Так, цей пост про Артема Шило. З яким я познайомився з початку березня 22 року.
І якщо вже піднявся такий галас по питанню ще вчора нікому не відомого "сірого кардинала СБУ", то мабуть має сенс доповнити що він ще являвся "сірим кардиналом ЗСУ". Про що напевно ГШ не розповість. Але можливо розкажуть інші підрозділи. Які ви ну дуже гарно знаєте.
Але по порядку.
В перших числах березня 2022 року мене набрав якийсь лівий тіп та запропонував допомогу. Скажу чесно, це був час паніки та хаосу в країні, ми біжали воювати в кожну диру, а ці дири зʼявлялися постійно. Тому цей дзвінок був несподіваним, мʼяко кажучи.
На питання "А чого ти саме мені подзвонив?" він відповів що йому мене хтось охарактеризував як одного з людей, які знають потреби армії, і з урахуванням того що багато вертикальних звʼязків зараз порушено, то він бачить в таких людях функцію, яка зможе вказати що швидко треба тут та зараз, а він буде шукати на це гроші знайомих та залучати фонд "Фундація Течія", які будуть закривати питання які горять. Бо ситуацію треба рятувати любими способами. І як я зрозумів, я був не єдиним в його списку.
Я сконтактував його з компанією
"Балістика Фірма", та
Олександр Довгий щоб вони мали змогу виробити захист, якого тоді критично не вистачало (всі ж пам'ятають бронежилети з ресор?), та викупити склад
M-TAC та роздати снарядження та одяг обороні Києва, бо тоді наше ТРО більше було похоже на гопоту зі зброєю.
І він це зробив.