Автомобільна тема

Sem

Місто
Тернопіль
Телефон
Apple iPhone 11
В мене три роки стояв б/в китайський Meteor. І також все ок.
І навіть в післяріздвяну ожеледицю 21-го року (а може то вже 22-й рік був) доїхав Львів-Київ, коли під Звягелем в куветі валялися модні кросовери, а відтинок Житомир-Київ був суцільний корок з півдесятка ДТП.
Але є нюанс, в мене МКПП, я контролював дистанцію і на льоду гальмував двигуном.
люди просто банально їздити не вміють. Це найперше, чому влітають. А далі вже резина й інші фактори.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
В мене трошки дивне питання - а ГБО встановлюють на дизельні двигуни? А то мені тут співробітниця впевненно втирає, що її саме на такій автівці (Рено Меган 3) і возять. Бо вони часто заправляються на трасі і каже, що частіше водій заправляє газ, але іноді солярку. І вона цілком в цьому впевнена. Щось у мене сумніви тепер...

Pahan2k

Заблокований
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Бачив КРАЗи із балонами.
А легкий пошук каже, що саме такі газово-дизельні двигуни і були спочатку.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
В мене трошки дивне питання - а ГБО встановлюють на дизельні двигуни? А то мені тут співробітниця впевненно втирає, що її саме на такій автівці (Рено Меган 3) і возять. Бо вони часто заправляються на трасі і каже, що частіше водій заправляє газ, але іноді солярку. І вона цілком в цьому впевнена. Щось у мене сумніви тепер...
На сучасні двигуни - навряд.
На більш старі можливо встановити в режимі коли вприскується суміш газу з дизелем, і фактично авто працює не на чистому газу а на газодизельній суміші, що також дає певну економію. Ну і це усе сильно дорочже ніж на бензиновому двигуні

Теоретично можна і повністю переробити на газ, але тоді від оригінального двигуна мало що залишиться і це насправді скоріше ідіотизм.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20Ultra + S25
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
На сучасні двигуни - навряд.
На вантажівки ставлять. КаМАЗ точно робив Камаз New з газо-дизельними двигунами.
Я вів мову про нові дизельні турбовані двигуни які не йдуть з газом з заводу. З заводу ясно що можуть одразу встановити газо-дизель і двигун який чудово працює в такому режимі.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20Ultra + S25

Тара

Заблокований
Місто
Одеса
На дизелі завжди можна було поставити газ. Але мало хто таке робив, не дуже доцільно.
колега хотів на дизельного jeep ставити, але той дизель і так завжди хворів, плюс ціна питання дуже велика, плюс працює на великому відсотку безпосередньо дизелю вперемішку з газом. Отже завдання з переводу на газ Дизелю дурнувате

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
SamsS + (M)forever
Приятель "на спор" поставив на свій старенький кіа спортеж газ, можна сказати із гівна і палок - в когось взяв балон з мультіклапаном та трубками, в когось "змішувач" для карбюратора та іншу дрібницю. Витрати соляри знизилися на 2-3л, газу йде 3-4. Свій виграний пляхан віскі роздавив з тим, хто йому проспорив)
Газ на дизель має сенс тільки для комерційного транспорту або різної робочої техніки, що працює у режимі "пауза потрібна лише для заміни водія" (бо газом заміщується до 80-85% соляри, але залишаються оті 15-20% для "запальної дози").

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Вчора в місцевих пабліках у нас була новина що десь у Київській області згорів вольксваген, який купили по низу ринка за день до того. Може теж ставили газ на 1.9 TDI?:)

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
SamsS + (M)forever
Карбюратор у дизельному двигуні?
Ну блін, думаю ти зрозумів про що я. Але якшо не зрозумів...
У ГБО 2го покоління є така фігня, як змішувач, який ставиться після карба, він подає газ у впускний колектор, "готуючи" паливо-повітряну суміш замість карба. Він же використовується і в третьому поколінні для тих ніщєбродів, які зажали бабла і ставлять трохи вдосконалене, але по факту карбюраторне обладнання, на інжекторні двигуни (замість повноцінного розподіленого вприску газу)

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
спитай номер машини а ми проб'ємо.
Вже не актуально. Сьогодні вранці навмисно дочекася приїзду колеги і спитав у водія, чи то є правда? Його очі мені все сказали, він був просто в а.уї від такого припущення :)

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Газ на дизель має сенс тільки для комерційного транспорту або різної робочої техніки, що працює у режимі "пауза потрібна лише для заміни водія" (бо газом заміщується до 80-85% соляри, але залишаються оті 15-20% для "запальної дози").
Така ступінь заміщення це ну якісь дуже ідеальні умови і тільки для метану. А метан то теж окремі ньюанси і приколи...

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Цифро-номеро-дрочерам :poop:/ дорого-понтовикам на замітку :LOL:

Кабмін змінив вартість “гарних” номерних знаків – нові розцінки:

• 0001, 0007 та 7777 – 80 тис. грн.
• Чотири одинакові цифри (окрім 6666 та 7777) – 50 тис. грн.
• Комбінації цифр від 0002 до 0005, 0008 та 0009 – 50 тис. грн.
• З двох послідовних пар однакових цифр – 15 тис. грн.
• Послідовні цифри 0123 та 1234 – 15 тис. грн.
• Починаються з двох нулів, а наступні цифри не однакові – 10 тис. грн.

Разом з тим, уряд зменшив ціну платних знаків, що містять цифру 6:

• 0006 та 6666 – 10 тис. грн.
• Знак із двох послідовних пар однакових цифр, одна з яких 66 – 4 тис. грн.
(Джерело - Тєлєга)))

Зверху