Автомобільна тема

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Турки знак "стоп" сприймають набагато... ем... м'якіше ніж у нас знак "дати дорогу"

у "европейца" будет много моментов, когда захочется просто выйти из машины и пойти пешком
Хто вміє нормально їздити у нас, той без проблем поїде і там.
Є певна специфіка та ньюанси, але - Егейське узбережжя та Фетхіє в мене не визивало жодних непорозумінь. Головне для мене - трафік "читається" гарно, кількість неадекватів (яких потрібно виділяти у цьому трафіку та слідкувати за ними) набагато менший.

GLOOMER

Заблокований
Місто
Полтава
Хто вміє нормально їздити у нас, той без проблем поїде і там
наоборот, когда речь о Стамбуле
Є певна специфіка та ньюанси, але - Егейське узбережжя та Фетхіє в мене не визивало жодних непорозумінь
Трасса вполне комфортно
когда местные машины, вливающиеся в поток, твою машину на главной не видят от слова вообще, потому что там работает только одно правило, кто наглее, тот и главный :( ну а "порядочный" стамбульский круг, особенно в час пик с дождем, точно будет одним из моментов, когда у "европейца" возникнет желание выйти из машины, потому что без наглости, "фарта" по правилам как раз и останется только стоять и ждать заезда на круг ...

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Стамбул то мабуть окреме діло, я б туда не сунувся отак одразу, особливо десь у історичний центр. Та і навіщо, там громадський транспорт гарний, якщо прямо сильно треба - то таксі.

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Та всюди витворяють таке, що страшилки що в Італіі, Греціі, Іспаніі важко їздити - сміх.

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
А так після київськоі анархіі ніде не страшно:)
То ти ще в Дніпрі не їздив...😉
Раз із Харкова на Запоріжжя проїхав, але зранку в суботу. На світлофорі здалося що знайомого побачив, і машина така, і наче в профіль схожий, почав сигналити, а виявилося помилився:) довелось вибачитись перед дядьком

GLOOMER

Заблокований
Місто
Полтава
Стамбул то мабуть окреме діло, я б туда не сунувся отак одразу, особливо десь у історичний центр. Та і навіщо, там громадський транспорт гарний, якщо прямо сильно треба - то таксі
вопрос же был не в том есть смысл или нет ;) покатался бы сначала по гугл картам

не знаю, что ты имеешь ввиду под историческим центром именно, но например из азиатской части через Галатский мост к Голубой Мечети могут кумарить только пробки, а например здесь в час пик, как я написал выше, "европейца" точно посетят те мысли, когда нужно проехать через круг налево

P.S. в 21 году сложностей еще добавляла стройка метро из-за которой некоторые полосы блокировались, добавляя еще больше наглости в стамбульскую езду

P.S. честно говоря, не припоминаю, чтобы где-то кроме Стамбула при езде использовал ручник ...

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
То ти ще в Дніпрі не їздив
Я колись 2 вихідних под Дніпру катався, так там усі такі чемні були. Ніхто нікуди не поспішає, трьох-чотирьохсмугові проспекти потихеньку 50-55 їдуть, усі один одного пропускають ітдітп. В мене тоді який конгітивний дисонанс був. Може в будні там по іншому...

когда местные машины, вливающиеся в поток, твою машину на главной не видят от слова вообще, потому что там работает только одно правило, кто наглее, тот и главный
Оцей факт мене спочатку напрягав в "насєльонках". Коли поток йде ~50кмч (або ти взагалі сам один), а за 15-20 метрів перед тобою хтось вискакує із другорядної. Але. Якщо в нас така падлюка так вилазить, вона спить на ходу, як виповзла на першій, так і котиться начхавши на всіх. І часто на двухсмугових ще і чотко посередині між обома смугами - об'їхати можна тільки через подвійну суцільну. Доводиться такпок в пол тормозить. А там вискочило перед тобою, і по максимуму прискорилося до швидкості потоку, не створюючи тобі незручностей (окрім психологічних). Трохи звикши до цого, я вже не так шарахався від вискакунів. На трасах простіше, знаючи це і побачивши виїздуна, завчасно перестроюєшся в ліву смугу.
Швидкість ігнорять тотально (хз як при тій кількості спідкамів на дорогах), на світлофорах червоний - це "перші секунд 10 ще можна їхати", причому якийсь здоровенний туристичний автобус чи фура, коли червоний вмикається метрів за 50 - тільки газ натиснуть і сигналять "я їду". За знаки DUR я вже казав, ніхто не зупиняється.
А шо творять місцеві на скутерах-мотоциклах... Я з одним день покатався - за першу годину думав посивію (із своїм і так світлим волоссям). Потім "вкатався-влився"
Але. На двосмугових трасах ніяка блядь тобі не вискочить в лоб, суцільна чи "обгін заборонено" - всі їдуть один за одним, ніхто не намагається обігнати.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
То ти ще в Дніпрі не їздив
Я колись 2 вихідних под Дніпру катався, так там усі такі чемні були. Ніхто нікуди не поспішає, трьох-чотирьохсмугові проспекти потихеньку 50-55 їдуть, усі один одного пропускають ітдітп. В мене тоді який конгітивний дисонанс був. Може в будні там по іншому...
також в Дніпро їзжу - різницю з водіями з Запоріжжя не побачив

Останнє редагування:

GLOOMER

Заблокований
Місто
Полтава
На трасах простіше, знаючи це і побачивши виїздуна, завчасно перестроюєшся в ліву смугу
ну это как бы в Европе норма, при игнорировании могут сигналить
Post automatically merged:

На двосмугових трасах ніяка блядь тобі не вискочить в лоб, суцільна чи "обгін заборонено" - всі їдуть один за одним, ніхто не намагається обігнати.
все таки находятся те, кто нарушает, намного меньший хвост сзади, чем в Европе ...

при тій кількості спідкамів на дорогах
и фанерных полицейских :LOL:

ты там в Стамбуле джимхану шоле дрифтил???
в пробке в гору часто стоишь, при этом выполняя задачу "не уступить в наглости" соседу или как минимум не задеть близко стоящего сзади :unsure:

Останнє редагування:
Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
В Туреччині навіть на Егейському узбережжі бачив купу мобільних блокпостів. Їдеш, бува стоять до 5 машин копів, трясуть вибірково, правда в основному бусики і вантажівки. Через годину повертаєшся - чисто, пуста дорога.

GLOOMER

Заблокований
Місто
Полтава
Через годину повертаєшся - чисто, пуста дорога
по отзывам и наблюдениям машины на иностранных номерах им не интересны, даже если на машине уже есть штраф, то как правило перекладывают этот гемор на работников границы, которые на выезде предъявляют распечатку и далее тебя не замечают, пока ты не дашь им указанное там количество лир ;)

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Я був на прокатній на місцевих номерах. Поговорив згодом з місцевим, каже що це не порушників пдр ловлять а контртерористичні міри. Все таки не найспокійніший регіон. Казав що може система щось підозріле підслухати по мобільним, тоді про всяк випадок перевіряють в околицях тоі бс де був дзвінок.

Місто
Харьков
Цікавіше Харкова, не бачив ніде.
Как то в конце 90, был на складе одной фирмы в Киеве и разговорились с водителем Киевлянином.
Он тогда рассказывал, что когда едет в Москву, то Харьков только по окружной объезжает, в город ни-ни.
Говорит, раз ехал со знакомым, ну и знакомый говорит, давай в город заедем, а тот в ответ - хочешь? Вот ключи, садись за руль и едь.
Спросил че так, ответил, у вас по правилам ни кто не ездит.
Мне было странно такое услышать, хотя возможно я просто привык к тому как в Харькове ездят.

GLOOMER

Заблокований
Місто
Полтава
Поговорив згодом з місцевим, каже що це не порушників пдр ловлять а контртерористичні міри. Все таки не найспокійніший регіон. Казав що може система щось підозріле підслухати по мобільним, тоді про всяк випадок перевіряють в околицях тоі бс де був дзвінок.
безусловно есть и такое, не знаю, о каких именно ситуациях шла речь, но в целом, как мне сказали не единожды, стоят кадры с планшетом и из потока, ограниченного фишками и т.д., выдергивают нужные машины ...

portable

Заблокований
Місто
Киев
Телефон
Xiaomi A2 Iphone 13 pro
6 месяцев в Турции без выезда, права недействительны-штраф, автоматом виновник ДТП, нужно менять или выезд в соседние страны, не поставил авто на учет после 90 дней ( сейчас поблажки есть ) эвакуатор и т.д
Много нюансов, нахождение авто суммарно до 2 лет, невозможность выехать и вернуться, нужно ждать 185 дней, приколов очень много.
Штрафы можно проверить удаленно, но заплатить можно только турецкой картой госбанка или в налоговой

Останнє редагування:
Зверху