Останнє редагування модератором:
Таку саму проблему вирішив за допомогою системи запобігання саморозряду акумулятора. Система увімкнута постійно. Акумулятор Exide Premium EA640 пропрацював з лютого 2019 року до липня 2025 року. Схема: реле напруги у розетку - блок живлення від ноутбука (13,2В на виході схеми) - діод. За рік схема споживає до 20кВт*г електроенергії. Раз на півроку зарядження стаціонарним ЗП (Аіда-5С)........власне цікавився чужим досвідом експлуатації в подібному сценарії.
Можуть бути проблеми, коли акумулятор повністю зарядиться та бмс-плата відімкне заряд. Тоді акумулятор відвалюється від електро системи та можлива ситуація, коли напруга зросте миттєво більше 18 вольт. Акумулятор виступає в якості буферу і не дає напрузі різко коливатися при зміні частоти обертання двигуна в момент переключення передачі. Я думаю не треба пояснювати, що можливе пошкодження електроніки при стрибках напруги.Хтось використовував в бензиновому авто LiFePO4 батарею у якості стартерної?
Пояснювати цього дійсно не треба.думаю не треба пояснювати, що можливе пошкодження електроніки при стрибках напруги.
Яку саме? Що хтось заколгоспить ліферний акум замість свинцю? Або авто буде використовуватись без акуму?закладає в конструкцію таку ймовірність
На сколько помню, только древние москвичи переживали спокойно отключение аккума на работающем двигателе. Уже начиная с жигулей, с самой первой модели - отключение аккума при работающем двигателе приводило к перегоранию диодов в генераторе. Чтоб этого не происходило - достаточно было просто включить дальний свет. При отключении аккума, он давал нагрузку на генератор и диоды не горели.Але на конкретно свому авто в різні часи кілька разів довелося стикнутися з ситуацією, коли акумулятор вимикався від системи при заведеному двигуні і електроніка при тому жодним чином не пошкодилася.
Це як злетить незатягнуте колесо - це вже нестандартна, аварійна ситуація.Банально злетить незатягнута клема
У мене доволі сучасна япономарка, там абсолютно точно не перегоряють діоди в генераторі при знятті клеми з акумулятора при заведеному двигуні.начиная с жигулей, с самой первой модели - отключение аккума при работающем двигателе приводило к перегоранию диодов в генераторе.
Зрозуміло що ситуація це нетипова.нестандартна, аварійна ситуація.
Двигун просто був заведений, кондиціонер вимкнений, світло ДХО.Может кондиционер работал или еще что.