Аналоги Microsoft Office

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Не тільки сумісність файлів різних версій, хоча у Майків сумісність все ж буде набагато краще, ніж у тих Лібрів. Я більше за набір функцій, інтерфейс, до якого вже звикли юзери.
В Лібрі інтерфейс легко міняється на цей "гейський" рібон :))) Не знаю, що там стандартного в тому m$ office знайшли..., мені Лібра як 20 років тому зайшла, так досі нею користуюся, хіба коли макроси хтось наваяє у excel, тоді вже нікуди подітися.

А от щодо самохостинґу, то тут справи инші: брат Лібри - Колабора - побудовано архітектурно так, що це стримінг програми на вебклієнт користувача. Таким чином, треба дуже добрий сервер, щоби впоратися із запитами більше 1 користувача, трафік та будь-який малобюджетний клієнт. В онліофісі і терер евроофісі навпаки - код вантажиться в бравзер клієнта і вже там виконується важка робота, тоді як сервер конвертує дані, забезпечує співпрацю тощо. Таким чином евроофіс не буде відчутно гальмувати при великій кількості одночасних запитів та роботі з одним і тим же файлом. Це так спрощено пояснив.
Post automatically merged:

Euro-Office is not designed for stand-alone use
Цікаво, навіщо? В Only та P7 такий режим є.
Думаю, це пов'язано з альянсом чи консорціумом, який просуватиме активніше суверенні европейські хмари. Нещодавно он запустили Office.eu, тепер ще одна ініціятива на підході. Урядові, муніципальні установи ЕС активно переходять з Ґуґло/Майкохмар на локальні хмари, в яких дані зберігаються в ЕС. На тлі чортічого, що відбувається в США та стрімкого перетворення користувачів на продукт ШІ нічого й не залишається, в принципі.

Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Взагалі, кумедно, що ЄС мавпує кацапів: патріотична риторика плюс перебивка шильдиків на опенсорсних продуктах. І вдвічі кумедно, що джерелом для адаптації стала саме оригінальна ворожа розробка.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Не знаю, що там стандартного в тому m$ office знайшли..., мені Лібра як 20 років тому зайшла, так досі нею користуюся
Ось в цьому і є весь ред. Власний досвід екстраполюють на всесвіт.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Не знаю, що там стандартного в тому m$ office знайшли..., мені Лібра як 20 років тому зайшла, так досі нею користуюся
Ось в цьому і є весь ред. Власний досвід екстраполюють на всесвіт.
До чого тут ред? Я про свій досвід розповів і здивувався, чого там стандартного ви знайшли?
Post automatically merged:

Взагалі, кумедно, що ЄС мавпує кацапів: патріотична риторика плюс перебивка шильдиків на опенсорсних продуктах. І вдвічі кумедно, що джерелом для адаптації стала саме оригінальна ворожа розробка.
Не все так "однозначно" :)
Поділюся своїми думками:
1. ліцензія A-GPL, яка дозволяє використовувати та створювати модифікації софта при збереженні тої же ліцензії, це означає, що софт є ВПЗ;
2. европейці вичистили (вичищають) софт від "шлюх" і "блекджеків" (блобів) і вносять свої власні модифікації, при цьому софт буде ВПЗ і далі - тобто можна комітити туди свій код і робити його кращим;
3. вважаю, що все вороже треба вивчати та не гидувати застосовувати за своїм призначенням, при цьому не створюючи залежностей та профіту ворогу (бухло, наркота не враховується).

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Загалом головна проблема LibreOffice - у нього нативний формат .odt, в той час як у реального бізнесу усе в .docx (ну і відповідно для таблиць, презентація та іншого). І це 2 абсолютно різні формати всередині і конвертувати один в інший фактично без пошкодження зовнішнього вигляду - неможливо.
OnlyOffice спеціально будували щоб працювати з docx - і це у них рідний формат. І це дуже велика перевага перед Libre. Ну а якщо він опенсорсовий з відкритою ліцензією, то з точки зору бізнесу взагалі срати хто його розробник, хоч гітлер. Тільки аудит коду провести перед тим як форкати.

Зверху