Отдельную страницу на сайте посвятили, с инструкцией как подключить к модему павербанкДуже багато людей підключають ADSL від Укртелеком через роботу при відключенні світла.
Отдельную страницу на сайте посвятили, с инструкцией как подключить к модему павербанкДуже багато людей підключають ADSL від Укртелеком через роботу при відключенні світла.
У нас теж, бо в утк в обласному центрі голова і проміжні вузли на атс добре підперті по живленню, тобто якщо воно є дома, то інтернет є. Вже теж думаю підключити адсл до кінця холодів, а далі буде видно. Бо мій провайдер має один проміжний вузол, на якому світло пропадає не у той час, що у мене дома. У Черкасах графік 2 год немає, 4 є, 2 немає і так далі. Зазвичай 2 год немає = 2,5-3 години.Дуже багато людей підключають ADSL від Укртелеком через роботу при відключенні світла.
Мені сказали що оптика від укртелекому в найближчий час моєму будинку не світить, але то таке, ADSL в мене виключно на час поки ще щоденних відключень електроенергії в Києві.Роки 3 тому пропонували перехід з ADSL на VDSL, модем за 1грн в місяць і тариф акційний 50грн/міс за 50/30 профіль. Мав тоді 20/2 і з радістю мігрував, підписавши додаткову угоду на 24 місяці. Через 10 місяців користування VDSL самі укртелекомівці почали наярювати із питанням чи я би перейшов на оптику, бо планували тягнути, а від обладнання VDSL сказали будуть відмовлятися (типу не взлетіло).
Я погодився і за 3 місяці дійшла черга до кабелізації мого будинку. Підключили GPON безкоштовно, ONU-шка за 1грн в місяць і тариф 200/200 по акційній ціні 50грн/міс на 1 рік. Старе обладнання повернув укртелекому і додаткову угоду, яка зобов'язувала користуватися 2 роки - скасували без штрафних санкцій, через міграцію на більш швидкісне підключення.
А от по області і найближчих селах ADSL досі лишається найбільш вигідним підключенням, бо порізані дроти місцеві вміють ремонтувати, а коли вирізали оптичний кабель, то люди чекали тижден поки підрядник до них добирався і відновлював лінію.
Компанія «Укртелеком» завершила модернізацію мережі зв’язку в Одесі. Таким чином абоненти оператора переведені на сучасну телекомунікаційну інфраструктуру.
Інтернет-провайдер «Укртелеком» тепер підключає абонентів у Одесі до сучасних послуг зв’язку. Усі сервіси оператора надаються з використанням мультисервісної телеком-мережі нового покоління NGN (next generation networks).
Вона дозволяє здійснювати доступ в інтернет на швидкостях від 50 Мбіт/с до 1 Гбіт/с, а також весь спектр сучасних телеком-послуг.
Тепер одеські інтернет-користувачі, в яких швидкість доступу до мережі була максимум 20 Мбіт/с (на технології ADSL), матимуть оптичний інтернет на швидкості до 1 Гбіт/с.
У компанії відзначають, що на сучасну мережу перемкнуті й всі екстрені служби міста з відповідним резервуванням каналів зв’язку.
«Укртелеком» продовжує розбудовувати власну волоконно-оптичну телеком-інфраструктуру в районних центрах і селах Одеської області. За останній час оператор уже проклав в області п’ять тисяч кілометрів оптики й продовжує це робити під час повномасштабної війни. У планах переведення на NGN мережі абонентів по всій Одещині.
«Одеса стала другим після Дніпра великим full NGN містом. І для нас дуже важливо, що проєкт в Одесі став першим прикладом успішної партнерської модернізації. Ми вдячні за це нашим колегам з компанії Sohonet, одеського телекомунікаційного оператора, з використанням мережі якого ми модернізували значну частину наших сервісів ADSL, – говорить директор зі стратегії та розвитку бізнесу АТ “Укртелеком” Ігор Яремчук. – Модернізація мережі в такій синергії з місцевим партнером дозволяє Укртелекому перемикати своїх абонентів з “мідного” на швидкісний оптичний інтернет без будівництва надлишкових телекоммереж у містах, де їх і так уже десятки, а то й сотні. Завдяки цьому ми можемо інвестувати у розбудову мереж там, де у цьому є дійсно нагальна потреба – наприклад, у віддалених селах – та поновлювати мережі й зв’язок на деокупованих територіях».
А от оптика від них працювала увесь час. Коли електрика пропала, то на безперебійнику ONU+роутер ще з 4 години давали інтернет, а потім, як світло вночі повернулося, то теж відразу все запрацювало. На підприємстві (інший район міста) оптика після ввімкнення електрики зранку піднялася за 30хв, але там провайдер інший.15 листопада після масивної атаки ракет з рашки - перестав працювати ADSL та стаціонарний телефон Укртелеком
За цей час нічого не можу сказати, бо я на укртелеком переключаюсь тільки коли немає світла, 15го були екстрені відключення, графік не працював, та вже не памятаю в які саме години його не було.Sanic, в УТК казали, що 15.11.2022 о 20:00 був збій і тому не працював стаціонарний зв'язок та ADSL.
О 20-00 у Вас все працювало?
Я был на гигабите. По Wi-Fi было максимум 700 Мбит. Но у меня роутеры поддерживают только 866 Мбит. Сейчас он в укртелекоме стоит 500 грн и я вернулся на 200 МбитКакая у кого скорость? Есть пользователи 1 Гбит/с.
Измерять скорость по Wi-Fi как то неправильно, по воздуху очень много переменных, правильно замерять когда все подключено качественной медной витой паройЯ был на гигабите. По Wi-Fi было максимум 700 Мбит.
Сорри, но у меня на маке нет разъема под rj 45. Но так как максимум на ас у меня 866 Мбит поддерживают гаджеты, в реале у меня 700, то я делаю вывод что по проводу был бы гиг. А покупать приблуду для шнурка мне неохота.Измерять скорость по Wi-Fi как то неправильно, по воздуху очень много переменных, правильно замерять когда все подключено качественной медной витой паройЯ был на гигабите. По Wi-Fi было максимум 700 Мбит.![]()
Та я не думаю, что в 2022 году могут под гигабитом предоставлять клиенту какую-то лажу, будь-то Укртелеком, или какой-то другой крупный провайдер. Гигабит - это уже новый стандарт интернета, как в 2000-х и 2010-х гг. когда-то было с 100 Мбитами, большинство если пишут, что дают гигабит, то в большинстве случаев будете иметь "окологигабит", ... главное чтобы ваше оборудование вытягивало гигабит. Я, например, сижу на гигабите от Киевстара, и легко запаковываю канал, что на прием, что на отдачу почти в плотную, через торренты или через фтп скорость разгоняется до 105-110 МБайт/с, ... уверен, что и в Укртелекома так же.Stiv, А какая скорость. На самом деле. У кого 1гбит/с.