Есть какие то варианты в нынешней ситуации? Вероятность что, как мин, перебои с электричеством будут очень часто. Как макс.... даже не говорю об этом. Вариант с солнечной батареей прорабатываю, строить печку тоже вариант. Что еще?
В мене вдома такі варіанти:
1. Інвертор і 2 автомобільні акумулятори (для газового котла).
2. Генератор бензиновий (для газового котла).
3. Електричний котел.
4. В одній з кімнат є газовий конвектор. Колись я переробив систему опалення - зняв конвектори і встановив котел і батареї (газовий проект переробили, конвекторів там нема). Але в одній із кімнат залишив конвектора, так на всякий випадок, якщо не буде електроенергії. Щоб газовики не пудрили мізки, газову трубу від конвектора демонтував. Тому претензій мені вони виставити не можуть, бо конвектор не підключено до газу. У випадку потреби можу його тимчасово тихенько підключити через шланг.
На випадок відсутності одночасно електрики і газу - без варіантів: теплий одяг, ковдри, мангал на вулиці гріти воду, розливати її в пляшки, класти в ліжко. (А ще в дворі в мене є 3 коти і собака вівчарка - зловити і теж до себе в ліжко
). Буржуйка була б добре, але встановлювати її в одній з кімнат, розводити срач дровами, попелом, сажою, монтувати димохідну трубу, псувати ремонт, не маю бажання. Думаю логічно: поки нема фронту поблизу, то й перебої з електрикою/газом будуть лише кілька днів. А якщо фронт підійде, то вдома сидіти ніхто не буде: жінки за кордон, я - на війну.