Відключення стільникових мереж попередніх поколінь (2G, 3G, 4G тощо)

Місто
Київ
Телефон
Zenfone 10
Австралійська telstra (ну і решта операторів теж, про них я не в курсі) пішла "українським" шляхом, і з 28 жовтня вимкнула 3/2г мережі, а також унеможливила роботу volte для "непідтримуваних" телефонів. Усе т.зв. "старе" із нативною підтримкою ims сервісів пішло під три чорти, разом із відносно сучасними Xiaomi (бо то недружній бренд). Навіть дружні Samsung 3-5 річної давності теж сказали "Інтернет-онлі" і лишились функції дзвінків та смс 🤷‍♂️

Останнє редагування:

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Австралійська telstra (ну і решта операторів теж, про них я не в курсі) пішла "українським" шляхом, і з 28 жовтня вимкнула 3/2г мережі,
Та ладна... 2Ґ австралопітекиійці повирубали ще у 2016-17 роках, отже, шлях абсолютно НЕ український.
До речі, шлях взагалі нехарактерний в світових масштабах: зазвичай 2Ґ залишають (як мінімум для роумерів). Тільки йдеться про 2Ґ, якщо він ҐСМ, а не ЦДМА (IS-95), бо в останньому випадку ясно, шо 2Ґ/3Ґ вимикається "одним рубильником".
І ще я ніхіра не зрозумів про СМС: воно не ходить по ЛТЕ?
Ставлю на планшеті ЛТЕ-онлі. пишу на нього СМС -- все приходить, де тут проблема?

Місто
Київ
Телефон
Zenfone 10
Австралійська telstra (ну і решта операторів теж, про них я не в курсі) пішла "українським" шляхом, і з 28 жовтня вимкнула 3/2г мережі,
Та ладна... 2Ґ австралопітекиійці повирубали ще у 2016-17 роках, отже, шлях абсолютно НЕ український.
До речі, шлях взагалі нехарактерний в світових масштабах: зазвичай 2Ґ залишають (як мінімум для роумерів). Тільки йдеться про 2Ґ, якщо він ҐСМ, а не ЦДМА (IS-95), бо в останньому випадку ясно, шо 2Ґ/3Ґ вимикається "одним рубильником".
І ще я ніхіра не зрозумів про СМС: воно не ходить по ЛТЕ?
Ставлю на планшеті ЛТЕ-онлі. пишу на нього СМС -- все приходить, де тут проблема?
Український тут шлях саме в тому, що вони не дозволили доступ до ims ядра усім, в кого є "тумблер" volte. Лише дозволені та православні католицькі моделі, які розповсюджуються у рітейл мережах країни (привіт перелік із десятка правильних моделей із сайту кс/лс). Така собі боротьба із аліекспресом сірим імпортом (доречі це не гіпербола - можна почитати треди на реддіті щодо відсутності у них тепер права на вибір). Самси, Мото, яблука і якісь операторські оеми - усе. Взимку у них був last call щодо зміни телефону. Весна постукала у їхні двері збільшеними незапланованими покупками мобілок 🤷‍♂️

А до чого питання про смс? Воно ходить по лте, як і в нас. Тільки люди, що опинились із неправильними телефонами без дозволу на ims - їх більше не отримують.

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Лише дозволені та православні католицькі моделі
Ну, тоді вже протестантські (здебільшого -- анґліканські) моделі. ))
Така собі боротьба із аліекспресом сірим імпортом. [...] Самси, Мото, яблука і якісь операторські оеми - усе.
Ви так про це говорите, ніби це шось зле. ))
А до чого питання про смс? Воно ходить по лте, як і в нас. Тільки люди, що опинились із неправильними телефонами без дозволу на ims - їх більше не отримують.
Точно, недочитав.

Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
смс в лте возможно и без ims.
либо в статье ошибка, либо операторы криворукие/хитрожопые

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 7 Pro, OnePlus 5
Цікаво, а список IMEI у них також вибілений, і не канонічний 15 pro max зі штатів не буде мати доступу до ims? Як у нашого Lifecell? Я вже якось писав, що не міг активувати VoLTE на своєму iPhone, і мені допомогла сестра на своєму купленому в Україні.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Австралійська telstra (ну і решта операторів теж, про них я не в курсі) пішла "українським" шляхом, і з 28 жовтня вимкнула 3/2г мережі, а також унеможливила роботу volte для "непідтримуваних" телефонів. Усе т.зв. "старе" із нативною підтримкою ims сервісів пішло під три чорти, разом із відносно сучасними Xiaomi (бо то недружній бренд). Навіть дружні Samsung 3-5 річної давності теж сказали "Інтернет-онлі" і лишились функції дзвінків та смс 🤷‍♂️

В них це можна, бо там пересічений може собі дозволити, наприклад яблуко, під операторський контракт з величезним дісконтом. У Франції, до прикладу, айфон можна взяти (при певних умовах) навіть за 1€

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
список IMEI у них також вибілений,
Так точно!
не канонічний 15 pro max зі штатів не буде мати доступу до ims?
Не знаю, як визначається канонічність, але перевірити можна прямо там
Якшошо, офіційні українські Ґнусмаси (Таб Актів 5 та іксКавер 7) пройшли перевірку успішно. ))

Місто
Kyiv
Цікаво, а список IMEI у них також вибілений, і не канонічний 15 pro max зі штатів не буде мати доступу до ims
Оператори визначають моделі по ТАС кодам. Звичайно, якщо ТАС код прив'язаний до регіону, то його можна було б і пофільтрувати для ims, але ж нахіба...

Місто
Київ
Телефон
Zenfone 10
список IMEI у них також вибілений,
Так точно!
не канонічний 15 pro max зі штатів не буде мати доступу до ims?
Якшошо, офіційні українські Ґнусмаси (Таб Актів 5 та іксКавер 7) пройшли перевірку успішно. ))
Офіційний Samsung m20 із Фокстроту вже успішно не працює там)) тому перевірка до одного місця
Ну про старенький салямі ноут 7 про регіону Китай я мовчу. Але на ньому хоча би можна вимкнути перевірку carrier check, що звісно до бажаного ефекту аж ніяк не призвело

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Офіційний Samsung m20 із Фокстроту вже успішно не працює там)) тому перевірка до одного місця
Нічого не стверджую, бо наразі не маю перспектив практично перевірити в австралійській мережі ці 2 свої телефони.
Але після параду на москві -- одразу поїду перевіряти. ))
Менше з тим, от заради інтересу: дайте перших 8 цифр ІМЕІ того М20.

Місто
Хмельницкий
Телефон
Xiaomi 12
І тут половина форуму (я в тому числі) полізла нахібась перевіряти, а чи буде їх телефон працювати в Австралії :)

Sergiys

У пошуку
Місто
Київ
Телефон
РОСО X3 Pro
Перевірив Readmi Note 3 Кітаець - перевірку успішна.

Місто
Київ
Телефон
Zenfone 10
Нічого не стверджую, бо наразі не маю перспектив практично перевірити в австралійській мережі ці 2 свої телефони.
Але після параду на москві -- одразу поїду перевіряти. ))
Менше з тим, от заради інтересу: дайте перших 8 цифр ІМЕІ того М20.
Щодо IMEI – запитаю, як буде співпадати влучний час))

А от те що київстар не реєструється у жодній мережі 4g там – це факт. 2 номери пріпейду, 2 різні тарифи. Навіть volte попросив у підтримки увімкнути. Телефони не реєструються із помилкою. Ще спробуємо у нові підтримувані телефони вставити наші сімки, але от такий от нежданчик чекатиме в кожній країні де вимкнули "старі" мережі.
Post automatically merged:

Ага, мій телефон із профілю також успішно проходить перевірку))) Але ims послуги не працюють навіть у нас на лайфі. Це перевірка була призначена на перехідний період з червня по жовтень, коли 3g там ще працювало у "підтримуючому" режимі.

Тут логіка роботи буде така: асус продається офіційно на місці? Ні. Чи буде працювати телефон, привезений бозна звідки? Відповідь очевидна

Єдине, що мені не зрозуміло із цього списку – це наявність poco...
1732454295017.png
1732454417273.png

Останнє редагування:
Місто
ЗСУ
Телефон
Poco M5s Samsung S23U
Квазар, навалив, так навалив..все на купу і нічого толком.
Пріпейд українського оператора повинен мати LTE роумінг на іншому краю світу?
Найпопулярніший бренд однієї з найбільших діаспор Австралії в списку підтримки тебе дивує?

Місто
Мельбурн
Підтверджую, сім карта Київстара наразі не реєструється в жодній мережі в Австралії, при тому, що телефон місцевий та на іншій сімці чудово працює місцевий номер в volte режимі. По місту ще залишилось кілька базових станцій на 3G, які не вимкнули, і на яких роумінг працює, якщо ну дуже треба зв'язок.

Підтримка Київстара відповіла, що наразі нічим допомогти не можуть, і колись воно все налагодиться, але коли вони не мають жодного уявлення. Ані увімкнення volte, ані перехід на eSim не допоможуть за їх словами.

Місто
Мельбурн
До вимкнення 3G роумінг працював добре і дуже довго. В сім карти Vodafone Україна - та сама проблема, і схожа відповідь підтримки: якщо телефон підтримує volte, то колись роумінг запрацює.

Зверху