Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
проводом от роутера к роутеру, и так покрытие увеличиваю там где надо.
Це не вирішує, коли девайс тримається за слабкий сигнал і треба вручну перемкнути мережі, або вимкнути-увімкнути вайфай. В деяких, здається asus, є "лінивий меш", коли можна вказати "відсічку" за рівнем сигналу, наприклад, -80 дбм вимикати клієнта.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
А він точно засмічується, враховуючи дальність розповсюдження радіохвиль у діапазоні 5 ГГц, а також те, що роутери встановлені всередині окремо розташованих будинків, не на зовні?
Точно. Принаймні, у мене. Бо мій телефон бачить їхні мережі. А у них вони не використовуються, а просто світять. Тому, що можуть.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Стандартная трёхкомнатная "чешка". Роутер изначально стоял в маленькой комнате
У мене роутер Cudy в точно такій хаті розташовано в кінці довгого коридору, ближче до вани/санвузла. 5ка добиває всюди, навіть на кухні 200 Мбіт/ с на WIFI 5.

Місто
Самар
Kseniya, купуєте два отаких роутери , вони підтримують меш і задешево перекриваєте усю квартиру
Але є нюанс, при відео-аудио дзвінку, коли ви або будете ходити по квартирі, або сидіти десь по центру між точками, при переключенні з точки до точки можливий обрив зв'язку чи затримка, пауза тощо. І рішення я так і не знайшов (знаю про v, k протоколи, але це не вирішує той факт що телефон повинен дропнути усі конекти при переході з точки на точку. В ще при переключенні він встигне переселити на мобільну мережу та й там спробувати прогнати трафік)

Місто
Самар
можливий обрив зв'язку чи затримка, пауза тощо
В мене вони підключені між собою Mesh, і все добре працює без обривів.
Але це технично все одно дві точки доступа з одинаковим ім'ям, меш або не меш нічого не змінює. Телефон все одно дропає коннект з одной ТД, та й коннектиться до іншої.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
DesKV, але майже всі сервіси спокійно переносять такі перемикання. І в мобільну мережу не встигає заходити, при використанні нормального mesh.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Нубівське питання, чи буде працювати мережа з роутерів-точок, які використовують електромережу при перемиканні на генератор/інвертор замість централізованого електропостачання?

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
knedlyk, як пощастить. Залежить від генератора / інвертора і параметрів його синусоїди і перешкод.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Більше залежить від блоків живлення роутерів. Достатня ємність згладжувальних кондюків - все ок, якщо ні - будуть ресети.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Тю йопта. Має працювати, Powerline має вищі частоти і корекцію помилок. Ну хіба швидкість просяде на мілісекунди.

Місто
Самар
DesKV, але майже всі сервіси
Teams - ні, він губить частину голосу, в телеграм теж випадає. При відеосозвоні буде при перемиканні зависати на деякий час картинка. Тобто це треба враховувати, що з'являється така дратуюча пауза, це особливо незручно, коли ти преподаєшь комусь щось, або вирішуєш якесь термінове питання, а ноут вирішив переключитись на іншу фізичну точку.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Teams - ні, він губить частину голосу, в телеграм теж випадає. При відеосозвоні буде при перемиканні зависати на деякий час картинка.
Налаштований в openwrt "роумінг" такого не має.

Місто
Днепр
Волевые мастера (в смысле мастера "Воли" :D) советовали мне вот эту модельку:

TP-Link EC220-G5​

(она продается у них на сайте, но есть и на той же "Розетке")
Взяв собі такий більше року тому новим на олх за тищу. Тільки позитивні емоції. Раджу(ІМХО).

Місто
Самар
Налаштований в openwrt "роумінг" такого не має.
Якщо це 802.11v, та й 802.11k то там все одно телефон дропає усі відкрити сокети, тільки все чуть бистріше проходить та й все одно все видається на откуп телефона, компа.

Зверху