Стандартна напруга USB-розʼєму - 5В (якщо не рахувати швидкої зарядки).
Тобто: 3.7В / 5В = 0.74 (мінус 26% на різницю напруги, бо мА * год - одиниця відносна); і ще до 15% йде на нагрів. Тому й виходить, що павербанком у 10000 мА * год можна зарядити телефон з ємністю 4000 мА * год приблизно 1.5 рази, а не 2.5.
Це не раз пояснювалось далеко не на одному ресурсі. Приклад з однієї такої статті, де все чітко розписано, я подав вище.
Цікаве питання або коментар, але ж, якщо я правильно розумію, то процес постачання енергії в батареї звичайних телефонів від Power Bank'у приблизно такий у разі лінії 5 V.
Один літієвий елемент типу NCA\NCM має напругу десь приблизно в діапазоні 3,2 - 4,2 V. Значить, Power Bank спочатку робить step-up до 5 V, якщо в Power Bank'у є й ще послідовне з'єднання, то тоді відбувається step-down до 5 V (цікаво, бувають такі Power Bank'и або ні в реальності).
Далі по лінії 5 V струм приходить в телефон, й тут трохи не зрозуміло, або починається зарядка по типу постійної напруги без фактично корегування напруги, або все ж спочатку відбувається CC (зарядка постійним струмом), а потім вже CV (зарядка постійною напругою).
Та загалом щось в мене є сумніви, що стабілізований step-up 3,2 - 4,2 V => 5 V, метр кабелю та трохи провідників на платі телефона втрачають 40% енергії.
Що думає, спільнота, яка реальна втрата енергії на такому шляху та як саме заряджається літієва батарея телефона (методом CV або все ж CC\CV)? Різні QC та DP поки що до уваги не беремо. )