Водопостачання, водогін, вода

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Народ, що і де треба робити, щоб встановити лічильник на холодну воду? Телефоную в Дніпроводоканал на лінію підтримки, ці дятли відправляють мене у району абонентну службу. Я питаю - у наш вік цифровізації мені потрібно ножками топать туди щоби що?!? Щось промямлили і кинули слухавку :( Хто нещодавно робив, яка там процедура?

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Народ, що і де треба робити, щоб встановити лічильник на холодну воду? Телефоную в Дніпроводоканал на лінію підтримки, ці дятли відправляють мене у району абонентну службу. Я питаю - у наш вік цифровізації мені потрібно ножками топать туди щоби що?!? Щось промямлили і кинули слухавку :( Хто нещодавно робив, яка там процедура?
Баба Ліда повинна по журналам перевірити вільний абонентський номер и переписати його на ваші паспортні данні, 3...4 копії повинні бути у вас на руках. Лічильник новий зі свіжим тавром інспектора, або довідка про проходження повірки(зазвичай у них же)

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Лічильник новий зі свіжим тавром інспектора
треба також туди везти?
Зазвичай воно купляється прямо у баби Ліди. Везти і ставать у чергу на повірку, то для тих хто хоче зекономити.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Лічильник новий зі свіжим тавром інспектора
треба також туди везти?
Ні. У паспорті на лічильник є дата виготовлення - це воно і є (це відноситься до вітчизняних лічильників).
Я міняв так:
- у водоканал даєш заявку на розпломбування лічильника;
- купляєш новий лічильник;
- після розпломбування та зняття показів встановлюєш лічильник;
- даєш заявку на опломбування лічильника;
- на етапі опломбування надаешь копію паспорта на лічильник та підписуєш акт встановлення.

Місто
kiev
не хочете йти, шукайте контору яка займається повіркою лічильників, у багатьох є функція підключ - привезуть поставлять, опломбують, відправлять доки в водоканал.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Я міняв так:
Та у мене взагалі немає лічильника, платив по нормі. Але тепер на будинок ставлять загальний лічильник, а ви ж знаєте, як вони потім розкидують ті показання ;)

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
дата виготовлення - це воно і є (це відноситься до вітчизняних лічильників).
Це не воно і є. Там ще повинен бути круглий штампік з гербом, роком і кварталом що означає коли цей прибор був повірений державним інспектором. На імпортних приладах такого нема, наші , з тих що я бачив, ідуть з повіркою, але у вік ринкових відносин може бути все що завгодно.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
дата виготовлення - це воно і є (це відноситься до вітчизняних лічильників).
Це не воно і є. Там ще повинен бути круглий штампік з гербом, роком і кварталом що означає коли цей прибор був повірений державним інспектором. На імпортних приладах такого нема, наші , з тих що я бачив, ідуть з повіркою, але у вік ринкових відносин може бути все що завгодно.
Подивився паспорти. У 2014р круглий штампик ще був (без герба), у 2021 році вже немає - тільки штамп ВТК. Як мені пояснювали, при прийманні ВТК присутній представник Держповірки.
Post automatically merged:

Я міняв так:
Та у мене взагалі немає лічильника, платив по нормі. Але тепер на будинок ставлять загальний лічильник, а ви ж знаєте, як вони потім розкидують ті показання ;)
Замість пункту першого - заява на встановлення.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
В електронному вигляду на офіційну пошту водоканалу це можна зробити чи все ж таки топать ніжками?
Мабуть, ніжками, бо у цьому випадку треба паперова заява.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В електронному вигляду на офіційну пошту водоканалу це можна зробити чи все ж таки топать ніжками?
Це ж не ТЦК, чо ти ачькуєш? Або запропонуй реалізувати в Дія.

Навіть в Києві вимагають особистого візиту власника житла.

Prorab

Skylark
Місто
Черноморск
Телефон
Redmi N8P
, у багатьох є функція підключ - привезуть поставлять, опломбують, відправлять доки в водоканал.
Год назад делал поверку. Приехали с каким то прибором, даже счётчик не демонтировали, не распломбировывали, сделали поверку, состряпали акт, отправили в наш местный водоканал. 3аплатил 300 гр. На саму процедуру ушло где то полчаса времени.

Зверху