Джерело безперебійного живлення (UPS ДБЖ ИБП)

Місто
Хмельницький
роутер номіналом 12V та 1.5A
На моєму написано 6В 2А. Коли згорів штатний БЖ, поставив звичайну телефонну зарядку 5В 2А. Працює, струм заміряв - 0,6...0,7А. А написано...
Тобто якщо рахувати ніби він має споживання 12Вт і від цього проводити подальші розрахунки, то я б дуже пишався своїм павером 10Ah, що дозволив пропрацювати роутеру 10 годин. Ніби павер 10Ah=37Wh віддав 120Wh=32Ah! Але по факту роутер бере лише 3Вт і за 10 годин витягує з павера свої 30Вт*г.

kikiwora

 Software Engineer 🇺🇦🇪🇺
Місто
Kyïv
Телефон
Пане, ну це не смішно.

Ми ж усі розуміємо що роутер не споживає ті 1.5A постійно.
Я не просто так написав вище що то «номіналом».

Посил був не в тому що він стільки жере постійно а в тому що банка спокійно його тримає без проблем, підвисань, перезавантажень і іншого.

1.5A то мабуть із розрахунку обробки гігабіта, без апаратного прискорення NAT, фільтруванням контента VPN та фіг зна ще яких функцій на додачу до великої кількості клієнтів, та ще і з живленням USB порта, котрий у мене не використовується.

Якщо перерахувати в зворотньому порядку, то отримаємо що щоб досягти моїх 8 годин роботи, на вихід треба подавати 0.6A.
Маю підозри що десь так роутер і споживає.

Також додам що цей роутер і від 8V працював, якраз тоді коли я вимкнув ту упсу (майже розрядилася) і увімкнув через деякий час.
Тому не здивуюсь якщо він ще менше ніж 0.6А бере насправді.

У будь-якому разі, пристроєм задоволений, впевнений що ємність там справжня або достатньо близька до заявленої.
Принаймні у мого екземпляра.

Перевірити по факту буде цікаво, але я живу не в себе вдома, тому обладнання як ніякого не маю. Хіба що вимірювати задопомогою power bank з процентним монітором.

Останнє редагування:
Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T

Я не просто так написав вище що то «номіналом».
Еще можно на руку мерять , если увесистый то оригинал ) . А если серьозно , давай тут для своих будем давать реальные цифры , без приукрашиваний . Потому как там на отдачу прибором 55Wh даже в описании нет . Если посмотришь с зади на прибор то обнаружиш надпись rated capasity 13500 mah, это уже в идеале 49.9 Wh , а в реале скорее всего как я и писал выше 40Wh

OlegKiev

Заблокирован
Місто
Киев
Потому как там на отдачу прибором 55Wh даже в описании нет .
Чого ви збудилися, людина наводить цифри з опису: 15000mAh 55Wh. Скількі там в реальності - знають лише китайські боги, бо китайці можуть вставляти елементи живлення як їм заманеться: сьогодні 2500, завтра 2300. Головне, що людину вдовільняє цей ДБЖ і тримає мінімум 4 години роутер, що вже досить для планових відключень. А 7-8 годин - вже досить і для деяких екстрених відключень. За потреби цей конструктор можна чутка підправить і замінить елементи живлення на більш ємкі.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Потому как там на отдачу прибором 55Wh даже в описании нет .
Чого ви збудилися, людина наводить цифри з опису: 15000mAh 55Wh. Скількі там в реальності - знають лише китайські боги, бо китайці можуть вставляти елементи живлення як їм заманеться: сьогодні 2500, завтра 2300. Головне, що людину вдовільняє цей ДБЖ і тримає мінімум 4 години роутер, що вже досить для планових відключень. А 7-8 годин - вже досить і для деяких екстрених відключень. За потреби цей конструктор можна чутка підправить і замінить елементи живлення на більш ємкі.
Ты невнимательно читаеш, я писал не о том . Я специально написал ( на ОТДАЧУ ПРИБОРОМ 55Wh даже в описании нету ) . Сколько там в батарейках это совсем другой вопрос . И да , конечно мы все тут за человека рады что он задоволений . Но люди купив этот прибор остались Незадоволеними, значит еще и другие могут остаться Незадоволеними . Даже насчитав 8000 на 5вольтах это всеравно меньше чем 15000 на 3.7 вольтах , но если учитывать что КПД не 100 процентов и то что элементы разряжаются с остатком до более чем три вольта , то можно выйти на то что написано с зади на приборе 13500 mah в идеале и около 40Wh в реале. Мы же тут не китайцы ,давайте будем придерживаться реальных цифр

Вкладення

• Screenshot_2023-01-25-11-45-23-041_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2023-01-25-11-45-23-041_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    76.9 КБ · Перегляди: 25
Останнє редагування:

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
На виході має DC-DC конвертор і монітор вольтажу, тому виставити можете будь-яке значення, у моєму випадку це 12V.

Має реальну (сходиться із заявленою) місткість 55Wh, перевіряв по часу роботи, по розрахунках для мого роутера.
Может у меня с математикой плохо?
2.5*12=30. Как получилось 55?
Или вы считаете по максимально доступному напряжению в 24?

Останнє редагування:

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
🤔 выходит все они соединяются паралельно и плата повышает от 3.7 до 24.
Та не, фигня какая то.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Может у меня с математикой плохо?
2.5*12=30. Как получилось 55?
Или вы считаете по максимально доступному напряжению в 24?
Звідки ви взяли 12?
1 батарейка, має 2.5Аг по 3.7В = 9.25Вт*г
6 батарейок = 9,25*6 = 55.5Вт*г
Як би не були з'єднані батарейки, усе одно аби видавати діапазон від 5 до 24в, потрібно абі підвищуючий або понижуючий перетворювач. І звісно втрати будуть при перетворенні і навряд воно видасть усі 55.5Вт*г, але номінально усе вірно.

OlegKiev

Заблокирован
Місто
Киев
втрати будуть при перетворенні і навряд воно видасть усі 55.5Вт*г, але номінально усе вірно.
Дійсно так. А виходячи з того, що автор пише, що тримає роутер 7-8 годин, а споживання середньостатистичного роутера 12 В х 0,6 (0,5) А=7,2 (6) Вт, то ДБЖ видає близько 48-49 Вт*г, тобто ККД=87-88%, що відповідає реальності.

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
Звідки ви взяли 12?
Писали же, используют на 12В.
Post automatically merged:

1батарейка, має 2.5Аг по 3.7В = 9.25Вт*г
Т.е. они все соединены параллельно? Очень сомневаюсь.

навряд воно видасть усі 55.5Вт*г
Чем ниже напряжение, там меньше Ват.

Там скорее всего последовательное соединение и от туда уже пляшет понижение.

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
@Metio, ти в школі вчився? Яка різниця, як з'єднювати акумулятори? Сумарна ємність і потужність буде однаковою!
Та причем тут это! Я говорю о используемом напряжении. Оно влияет на количество Ватт. Амперы конечно не изменятся.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Харьков
Останнє редагування:

Metio

Заблокирован