Автономне живлення низьковольтної електроніки

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Останнє редагування:
Місто
Харків
там потрібно батареї із захистом чи без?
Post automatically merged:

А повербанк вміє QC/PD?
Є в мене Baseus Bipow 20W на 30к mAh, там заявлено підтримку PD3.0/QC4.0, але є сумніви щодо скрізної зарядки щоб 24/7 був як а-ля ДБЖ

Останнє редагування:
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
там потрібно батареї із захистом чи без?
Post automatically merged:

А повербанк вміє QC/PD?
Є в мене Baseus Bipow 20W на 30к mAh, там заявлено підтримку PD3.0/QC4.0, але є сумніви щодо скрізної зарядки щоб 24/7 був як а-ля ДБЖ
На сайті написано:

Features:
1.Designed for long-term operation: Not afraid of power outages, instant seamless switching, ups power supply will immediately take over power supply in case of power outage; when a call comes in, the device smoothly switches back without restarting, disconnecting from the internet, or going back during the process.
2.Overheating protection: Supports overheating protection. When the internal circuit temperature of the product exceeds 45 ℃, the temperature icon on the display screen starts flashing and the dc output is turned off. After the temperature cools down, the output is turned back on.
3.Interchangeable battery design: The 4-cell flat 18650 battery is easy to disassemble and can be replaced at any time without worrying about battery life when on the go.
4.High definition led display screen: Current display, temperature display, voltage, current, power, equipment parameter information is clear at a glance, and the interface is intuitive to timely grasp the equipment operating status.
5.Battery reverse connection protection: Due to the special nature of 18650 batteries, misconnecting the positive and negative poles of the battery can cause equipment damage. With a protection mechanism in place, devices with misconnected batteries will automatically detect and prohibit power on operation, truly achieving worry free use.
6.Multiple output voltage interfaces: Supports multiple voltage outputs for common dc voltages of 5v, 9v, 12v, and 24v, covering routers, optical switches, and other devices nas, small hosts, etc.

Parameters:
Product name: digital ups uninterruptible power supply
Input: ac85-265v
Output current: 16.4v/dc 2.5a
Battery model: 18650
Battery capacity:>2000mah*4
Frequency: 50-60hz
Total output power: 36w

Output specifications:
Usb 5v/2a
Dc 5v/2a
Dc 9v/2a
Dc 12v/2a
Lan 15/24v-1a
Poe 15/24v-1a
Working temperature: 0℃~45℃
Humidity: 10% -90% rh
Power supply: Flat 18650 batteries*4 (not included in shipment)

Package include:
Ups uninterruptible power supply * 1
Power cord * 1
One to two line * 1
One to one line * 1
Screwdriver * 1
Chinese and english instruction manual * 1

Останнє редагування:
Місто
Львів
але є сумніви щодо скрізної зарядки щоб 24/7 був як а-ля ДБЖ
У мене теж були сподівання що мій Vention буде вміти таке, але насправді, якщо під час віддачі 12В через PD трігер на любому з виходів подати йому на вхід зарядку з БЖ QC/PD, то все то QC/PD відразу вимикається усюди і павер починає криво передавати вхідний струм на вихід, сам майже не заряджаючися.
Причому з падінням на виході аж до 4 3В при струмі 2.5А (більше не навантажував).

Щоб реалізувати скрізну зарядку треба обов'язково зовнішньою комутацією від'єднювати вихід у момент коли з'являється напруга на вході, а живлення роутера у той час реалізувати за допомогою його штатного БЖ.
У колеги тих 4х18650 десь ледве до 5 годин витягували у недавні блекаути.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
але є сумніви щодо скрізної зарядки щоб 24/7 був як а-ля ДБЖ
У мене теж були сподівання що мій Vention буде вміти таке, але насправді, якщо під час віддачі 12В через PD трігер на любому з виходів подати йому на вхід зарядку з БЖ QC/PD, то все то QC/PD відразу вимикається усюди і павер починає криво передавати вхідний струм на вихід, сам майже не заряджаючися.
Причому з падінням на виході аж до 4 3В при струмі 2.5А (більше не навантажував).

Щоб реалізувати скрізну зарядку треба обов'язково зовнішньою комутацією від'єднювати вихід у момент коли з'являється напруга на вході, а живлення роутера у той час реалізувати за допомогою його штатного БЖ.
Ммм... якщо від'єднати вихід, то як навантаження буде живитись?
У колеги тих 4х18650 десь ледве до 5 годин витягували у недавні блекаути.
Можна взяти батарейки на 4000 мАг, наприклад? Або мати заряджені батареї, які вручну замінювати в miniUPS :/

Врешті, є й більші miniUPS, напр. на 31200 мАг https://www.aliexpress.com/item/1005010273674761.html

Останнє редагування модератором:
Місто
Львів
якщо від'єднати вихід, то як навантаження буде живитись?
Я ж написав вище, коли є світло, то від свого штатного блоку живлення 12В, а повербанк з відімкненим виходом у той час заряджається від іншого БЖ з QC/PD і лише після зникнення вмикається на віддачу через PD трігер.
Можна взяти батарейки на 6000 мАг
Не існує в природі елементів 18650 з такою ємністю, це фейк.

.
мати заряджені батареї, які вручну замінювати в miniUPS
Це можна, але рухи вручну, додаткова незручність.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
якщо від'єднати вихід, то як навантаження буде живитись?
Я ж написав вище, коли є світло, то від свого штатного блоку живлення 12В, а повербанк з відімкненим виходом у той час заряджається від іншого БЖ з QC/PD і лише після зникнення вмикається на віддачу через PD трігер.
це незручно...
Можна взяти батарейки на 6000 мАг
Не існує в природі елементів 18650 з такою ємністю, це фейк.
4000 мАг, то була помилка
.
мати заряджені батареї, які вручну замінювати в miniUPS
Це можна, але рухи вручну, додаткова незручність.
а що робити, якщо неможна спрогнозувати час вимкнення?

Місто
Львів
Ну власне, тому у себе я організував автоматичне рішення із застосуванням плати UPS на 2х18650, що живиться з виходу повербанку 5В. Але надію обійтися без неї, використавши PD трігер, ще не покинув, наразі очікуючи прибуття наступної, вже третьої реалізації трігера.
що робити, якщо неможна спрогнозувати час вимкнення?
Вище в темі описував як у мене автоматично реалізовано з перевіреною тривалістю 10 годин безперервної.

Зверху