бы, как она сказала, скорая быстрее бы приехала. Сам же видел.

rtl

Заблокирован
Місто
Телефон
Если бы ты вместо того, чтобы бежать, позвонил бы, как она сказала, скорая быстрее бы приехала. Сам же видел.
Нет. Это не ответ. А если б у меня телефона бы не было .я иногда без телефона на пробежку выхожу. И мне было быстрее добежать чем позвонить.

Місто
Бровари
rtl, ну є ж люди довкола. Екстрені номери доступні на усіх телефонах і сім безкоштовно.

rtl

Заблокирован
Місто
Телефон
  • Love
Реакції: idea
Місто
Бровари
rtl, і що ви пропонували диспетчеру покинути свій пост і бігти за вами пів години?

rtl

Заблокирован
Місто
Телефон
  • Love
Реакції: idea
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
rtl, машина швидкої без команди(читай приходу виклику на планшет) диспетчера їхати не може. Такі правила. В авто стоїть жпс, який контролює як час виїзду, так і напрямок руху. Якщо не дай Бог дтп чи якийсь серйозний виклик ,зазвичай диспетчер телефонує, щоб ми вже їхали, а виклик прийде в процесі. Прийом-передача 1-2 хв, плюс я маю виїхати за 2 хв, згідно нормативів. Завжди є можливість звернутися амбулаторно як на базу швидкої, так і в приймальне відділення за наявності власного транспорту і якщо хворого можете транспортувати. В іншому випадку лиш лінія 103, бо потім начальству не докажеш, що в тебе був хворий, а не ти просто на каву чи по власних справах поїхав....Якось так.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Мало того, машины может не быть в ближайшем пункте, или может быть, но без нужного оборудования, или еще тысяча причин, поэтому это происходит централизовано, а не с Васей договорился. Так работало и работает десятки лет, с самого детства талдычат: нужна скорая, звони 03, но вдруг тут это стало проблемой.
Волнует, что можешь быть без телефона, а нужна будет скорая - носи с собой телефон и не перекладывай с больной головы на здоровую. Это твой интерес, твое дело.
Если бы тётка- диспетчер в БСП была бы единственной с телефоном в радиусе километра, она бы тебе вызвала сама.

Останнє редагування:
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Дюрі-бачі, ми часто самі телефонуємо, мол так і так, самозвнрнення, хворий на госпіталізацію. Враховуючи угорськомовні села, це вже норма, коли вони не можуть чи не хочуть телефонувати на 103. Але це конкретна проблема людей, по факту того робити не маємо...Просто мені простіше позвонити і завезти швидше в лікарню, особливо якщо пацієнт критичний. Мабуть серед моїх колег, я єдиний хто йде на такі речі...
Post automatically merged:

plebis, люди би взагалі хотіли, щоб в такий момент швидка "випадково" була біля їх дому, бо тикати годинником по приходу, вже стало нормою. Хоча в районі 20 хвилин на доїзд згідно нормативів і ми, якби не погані дороги вкладалися значно швидше...Але то таке

rtl

Заблокирован
Місто
Телефон
Мало того, машины может не быть в ближайшем пункте, или может быть, но без нужного оборудования, или еще тысяча причин, поэтому это происходит централизовано, а не с Васей договорился. Так работало и работает десятки лет, с самого детства талдычат: нужна скорая, звони 03, но вдруг тут это стало проблемой.
Волнует, что можешь быть без телефона, а нужна будет скорая - носи с собой телефон и не перекладывай с больной головы на здоровую. Это твой интерес, твое дело.
Если бы тётка- диспетчер в БСП была бы единственной с телефоном в радиусе километра, она бы тебе вызвала сама.
Слушай, я задал конкретные вопросы ( ну человек выше на них ответил частично ) а ты пишешь лишь бы поговорить. В 12 году была похожая ситуация , и тоже возле скорой ( человек вырубился резко) прихожу на скорую говорю что человеку плохо стало ,а мне говорят - везите его сюда ..я развернулся и ушел. .хз чё с тем человеком стало. Только этим летом два раза по пол дня мобильная связь не работала как они в таких случаях действуют .

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
rtl, там у нас і система може полетіти, коли лінія 103 не паше...Тут нічого не зробиш. Виїхати виїдем, бо роботка така, але можемо дістати по шапці і це вже недопрацювання самої системи....Винити лінійних медиків в цьому не варто, ми(вони) як і на будь-якій роботі залежні від правил.

rtl

Заблокирован
Місто
Телефон
rtl, машина швидкої без команди(читай приходу виклику на планшет) диспетчера їхати не може. Такі правила. В авто стоїть жпс, який контролює як час виїзду, так і напрямок руху. Якщо не дай Бог дтп чи якийсь серйозний виклик ,зазвичай диспетчер телефонує, щоб ми вже їхали, а виклик прийде в процесі. Прийом-передача 1-2 хв, плюс я маю виїхати за 2 хв, згідно нормативів. Завжди є можливість звернутися амбулаторно як на базу швидкої, так і в приймальне відділення за наявності власного транспорту і якщо хворого можете транспортувати. В іншому випадку лиш лінія 103, бо потім начальству не докажеш, що в тебе був хворий, а не ти просто на каву чи по власних справах поїхав....Якось так.

rtl, там у нас і система може полетіти, коли лінія 103 не паше...Тут нічого не зробиш. Виїхати виїдем, бо роботка така, але можемо дістати по шапці і це вже недопрацювання самої системи....Винити лінійних медиків в цьому не варто, ми(вони) як і на будь-якій роботі залежні від правил.
Ну правила то хорошо но и инструкции ж есть как действовать в том или ином случае , вон сосед пару лет назад бензопилой ногу почти отпилил или иногда бывает на дискотеке кого-то зарезали или ребёнок ведро кипятка на себя вылил ,тут же уже каждая секунда имеет значения.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
rtl, це все зрозуміло, але є лінія 103 і як варіант своїм ходом на швидку/приймальне...Все інше це просто варіант поговорити

Зверху