Місто
Kyiv
Доброго времени суток всем.
Ужас, я реально не могу поверить в то что Воля откажется от DOCSIS.....
Это ппц.
DOCSIS это лучшая технология интернета.
И дело тут не в скорости, а в безопасности, стабильности, эффективности.
Да взять тот же коаксильный кабель, ну просто достаточно взять его в руку, посмотреть на него, и сразу, да, вот это мощь, это оно.
А вот эти все витые пары, оптические кабеля толщиной со спичку, это что ещё такое? Нафиг оно надо.
Коаксил по умолчанию экранирован и заземлен - никаких наводок и излучений. Голова болеть не будет если сидеть за компом долго.
Я не знаю если тут сотрудники Воли или кто-то из этой компании, но я прошу, не делайте этого!!!
DOCSIS вечен. DOCSIS лучшее что есть, вы единственные кто в Украине предоставляет услуги по этой бессмертной технологии.
Лучше попытаться найти финансирование и инвестиции и пойти вперед к DOCSIS 3.1.
Я уверен найдутся люди готовые платить за интернет по 500 грн месяц если потребуется. Да и больше.
За эту технологию.
Вся Америка на DOCSIS, пол Европы на DOCSIS.
Не убивайте лучшую технологию предоставления интернета.
Не заменяйте её на дешевый простой попсовый PON.
DOCSIS - forever.
Я уже 10 лет на DOCSIS на акциях по 50-100 грн все супер, скорости хватает с головой
Якщо співробітник,то це дивує що не безкоштовно.

Місто
Denver
Сучасний DOCSIS версій 3.1, 4.0, де почали з’являтись гігабітні швидкості, full duplex, low latency, насправді занадто складний стандарт технічно. Так, в США досі більшість мереж на коаксіалі, тому у бізнеса є запит витиснути з коаксіального кабелю все, що можливо. Але на стороні систем підтримки цієї мережі, як і на рівні модуляції, враховуючи зоопарк технологій та сервісів, все виглядає доволі монструозно та складно в підтримці. Сучасні CMTS стають вже все більше орієнтовані на PON, щоб спростити для провайдерів контроль мережі. То ж навряд домінація DOCSIS залишиться так надовго, як мінімум в США.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
навряд домінація DOCSIS залишиться так надовго, як мінімум в США.
У США досі на деяких заправках існують імпринтери як єдиний метод розрахунку карткою. (Хто не знає що це - https://uk.wikipedia.org/wiki/Імпринтер )
У США досі розсилають поштою чеки і в ходу чекові книжки як метод розрахунку за отримані товари/послуги. При цьому взагалі незрозуміло навіщо, якщо є Venmo і банальні платежі за реквізитами. (Останню чекову книжку в Україні я бачив 2017 року від Сбєрбанку росії в Україні, земля йому скловатою)
У товариша в Каліфорнії нещодавно оператор на DOCSIS "розщедрився" і підняв йому upload до 20 Мбіт/сек. з ДВОХ. МЕГАБІТ. Download при цьому був і залишився 500... Оптичну мережу хотів прокласти конкурент, але більшість мешканців кварталу приватних будинків висловились проти. Мотивація - навіщо, якщо і це працює?
Оце лейтмотив розвитку технологій у Штатах - "навіщо, якщо і це працює". І Доксіс там ще дуже довго не помре, існуючі мережі підтримуватимуть до упора і перебудовуватимуть тільки наново після якогось урагану вже на нормальний PON. Вони і від CDMA відмовились виключно тому, що LTE його "іззів" (с) Митець за можливостями і глобалізаційними перспективами, такого стрибка щодо домашніх мереж я б не очікував. Вони краще будуть витрачати тонну громшів і годин роботи спеціалістів, але не будуть переходити наново повністю. Можливо, так просто дешевше. А можливо "і це працює".

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
upload до 20 Мбіт/сек. з ДВОХ. МЕГАБІТ.
Додам смішних подробиць до цього факту.
Як виявилось, у Штатах не так давно затверджена нова редакція регуляцій фіксованого інтернету, де підвищили критерії поняття "broadband". Тепер, щоб відповідати цій назві, фіксований інтернет має мати швидкість не менше 20 мбіт/сек в обидва боки. Тобто якби регуляція так і не була прийнята, сиділа б купа абонентів з upload 2 мбіт/сек і далі, при наявності технічних можливостей її підняти, і ніхто б навіть і не чухався. Слава великому доксісу, асиметрії слава!

Місто
Denver
Я дотичний до цього, працюю на вендора DOCSIS рішень для провайдерів, сиджу фактично в офісі одного з найбільших провайдерів тут в США. Знаю про всі ці нюанси тут. Але імплементувати останнім часом те, що ринок хоче, стає складніше і складніше. Воно може виглядати для кінцевого користувача, що все просто і надійно. Але фактично, для того, щоб мережа функціонувала, працює купа народу та систем, які слідкують за станом, шумами, обладнанням в полях, проактивно змінюючи конфігурацію протягом дня, щоб забезпечити умови, то ж згодом фізично всунути ті вимоги, на які є попит, в кабель стане неймовірно складно. Зараз вже йде мова про розширення спектру.

Наразі в CMTS системах імплементовані рішення, які сильно економлять гроші провайдерам. Рішення стають хмарні та розподілені. У провайдерів є попит на PON, тому ці самі системи стають універсальними, здатними підтримувати як DOCSIS, так і PON мережу, не потребуючи заміну інфраструктури. То ж навіть тут все йде в PON напрямку.

PS: з приводу імпринтерів: в США вже доволі давно не випускають ембосованих карток Visa/MasterCard/Amex, то ж на щастя, це вже в минулому :)

Останнє редагування:
Місто
вілково
Romik_Kyiv, У результаті погасив мінус близько 30 грн (поки він ще не зріс до розміру абонплати). Завантажив, роздрукував, заповнив і відправив їм на електронну пошту фото заяви на розірвання договору. Протягом кількох годин отримав відповідь, що угоду розірвано.

можете підказати де завантажити заяву на розірвання договору?

Місто
Kiev
Romik_Kyiv, У результаті погасив мінус близько 30 грн (поки він ще не зріс до розміру абонплати). Завантажив, роздрукував, заповнив і відправив їм на електронну пошту фото заяви на розірвання договору. Протягом кількох годин отримав відповідь, що угоду розірвано.

можете підказати де завантажити заяву на розірвання договору?
пишіть сюди [email protected], тема: номер договору.
вам передзвонять, та надійшлють форму заяви, або затефонуйте на гарячку.

Зверху