Автомобільна тема

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Moto G55
.......власне цікавився чужим досвідом експлуатації в подібному сценарії.
Таку саму проблему вирішив за допомогою системи запобігання саморозряду акумулятора. Система увімкнута постійно. Акумулятор Exide Premium EA640 пропрацював з лютого 2019 року до липня 2025 року. Схема: реле напруги у розетку - блок живлення від ноутбука (13,2В на виході схеми) - діод. За рік схема споживає до 20кВт*г електроенергії. Раз на півроку зарядження стаціонарним ЗП (Аіда-5С).

Місто
Вараш
Телефон
iPhone 17 Pro
Хтось використовував в бензиновому авто LiFePO4 батарею у якості стартерної?
Можуть бути проблеми, коли акумулятор повністю зарядиться та бмс-плата відімкне заряд. Тоді акумулятор відвалюється від електро системи та можлива ситуація, коли напруга зросте миттєво більше 18 вольт. Акумулятор виступає в якості буферу і не дає напрузі різко коливатися при зміні частоти обертання двигуна в момент переключення передачі. Я думаю не треба пояснювати, що можливе пошкодження електроніки при стрибках напруги.

Місто
Львів
думаю не треба пояснювати, що можливе пошкодження електроніки при стрибках напруги.
Пояснювати цього дійсно не треба.
Але на конкретно свому авто в різні часи кілька разів довелося стикнутися з ситуацією, коли акумулятор вимикався від системи при заведеному двигуні і електроніка при тому жодним чином не пошкодилася.

Більш за то, вважаю що любий нормальний виробник ще на етапі проектування закладає в конструкцію таку ймовірність і якщо у якогось вона при тому горить - то треба подалі обходити ту марку машини.

Місто
Харьков
Але на конкретно свому авто в різні часи кілька разів довелося стикнутися з ситуацією, коли акумулятор вимикався від системи при заведеному двигуні і електроніка при тому жодним чином не пошкодилася.
На сколько помню, только древние москвичи переживали спокойно отключение аккума на работающем двигателе. Уже начиная с жигулей, с самой первой модели - отключение аккума при работающем двигателе приводило к перегоранию диодов в генераторе. Чтоб этого не происходило - достаточно было просто включить дальний свет. При отключении аккума, он давал нагрузку на генератор и диоды не горели.
Может и у вас в тот момент что-то подобное было?
На своем авто я такое бы не рискнул пробовать - иметь потом секас с электроникой современного авто - еще то удовольствие.

Місто
Львів
начиная с жигулей, с самой первой модели - отключение аккума при работающем двигателе приводило к перегоранию диодов в генераторе.
У мене доволі сучасна япономарка, там абсолютно точно не перегоряють діоди в генераторі при знятті клеми з акумулятора при заведеному двигуні.
Перевіряв колись особисто в польових екстремальних умовах.

Місто
Харьков
magodzec, там я писал про одну "тонкость" - если есть включенные потребители, то все ОК. А у вас как было не помните?
Может кондиционер работал или еще что.
Хотя, возможно вы и правы, и в ваше авто такого не боится.

Місто
Львів
нестандартна, аварійна ситуація.
Зрозуміло що ситуація це нетипова.
Але мова була про те, що нормальні виробники авто проектують електроніку в них з урахуванням ймовірності виникнення такої ситуації за експлуатаці і щоб вона не вигоріла при тому нах.
Post automatically merged:

Может кондиционер работал или еще что.
Двигун просто був заведений, кондиціонер вимкнений, світло ДХО.
Вольтметром напругу в системі тоді не перевіряв, але по зміні яскравості жарівок було зрозуміло що вона коливається в залежності від обертів двигуна.
І нічого не згоріло.

Останнє редагування:
Зверху