Автомобільна тема

Місто
Полтава
Про іграшки на машинах - пару раз бачив Беззубика на даху різних машин. Може just for fun, може дитина захотіла, може просто по приколу...
"все мине, мине і це..."
Аби воно ще не відволікало інших учасників дорожнього руху, то все було б гаразд

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Аби воно ще не відволікало інших учасників дорожнього руху
Тобі треба мабуть якісь заспокійливі. А я буду вимагати заборонити на дорогах гарних жінок, харлі-девідсони і всі червоні машини

Місто
Полтава
plebis, Старий я просто
Post automatically merged:

Водій старий, в зад авто доганяли 2106 (то не авто) в Дніпрі, автобус мій, я виїжав на контроль лінії. І ще таксист задивився на свайбу торкнув у фаркоп, то я і не виходив. Він підбіг вибачився і далі поїхали.

Останнє редагування:
Місто
Полтава
Ще доповню, у однієї маршрутки шматок пластику, в другої нормально трохи задку загребла. Дівчину вчили, і вона злякалась

Місто
Харьков
Подорож Запоріжжя - Ужгород з боксом (завантажений) та назад. Витрата пального + 0.5 літра. Дизель.
p.s. кондиціонер (клімат контроль) у машині працює постійно.
Ключевое слово в этом мессадже - Дизель.
Пока у самого не появился дизель, никогда бы не поверил, что увеличение нагрузки на двигатель, не приводит к заметному увеличению расхода топлива.
Была у меня раньше Opel Vectra C с 2.2 двигателем бензин, сейчас Opel Insignia A 2.0 дизель.

На вектре кондиционер включил - слышно, авто чуть потупело и получайте + 1-1.5 литра на 100 расхода.
Разогнал больше 110-120 - получай расход 8+ литров на сотню (и чем больше разогнать, тем заметней расход растет)

Сейчас на инсигнии - включил кондиционер\выключил - пофиг, на тягу авто ни как не сказвается, расход ну растет на 0.5 литра от силы. Зависимость расхода от от скорости есть, но....
Если хочется тошнить около 90 км\ч - получите расход 3.8-4 (это если ехать на круизе и не надо обгонять другие авто, если на обгонах давить педальку - не выйдет такой расход), будете ехать 120-140 - будет расход 5.5-6

Фото после того как проехал по трассе почти 500 км со скоростью 90 км\ч на круизе. Харьков-Днепр-Харьков дорога - две полосы в одну сторону, 2 в другую. Обгонять ни кого не надо, есть место просто объехать если надо. После поездки заправился до отсечки.
В бак влазит 70 литров.

Когда только купил авто, ездил на арабатку на море. Туда ехал как "хотел" бетонка Харьков-Днепр, потом по правому берегу Днепр-Запорожье -130-140 км\ч, от Запорожья до Геническа - 110км\ч. Комп показал расход 5.2 или 5.3
Обратно ехал, "пенсионерил" и ехал строго по правилам, т.е. 90 км\ч и 110 км\ч там где это было можно. Думал, расход сильно упадет. Ага сейчас, комп показал расход 5.

А по поводу бокса на крыше.
Аэродинамическое сопротивление растет в кубе от скорости. И если скорости не большие, а в городе они не большие (не берем тех, кто и в городе летает по 130) то сопротивление от бокса не приведет к большому расходу топлива, особенно на дизеле. На бензинке там чуть хуже.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
А уж на електриці як виросте... якщо спеціальні аеродинамічні ковпаки ставлять на електрухи.

Місто
Харьков
Аэродинамическое сопротивление растет в кубе от скорости.
Щось мені підказує, що зростання не лінійне і залежить від форми обєкта :)
Велком то аэродинамику:)
В кубе, я хоть ХАИ заканчивал по системам управления, но то что сопротивление воздуха от скорости в кубической зависимости нам вдолбили тоже.
То что форма влияет это 100%. Но разгони ту же форму и сравни сопротивление - выйдет кубическая зависимость.

И это, кубическая зависимость очень и очень далека от линейного графика и от линейной зависимости

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
nickprosto, тобто якої би форми я не створив об'єкт, якщо в нього буде коефіцієнт, наприклад 0.5, то не в залежності ні від чого: спойлерів всяких, які притискають, крил, які піднімають, багажників на даху, які створюють хз які потоки і все це змінюється зі швидкістю залежність буде чітко кубічна і можна вважати цей коефіцієнт сталим?

очень и очень далека от линейного графика и от линейной зависимости
Так, сорі, використав термін невірно, мав на увазі залежність "описувана простою формулою"

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Харьков
nickprosto, тобто якої би форми я не створив об'єкт, якщо в нього буде коефіцієнт, наприклад 0.5, то не в залежності ні від чого: спойлерів всяких, які притискають, крил, які піднімають, багажників на даху, які створюють хз які потоки і все це змінюється зі швидкістю залежність буде чітко кубічна і можна вважати цей коефіцієнт сталим?

"
Все те фокусы, спойлеры и т.д. призваны просто уменьшить сопротивление воздуха. Но все равно вы разгоните объект в 2 раза, а сопротивление воздуха вырастет в 8

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
сопротивление воздуха от скорости в кубической зависимости нам вдолбили
Погано вдолблювали - сила аеродинамічного опору пропорційна квадрату швидкості, а от потужність (і відповідно витрата палива) в кубічній, бо потужність це сила*швидкість.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Дякую, цікаво, думав що там все складніше і залежить від форми і швидкості не так прямо. Тоді є більше причин довіряти інфі від ЛЛМок, якщо це так просто рахується.

Місто
Харьков
сопротивление воздуха от скорости в кубической зависимости нам вдолбили
Погано вдолблювали - сила аеродинамічного опору пропорційна квадрату швидкості, а от потужність (і відповідно витрата палива) в кубічній, бо потужність це сила*швидкість.
Может быть.
Меня не планеры учили строить, а баллистикой управлять.
И куб там в итоге все же есть, да, не в том что я утверждал, но есть

Зверху