Депозити (вклади)

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.

chelavek

Слава Україні !!!
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
9 червня 2020 р.
Один із найпоширеніших банківських продуктів — це депозит. Клієнт банку має можливість покласти «вільні» кошти на депозитний рахунок та отримувати відсотки. У такий спосіб банк залучає ресурси для кредитування громадян та бізнесу, а клієнти банку можуть не лише зберегти власні кошти від знецінення, але й заробляти на них.

Близько 7 % письмових звернень громадян до Національного банку стосуються саме відносин за депозитами. Тому ми підготували роз’яснення для клієнтів банків, які вирішили покласти власні кошти на депозит.

👉 Автоматичне продовження строку депозиту можливе лише за вашої згоди.

Уявімо ситуацію: клієнт відкрив у банку депозит із кінцевою датою 24 серпня. Через свята він зміг звернутися до банку лише 25 серпня. І тоді ж дізнався, що банк автоматично продовжив його депозит. Адже за умовами договору клієнт повинен був звернутися до банку впродовж 5 днів до закінчення строку депозиту.

Банк у такому випадку не порушив права клієнта. Проте автоматичне продовження строку дії депозиту можливе лише, якщо клієнт дав на це згоду: підписав договір із такою умовою або поставив «галочку» у відповідному полі в мобільному застосунку.

Ми рекомендуємо банкам пояснювати клієнтам усі умови отримання послуги, зокрема, що відбуватиметься після завершення строку дії депозиту. Також рекомендуємо діяти на випередження: заздалегідь інформувати клієнта про завершення терміну дії депозиту й пропонувати йому варіанти подальших дій.

👉 Якщо ви хочете мати можливість достроково зняти кошти з депозиту у випадку «форс-мажору», цю умову варто передбачити в договорі.

Уявімо ще одну ситуацію: клієнт має депозит строком 12 місяців. Але через непередбачувані обставини кошти знадобилася раніше. Клієнт звертається до банку з проханням забрати частину своїх коштів без відсотків. Але, якщо така можливість не передбачена в договорі, банк може відмовити.

Тому ми рекомендуємо клієнтам зважати на вищезазначене і в разі потреби обирати депозит, умовами якого передбачено можливість достроково знімати кошти. Водночас банкам рекомендуємо розглядати кожен випадок окремо та, за можливості, йти назустріч клієнтам.

👉 У договорі варто передбачити чіткі умови повернення депозиту та можливі комісії.

Клієнт має депозит у банку в іноземній валюті. Після завершення строку дії депозиту він захотів перевести кошти з депозиту на поточний рахунок. Але дізнався, що банк тимчасово ввів комісію на повернення валютних коштів.

У тарифах банку має зазначатися, що комісія за зняття грошей не поширюється на відсотки та суму вкладу. Тобто, якщо клієнт захоче перевести кошти на поточний рахунок після завершення терміну депозиту та зняти готівкою через касу, комісій бути не повинно. Проте, аби уникнути неочікуваних ситуації, варто наполягти, щоб у договорі передбачалися чіткі умови повернення коштів, можливі комісії.

☝️ Як вирішити такі ситуації?

Перед підписанням депозитного договору радимо уважно його прочитати. Варто прискіпливо вивчити усі умови, можливі нюанси та ризики.

Якщо у відносинах із банком все ж виникла ситуація, в якій банк, на вашу думку, порушив умови договору та ваші права, напишіть звернення на ім’я керівництва фінустанови. Якщо банк відмовляється йти назустріч і нехтує скаргою, слід звертатися до НБУ.​

Валютні депозити за гривню (до 100к грн/місяць):

Причина: mustbe.pp.ua
Останнє редагування модератором:
Місто
Киев
Телефон
Nokia 6230i
Сейчас это Укрсоц. Открывал "для эксперимента" скорее, обслуживание карты 5 грн в год всего, но пока нравится. Хотя Укрсоцом недовольных тоже хватает, но меня пока все устраивает. Возможности инет-банкинга у них по сравнению с приватом гораздо скуднее, и не хватает переводов в другие банки, но главные функции для меня - остаток на счету, выписки, и переводы между своими счетами пока устраивают.
Кстати, привату бы не помешал аналогичный облегченный вариант приват24.

Місто
Харьков
А где ты писал за КАЧЕСТВО? Лично мне гораздо важнее УДОБСТВО и ДОСТУПНОСТЬ! Хотя, и качество тоже не лишнее
глубоко вам сочувствую, что кроме примата в вашем районе ничего нет.
зы. банкомёт прихвата всегда можно обнаружить по очереди возле него.
повезёт если деньги спишут и отдадут.

Добавлено через 2 минуты
А я в свою очередь не могу понять, как можно "защищать" этот отстой?
агент по распостранению кредиток обычно такие опусы пишет

Добавлено через 9 минут
Это скорее плюс, а не минус.
в случае ошибочного списания по какой либо причине в этом случае примат посылает вас лесом, полем и др. сель угодиями.
пин введён- притензии не принимаются.

Останнє редагування:
Місто
Ровно
Телефон
Samsung J3 2016
Интересуют депозиты Приватбанка,намереваюсь положить туда скромные сбережения,но несколько смущают высокие ставки. В чем подвох,или относительно спокойно можно нести им деньги?

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Grey_Wizard, ты что? а вдруг на следующий день найдешь то, что купил, дешевле? :)

NRG

Воины света! Воины добра!
Місто
Аккерман
Телефон
XRN8 4/128
интересно почему сейчас у Привата, который никогда щедростью не отличался, чуть ли не самые высокие ставки
Очухался после кризиса. А ставки до кризисы были и выше.

Місто
Николаев
Телефон
HTC Snap, Anycool 669+, Nokia 101
А ставки до кризисы были и выше
До кризиса ставки до 25% доходили, за 20 были почти у всех, кроме Аваля и Привата, насколько помню, конечно. Особо не следил, но почему-то отложилось

pavel_good

Венки-террористы
Місто
Запорожская область
Телефон
HTC Hero
Простите, а с чего вы взяли что у Привата самые высокие ставки? Лично я держу свои деньги в банке "Бизнес-Стандарт" молдованина Тигипко. Хотя сам банк мне не особо нравится. Сервис низкий.

Місто
Николаев
Телефон
HTC Snap, Anycool 669+, Nokia 101
Місто
Днепропетровск
Телефон
Nokia C2-06
Потому что ПриватБанк активно кредитует, в первую очередь своими кредитками. По ним ставка 36%, которая перекрывает весь невозврат, льготный период и высокую депозитную ставку.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

NRG

Воины света! Воины добра!
Місто
Аккерман
Телефон
XRN8 4/128
А вы в курсе что если по кредиту нет оплаты более 2-ух месяцев, налаживается штраф 500 грн.

Місто
Киев
Телефон
Nokia 6230i
нет, ну реально там ставка, конечно же меньше! Тело кредита то уменьшается с каждым месяцем, вот по итогу процент и выйдет меньше!
Можно еще и обналичку посчитать в 4% - тоже процент (если снимать наличные). Да и депозиты многие как копилку используют - тоже сумма нарастает, как и уменьшается при кредитах.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Можно еще и обналичку посчитать в 4% - тоже процент (если снимать наличные).
Ну, лично я, кредиткой расплачиваюсь только в магазинах, тут на форуме уже где-то расписывал свою "формулу счастья", повторяться не буду. Но мне чертовски удобно!

Місто
Киев
Телефон
Nokia 6230i
Ну, лично я, кредиткой расплачиваюсь только в магазинах, тут на форуме уже где-то расписывал свою "формулу счастья", повторяться не буду. Но мне чертовски удобно!
Я про то, как пользуется большинство, а это доп % для привата. Речь же была выше, за счет чего приват дает проценты на депозиты повышенные.

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Зверху