Водопостачання, водогін, вода

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Народ, що і де треба робити, щоб встановити лічильник на холодну воду? Телефоную в Дніпроводоканал на лінію підтримки, ці дятли відправляють мене у району абонентну службу. Я питаю - у наш вік цифровізації мені потрібно ножками топать туди щоби що?!? Щось промямлили і кинули слухавку :( Хто нещодавно робив, яка там процедура?

andreuskas

Заблокований
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Народ, що і де треба робити, щоб встановити лічильник на холодну воду? Телефоную в Дніпроводоканал на лінію підтримки, ці дятли відправляють мене у району абонентну службу. Я питаю - у наш вік цифровізації мені потрібно ножками топать туди щоби що?!? Щось промямлили і кинули слухавку :( Хто нещодавно робив, яка там процедура?
Баба Ліда повинна по журналам перевірити вільний абонентський номер и переписати його на ваші паспортні данні, 3...4 копії повинні бути у вас на руках. Лічильник новий зі свіжим тавром інспектора, або довідка про проходження повірки(зазвичай у них же)

andreuskas

Заблокований
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Лічильник новий зі свіжим тавром інспектора
треба також туди везти?
Зазвичай воно купляється прямо у баби Ліди. Везти і ставать у чергу на повірку, то для тих хто хоче зекономити.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Лічильник новий зі свіжим тавром інспектора
треба також туди везти?
Ні. У паспорті на лічильник є дата виготовлення - це воно і є (це відноситься до вітчизняних лічильників).
Я міняв так:
- у водоканал даєш заявку на розпломбування лічильника;
- купляєш новий лічильник;
- після розпломбування та зняття показів встановлюєш лічильник;
- даєш заявку на опломбування лічильника;
- на етапі опломбування надаешь копію паспорта на лічильник та підписуєш акт встановлення.

Місто
kiev
не хочете йти, шукайте контору яка займається повіркою лічильників, у багатьох є функція підключ - привезуть поставлять, опломбують, відправлять доки в водоканал.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Я міняв так:
Та у мене взагалі немає лічильника, платив по нормі. Але тепер на будинок ставлять загальний лічильник, а ви ж знаєте, як вони потім розкидують ті показання ;)

andreuskas

Заблокований
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
дата виготовлення - це воно і є (це відноситься до вітчизняних лічильників).
Це не воно і є. Там ще повинен бути круглий штампік з гербом, роком і кварталом що означає коли цей прибор був повірений державним інспектором. На імпортних приладах такого нема, наші , з тих що я бачив, ідуть з повіркою, але у вік ринкових відносин може бути все що завгодно.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
дата виготовлення - це воно і є (це відноситься до вітчизняних лічильників).
Це не воно і є. Там ще повинен бути круглий штампік з гербом, роком і кварталом що означає коли цей прибор був повірений державним інспектором. На імпортних приладах такого нема, наші , з тих що я бачив, ідуть з повіркою, але у вік ринкових відносин може бути все що завгодно.
Подивився паспорти. У 2014р круглий штампик ще був (без герба), у 2021 році вже немає - тільки штамп ВТК. Як мені пояснювали, при прийманні ВТК присутній представник Держповірки.
Post automatically merged:

Я міняв так:
Та у мене взагалі немає лічильника, платив по нормі. Але тепер на будинок ставлять загальний лічильник, а ви ж знаєте, як вони потім розкидують ті показання ;)
Замість пункту першого - заява на встановлення.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
В електронному вигляду на офіційну пошту водоканалу це можна зробити чи все ж таки топать ніжками?
Мабуть, ніжками, бо у цьому випадку треба паперова заява.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В електронному вигляду на офіційну пошту водоканалу це можна зробити чи все ж таки топать ніжками?
Це ж не ТЦК, чо ти ачькуєш? Або запропонуй реалізувати в Дія.

Навіть в Києві вимагають особистого візиту власника житла.

Prorab

Skylark
Місто
Черноморск
Телефон
Redmi N8P
, у багатьох є функція підключ - привезуть поставлять, опломбують, відправлять доки в водоканал.
Год назад делал поверку. Приехали с каким то прибором, даже счётчик не демонтировали, не распломбировывали, сделали поверку, состряпали акт, отправили в наш местный водоканал. 3аплатил 300 гр. На саму процедуру ушло где то полчаса времени.

Місто
Львів
Обираю зараз лічильник холодної води, можливо хтось користується ось таким Ecostar або може порадити перевірений варіант в межах 500-600₴?
По Львові цікава ситуація- записався у Львіводоканалі на повірку лічильника за місцем проживанням, черга 4 місяці. Львіводоканал вирішив в односторонньому порядку, що мій лічильник більше вже не лічильник, зняли з обліку і перевели до групи користувачів без лічильника :mad:

Місто
Львів
По Львові цікава ситуація- записався у Львіводоканалі на повірку лічильника за місцем проживанням, черга 4 місяці. Львіводоканал вирішив в односторонньому порядку, що мій лічильник більше вже не лічильник, зняли з обліку
Цікаво, а чим був вмотивований вибір саме Львіводоканалу для повірки лічильника? У лютому перед повіркою кількох лічильників у різних помешканнях я спочатку поцікавився їхніми цінами за ту послугу, а потім зазирнув у місцевий телеграм-канал, де охоче дали телефон львівського філіалу рівненського "Метртехсервісу", які виконали повірку протягом тижня та більш ніж удвічі дешевше (тоді в них це коштувало 300 грн., а в Львівводоканалі близько 700).

Місто
Львів
Цікаво, а чим був вмотивований вибір саме Львіводоканалу для повірки лічильника?
ОСББ підписало цілий під‘їзд, мало бути протягом місяця, але шось пішло не так. До інших вже теж записався коли помітив нові цифри в платіжці.

Зверху