Автомобільна тема

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Чим це відрізняється від того, що я трохи кращі два колеса ставлю на перед (який гребе і переважно гальмує), а більш зношену на зад, який тільки котиться і трохи підгальмовує барабанами (у моєму випадку)? Можливо, то для повного привіда більш актуально.
Если бы у вас был заднеприводный автомобиль, авто с постоянной загрузкой на заднюю ось, на худой конец Запорожец с двигателем и приводом сзади, то это еще могло прокатить.
А когда переднеприводный с двигателем спереди, а сзади балка без подруливания и к тому же не нагружена задняя ось, то на льду происходит занос задней оси.
Это может произойти даже без вашего участия (ускорения, торможения, резкого маневрирования) - просто попадется неровный скользкий участок и задняя ось уже впереди передней, и это еще хороший вариант т.к. может быть и плохой - чей то бампер в вашей боковине.
Дивно. В книжці (на передньопривідні авто) ж пишуть, що гуму з вищим протектором потрібно ставити на задню вісь. А всі шиномонтажники розповідають, що треба на передню. Бо ти будеш шліфувати.

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Місто
Південь України.
В книжці (на передньопривідні авто) ж пишуть, що гуму з вищим протектором потрібно ставити на задню вісь. А всі шиномонтажники розповідають, що треба на передню. Бо ти будеш шліфувати.
так і є, обидва праві, тільки, що пишуть в книзі - то про безпеку і розрахунки, а те що на шарашках монтажних кажуть, то про зменшення пробуксовки під час рушання з місця і відсутність елементарних шкільних знань.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
а більш зношену на зад
Уверен, что это правильно? Сегодня читал рекомендации ADAC - они рекомендуют назад менее изношенную. Без разделения передний/задний/полный привод.
  • Montieren Sie bei unterschiedlicher Profiltiefe die besseren Reifen auf die Hinterachse, da diese durch ihr Seitenführungspotenzial die Fahrstabilität insbesondere bei Kurvenfahrt bestimmt.
  • Если глубина протектора отличается, установите лучшие шины на заднюю ось, так как это определяет устойчивость вождения благодаря потенциалу прохождения поворотов, особенно при прохождении поворотов.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Уверен, что это правильно?
Почитав, дійсно так рекомендують. Але я вже не першу зиму їзжу, по 100 км на день, і задній занос ніколи не ловив, а ось погану тягу на льоді і погане гальмування помітив саме на цьому Континенталі (до цього був Матадор, дуже добре їхав, але стерся) Може, подумали що я лису назад ставлю? Це не так.

Перемедон

Місто
Південь України.
і ще цікавинка про вигрів дизельного двигуна:LOL: Згадуються історії матьорих шоферюг про "правильну експлуатацію" (тобто довгий вигрів у зимовий період) дизеля)))

Перемедон

Місто
Південь України.
горіх, я з Вами згоден, але це не означає, що той хто може зробити капіталку розуміється на інших процесах незалежно чи то був советський союз чи інша держава.

Останнє редагування:
Місто
Харьков
Дизельный двигатель греть на месте....
Ну ну.
Я летом как-то чистил систему кондиционирования. Двигатель проработал пол часа стоя на месте.
Да нагрелся до 60 градусов, при том что на улице было около 23.
Сколько он будет греться до 60 градусов если на улице -10, даже и не знаю. Наверное минут 40-50, а то и час.

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
SamsS + (M)forever
Ну шо, любителі липучок та всесезонки, як воно по суцільній кризі їздиться?)

Місто
Суми
...на дорогах происходят регулярные встречи членов клуба Любителей Летней Резины и Липучек.
Ти не повіриш, але члени секти шипів (ті що без мізків в голові) регулярно проводять зустрічі з стовпами, бордюрами та між собою.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Як два тижні тому. Повільно соваємося. Звуртаємо увагу на адептів "в мене повнопривідна, антибукс, стабілізація і куча іншого".

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
як воно по суцільній кризі їздиться?)
Зранку було більш-менш норм. А з обіду все розтануло - розхід омивачки в Києві сьогодні величезний, болото летить в лобовуху та на авто.. ((

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
ну як любителі :) Ми вимушено на липучці, бо цокотіти по асфальту 95% нашо воно треба. Да, така зима як тепер - раз на 10 років. Основні вулиці більш-менш розктані, на крижані не премося. Асфальт доречі уже не просто розкатали а і розбили - в Києві уже погризано навіть на магістралях.
А так то ми любимо липень і шоб мух відмивати з лобаша, а не оце все :)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
в Києві уже погризано навіть на магістралях.
Таке враження, що мінометами і шахедами побіті дороги.. жах... Вдень ще якось можна маневрувати, увечері ніяк.. Ходову вже треба робити.

Зверху