Автомобільна тема

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Кінчена зима в середині квітня руйнує плани.. Може варто вже на "всесезонку" переходити?

Місто
Lutsk
Телефон
SGS21U+iPhone SE2
Для своїх дрібних пробігів 4-6к/рік теж так вирішив. Тепер варто визначитись що саме краще купувати.
Кінчена зима в середині квітня руйнує плани.. Може варто вже на "всесезонку" переходити?

Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Ну не знаю, якщо Київ і не рано вранці то якщо не літати, не шашкувати і не дряпатися на якийсь узвіз в приватному секторі, то обережненько можна. Розкатують. Все таки це аномалія на кілька днів.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
vlad_g, це дуже важко, врахувуючи, що встигнути треба по максимуму, бо (в моєму випадку) кожен день може бути останнім, коли ти можеш приймати рішення самостійно.

Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Все таки це аномалія на кілька днів.
В эти несколько аномальных дней лучше просто воздержаться от поездок на авто...
Ну от на дальняк я б не поїхав. Якраз і відклав, бо треба мені не терміново в Черкаси.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
Телефон
POCO M5
це дуже важко, врахувуючи
Ну в таком случае придется раскошелиться на 2 комплекта резины и сезонную переобувку.
Для тех, кому не срочно, и не надо ездить на дальняк, пару дней можно поездить на метро. И с нашим климатом вполне подойдёт качественная всесезонка.
Ps. Коллега год назад купил себе на рено меган второй всесезонку Debica, и этой зимой в один из редких дней, когда выпал снег и было скользко, специально на закрытой площадке проводил тест-драйв, пытаясь увести в занос. ну в общем, плохо получилось, резина держит. Может, пока протектор новый...

Останнє редагування:
Місто
Львів
Может, пока протектор новый...
Не "може", а точно! Проблема зі всесезонкою зимою у тому, що гума в неї мало того що від нової досить дубова, так ще й більше з роками дубіє.
А зі зносом протектора ще навіть далеко від дозволених значень вона просто перестає відрізнятися зчепленням на снігу/льоді від літньої.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
більше з роками дубіє.
Вичитав, що м'якість зимової резини зменшується при використанні її за високих температур через випаровування "пом'якшувача".
Напевно, те саме і з всесезоннкою.

Місто
Львів
м'якість зимової резини зменшується при використанні її за високих температур
Я якось протримав років 7 в каптьорці офісу зимову гуму, що на час початку зберігання лише півсезону пройшла.
Хоча в кінці ще зовні на нову виглядала, задубіла настільки, що сам зимою б їздити на ній не наважився, довелося продати недорого.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
раскошелиться на 2 комплекта резины и сезонную переобувку.
Я їзжу багато, не проти міняти, вже звик, але ось такі природні катаклізми, коли вже перевзувся, "вибивають з колії", якраз думав всесеезонку замість літа? Ну і буде якийсь час в запасі, може грудень, поки немає лютих морозів -15, перекататись, якщо не було часу змінити.

Місто
Вінниця
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Maxxx, Я раніше теж постійно змінював резину двічі на рік, але вже 5 років (відколи почав купляти для себе авто з США, які йдуть як правило на всесезонці) їзжу на всесезонці. Їзжу також доволі багато, як містом, так і трасою, якщо не "бикувати", то як на мене доволі безпечне пересування.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
prokzam, та All - які марки порадите? Ну тільки ж без фанатізму, мішкі та піреллі, а щоб дешево і якісно, як тут люблять))) Можна без кешбеку)
Post automatically merged:

prokzam, ну і ще з у Вінниці трохи тепліше клімат, ніж у Києві і області.

Місто
Львів
а нафига ее хранить столько? Ездить надо
Та вона якогось не надто стандартного розміру була.
А потім машину продав (мерса-кубіка), а покупцю впридачу дати жаба не дала (він торгувався багато).
Так і пролежала роки.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
Телефон
POCO M5

Tabarik

Без ГМО
Місто
Germany
Телефон
Xiaomi Note 12 pro 5G
prokzam, та All - які марки порадите? Ну тільки ж без фанатізму, мішкі та піреллі, а щоб дешево і якісно, як тут люблять))) Можна без кешбеку)
Навіть я не знайшов за що приколупатись. Тиха, економна. Два роки зимовий брідж на всякий випадок не продавав, все чекав якихось несподіванок взимку... Проїхав на ній 30к+, купив би знову.
І трохи математики. Мінус шість шиномонтажів за цей час - це половина вартості гуми.

Зверху