Джерело безперебійного живлення (UPS ДБЖ ИБП)

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель

artsel

Легальний 4G користувач
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Kritik яким дротом має бути підключений пристрій?
Всі мої упси були посередниками між розеткою і блоком живлення та підключалися електричним кабелем 220в без будь-якого керування.
що то таке?

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Все ИБП, которые поставляются с ПО, имеют в комплекте кабель. У APC - это "фирменный" кабель, с одной стороны - USB (а раньше - COM), а с другой штекер, похожий на штекер витой пары, но 10-ти жильный (RJ50).

Гугли "кабель APC" - картинок море.

Другие производители изгаляются по своему, но чаще всего это кабель USB B - USB A (как для принтера). В старых Mustek это был com-com кабель.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
ПО називається PowerChute.
Зараз ББЖ підключається кабелем USB, такий як для прінтера.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Я смотрел в справочнике Стеля в Гугле "средняя мощность ноутбука". Про мощность роутеров на форуме тоже недавно говорили, "от и до".

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Хтось користувався ДБЖ, які в якості акумулятора використовують зовнішній автомобільний акумулятор? Порадьте якісь моделі, будь ласка.
Уже. Когда пропадает свет, смотрим телевизор (20Вт, 1 час на батарее 9А*ч). Подключаю к ИБП, у которого самостоятельно вывел соединитель DC 12V для подключения внешнего аккумулятора. У меня два таких доработанных ИБП; иногда включаю в параллель. Аккумуляторы лучше брать тяговые; подходят и автомобильные AGM или EFB (у них толстые свинцовые пластины; устойчивы к циклическим режимам; можно и в авто поставить при необходимости). ИБП должен иметь функцию "холодный старт" (я взял парочку бушных 300Вт по случаю). Модели ИБП и аккумуляторы нужно выбирать исходя из потребляемой мощности. Автоаккумулятор придётся заряжать отдельным зарядным устройством (когда свет появится).

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
idea_dp
За ТТХ і ціною виглядає норм.
Ньюанс 1 - впевніться що у міста немає обмежень на перевезення батарей і упіа
Ньюанс 2 - враховуючи розмір посилки щось мені підказує що декларування з ціною 150 євро не проканає митниця захоче провести власну оцінку і буде вимагати сплати митних платежів, плюс послуги митного брокера за сторони міст
Ньанс 3 - багато упсів мають невідкючаємий писк при роботі від батареї

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Інші небезпечні вантажі.
Наприклад: макуха, добриво, сухий лід, азбест, оцет, намагнічені матеріали, двигуни внутрішнього згоряння, газонокосарки, лiтiєві і металеві батареї не в складі обладнання, літієві і металеві батареї ємністю більше за 100 Ватт-годин

Місто
Хмельницький
Інші небезпечні вантажі.
Наприклад: макуха, добриво, сухий лід, азбест, оцет, намагнічені матеріали, двигуни внутрішнього згоряння, газонокосарки, лiтiєві і металеві батареї не в складі обладнання, літієві і металеві батареї ємністю більше за 100 Ватт-годин

100 Ач + 12 Вольт = 12 Вч

так ?
Ні

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
невідкючаємий писк
відключається паяльником)))
а на деяких навіть вільне місце на платі є для впаювання резистора, шоб пікало тихіше
Проще. Ножом режется дорожка.
А если захочется снова включить, тогда уже паяльник.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Зробив собі побутовий UPS на випадок тривалих відключень електрики без самого UPSа. Взяв AGM акумулятор 70Ah, до нього купив роз'єм прикурювача з крокодилами. А вже в прикурювач можна підключити або зарядне для телефону, або зарядне для ноутбука. Для себе плюси цієї схеми знайшов в тому, що:
1. Не потрібно витрачатись на сам UPS.
2. Думаю, втрати енергії при підключенні зарядних пристроїв напряму до аккумулятора будуть меншими, ніж при підключенні через UPS, який спочатку конвертує 12В в 220В, а потім ще раз відвбувається конвертація 220В в 5/20В в зарядних пристроях.
3. Всі компоненти (акум + зарядні пристрої) будуть використовуватися і в мирному житті в автомобілі.
Є і мінуси:
- не будь-яку техніку можна підключити через прикурювач;
- аккумулятор після використання треба "вручну" заряджати зарядним пристроєм.
Якось так.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
3 нюанс даже для криворуког
невідкючаємий писк
відключається паяльником)))
а на деяких навіть вільне місце на платі є для впаювання резистора, шоб пікало тихіше
Тоже почему-то так подумал, но потом дабы не прослыть простачком, вспомнил что при нагрузке свисят транзисторы или тиристоры в УПСе причем свист хоть и слабый но раздражительный.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Взяв AGM акумулятор 70Ah
Який конкретно? Я для цих цілей використовую звичайний Ca/Ca на 60 Ач. Але це мій запасний акум до автівки, в любу мить може знадобиться.
Bosch. Звичайний акум не став використовувати, тому що, пишуть, вони значно гірше, ніж AGM, переносять глибокі разряди. А з постйіними відключеннями енергії таких разрядів за зиму може бути дуже багато. Та й не було в мене запасного ) Якби був, то може й не купував би новий.

Останнє редагування:
Місто
Полтава
Взяв AGM акумулятор 70Ah
Який конкретно? Я для цих цілей використовую звичайний Ca/Ca на 60 Ач. Але це мій запасний акум до автівки, в любу мить може знадобиться.
У мене також 60 Ca/Ca для аварійного живлення, тільки вони буквально вмирають після розряду менше 12 вольт, треба уважно слідкувати.

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
У мене також 60 Ca/Ca для аварійного живлення, тільки вони буквально вмирають після розряду менше 12 вольт, треба уважно слідкувати.
Тут в темі викладали приблуду, що дозволяє автоматизувати процес контролю) Ціна від $1.80 (на алі) до 200 грн в Україні

Зверху